Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα σε περιοχή Natura


Recommended Posts

Αν θυμάσαι τότε που ήταν σε διαβούλευση ο νόμος 3937/11 γινόταν χαμός από ιδιοκτήτες κατά παρέκκλιση αρτίων γηπέδων σε περιοχές νατούρα, τα οποία αχρηστεύονταν οικοδομικά. Η κ. Τίνα Μπιρμπίλη (τότε υπουργός ΠΕ.ΚΑ) υπαναχώρησε στις αρχικές της προτάσεις κατόπιν πολλών πιέσεων και δέχτηκε  τα γήπεδα 4.000 τ.μ που ήταν άρτια και οικοδομήσιμα κατά την ισχύ του νόμου, να είναι άρτια κατά παρέκκλιση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 102
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εννοείται ότι θα ρωτήσω, απλά ήθελα αρχικά να γνωρίζω μήπως υπάρχει κάποια εγκύκλιος που να επιλύει το θέμα. Η απάντησή μου προς τον KOKORADI ήταν άσχετη με το συγκεκριμένο θέμα και σχετική με τον αν τα στέγαστρα μετρούν γενικότερα στην κάλυψη.

ναι ..φυσικα!! ευχαριστω για την διορθωση 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Παιδια σε χωραφι 4 στρμ τυφλο το οποιο υπαρχει πριν το 2003 (βασικα ειναι τεμαχιο αναδασμου του 70κατι) το οποιο ηταν και ειναι τυφλο και στην συνεχεια επεσε και η νατουρα απο πανω το παιρναω ως αρτιο και οικοδομησιμο κατα παρεκκλιση σωστα? Επειδη το 2011 ηταν αρτιο και οικοδομησιμο, ξανασωστα?

Link to comment
Share on other sites

Άρτιο κατά παρέκκλιση λόγω του ότι ήταν άρτιο κατά παρέκκλιση κατά την 31/3/2011 και έχει ελάχιστη επιφάνεια 4.000 τμ (ν. 3937/11) και αυτό γιατί προϋπάρχει της 31/12/2003 (ν. 3212/03) με την επιφύλαξη τυχόν αυστηρότερων διατάξεων αρτιότητας στην περιοχή λόγω ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ/ΖΟΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα. Σε χωράφι αναδασμού 130 στρμ εντός Νατουρα μπορώ να κόψω τυφλα κομμάτια? Όλα θα είναι πάνω από 10 στρμ αλλα δεν θα έχουν όλα πρόσβαση σε δρόμο. Και αν ναι τα βγάζω μη άρτια μη οικοδομήσιμα η άρτια αλλα μη οικοδομήσιμα?

Link to comment
Share on other sites

Αν ειναι δυνατόν ???? !!!!

Απαράδεκτο !!.

Κάποτε το κράτος, δηλ. εμείς, πλήρωσε χρήματα γι' αυτόν τον αναδασμό, ώστε να προκύψουν αυτά τα 130 στρ. και τώρα εμείς τα ξανα-κομματιάζουμε !! Η Μπιρμίλω η ο Παπακωνσταντίνου (η μεγάλη ντροπή της ελληνικής πολιτικής) ήταν που το έκανε αυτό ???.

 

Εγώ ...απλώς θυμώνω.  

 

Και πως θα μπαίνεις στα τυφλά ??? Θα αξιώσουν και Δουλεία εισόδου ?

Link to comment
Share on other sites

nbr said:

 

"Εγώ ...απλώς θυμώνω."

 

σωστος...

 

ασε που δεν δημιουργει αρτια και οικοδομησιμα, ως τυφλα σημερα...

[αν ειναι αυτο το ζητουμενο]

 

πλην οσων εχουν την "χαρα" να εχουν το απαιτουμενο "προσωπο"

 

ερωτημα:

 

τι μπορει, αραγε, να χτισει στη ΝΑΤΟΥΡΑ?

Link to comment
Share on other sites

Η κ. Μπιρμπίλη, όταν διετέλεσε Υπουργός ΠΕΚΑ, ήταν αυτή που επέβαλε μέσω του ν. 3937/11 το αυστηρό όριο κατά κανόνα αρτιότητας και κατάτμησης τα 10.000 τμ σε περιοχές εντός δικτύου νατούρα 2000. Αν θυμάσαι το 2010 προς 2011 υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις και έτσι κατόπιν πίεσης των βουλευτών της περιφέρειας κυρίως, πέρασε η παρέκκλιση για τα άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα των 4.000 τμ προυφιστάμενα της 31-3-2011.

Τώρα, για το ερώτημα του thief7710 για την επικύρωση ανώμαλων δικαιοπραξιών αυτές από ότι θυμάμαι επιτράπηκαν με τον ν. 4061/2012. Το νόμο τον είχαν υπογράψει ομάδα Υπουργών. Ήταν και ο άλλοτε Υπουργός ΠΕ.ΚΑ Παπακωνσταντίνου. Δεν είμαι σίγουρος αν οι διατάξεις του ισχύουν σε περιοχές αναδασμών. Αν δεν κάνω λάθος, είναι διαφορετικά τα αγροτεμάχια που προέκυψαν από αναδασμό με τα κληροτεμάχια τα οποία παραχωρήθηκαν σε ακτήμονες με τίτλους επί κρατικής γης. 

Επιπλέον, ο σκοπός του τεμαχισμού μέσα σε περιοχή αναδασμού ποιος είναι. Μιλάμε για περιοχή η οποία αποτελεί γη υψηλής παραγωγικότητας και αν δεν είναι κοντά σε εθνική/επαρχιακή οδό δεν δομούνται. Αλλά, ακόμη και αν ο σκοπός είναι η δόμηση (κακώς βεβαίως και συμφωνώ με το συνάδελφο nbr) ο μελλοντικός ιδιοκτήτης έχει σκεφτεί πως θα την βγάλει καθαρή από τα τόσα ρεντίσματα που θα γίνονται στις όμορες καλλιέργειες;

 

Προφανώς, δημιουργία τυφλών γηπέδων μόνο προβλήματα δημιουργεί, ενώ την οικοδομησιμότητα θα πρέπει να την ξεχάσουν χωρίς το ανάλογο πρόσωπο σε δρόμο.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

γι  αυτο σκεπτομουνα οτι

"κατι μου θυμιζουν" ολα τα παραπανω...

 

εδω

 

http://www.michanikos.gr/topic/36461-Κατάτμηση-σε-αγροτεμάχιο-αναδασμού/?p=852436

 

τις καλημερες μου

 

εδιτ

να πουμε ομως και το οτι,

εχουν ηδη θεσπίσθει  ενα σωρο απαγορευσεις   ως προς τα  ορια κατατμησεων

[Αθηνα 20 στρ. Θεσσαλονικη 10 στρ.]

καθως επίσης και απαγορευσεις ως προς κατατμησεις αλλα και τις χρησεις γης απο ΓΠΣ, ΓΥΠ, ΣΧΟΑΠ, ΝΑΤΟΥΡΑ, ΖΟΕ

που "αποτρεπουν" την κατατμηση

 

[και οι περιορισμοι  στην οικοδομησιμοτητα που θετει το Δ 270/85 μετα την τροποποιησή του το 2003]

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.