Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράταση στη ρύθμιση αυθαιρέτων του Ν.4014/11 ως 14/9/2012


ΟΩΝ

Recommended Posts

Παιδιά μόνο μια παρατήρηση. Το topic έχει να κάνει με την παράταση. Και επειδή κοντεύει η λήξη αν δοθεί παράταση καλό είναι να φανεί εδώ και να μη χαθεί με τις υπόλοιπες παρατηρήσεις-σχόλια κτλ.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι τα παραπάνω πρέπει να πάνε σε νέο topic.

Link to comment
Share on other sites

φυσικά ότι για πολλούς από εμάς αυτός ο νόμος αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων.

 

κανεις μεγαλο λαθος εδω ....

μας κατακλεβουν ...

 

συγκεκριμενα γνωστος μου. .. με τον νομο των αυθαιρετων ... εριξε ενα οροφο στην οικοδομη του ... θα δωσει 11 χιλιαρικα προστιμο ... και θα κανει την δουλεια του ΦΤΗΝΑ .

αν δεν υπηρχε αυτος ο κολο-νομος.... θα αγοραζε ενα οικοπεδακι ... αρτιο και οικοδομισιμο ..... και θα ερχοταν στον μηχανικο του... να του βγαλει μια ωραια αδεια ...

 

Τι καταλαβες ?

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ... ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ... ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ.... του χρονου... να σε δω με τι θα ζήσεις !

που οσοι ειχαν 2 φραγκα ... καναν το αυθαιρετακι τους ( γιατι αν κανεις μια βόλτα θα δεις τι σηκώνεται σημερα) και αδεια θα κανεις χρονια να ξαναδεις !

 

 

τυχαια μολις το ειδα : http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/366382/se-oriaki-anodo-o-ogos-tis-oikodomikis-drastiriotitas/

Edited by manos_ir
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ας μην έχουμε αυταπάτες ...

 

Η τούρτα, που έχει με μεγαλοπρέπεια προσγειωθεί στο πρόσωπο του κλάδου, εκσφενδονίστηκε πριν από πολλά χρόνια (και προ ΓΟΚ 73) ...

Ο Ν.4014 είναι το κερασάκι της ...

Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα συναδελφοι ειναι οτι για να μεταβιβασθει αυτοτελης αυθαιρετος χωρος πρεπει να εχει χιλιοστα. Κανενα υποθηκοφυλακιο δεν δεχεται τροποποιηση συστασεων ή νεα συσταση για ρυθμοσμενους χωρους δεδομενου οτι δεν ειναι νομιμοποιημενοι. Μπορειτε να ρωτησετε καποιον συμβολαιογραφο σχετικα, γιατι μπορει εμεις σαν μηχανικοι να μην βλεπουμε το προβλημα αλλα δεν ειμαστε νομικοι.

 

Αντιθετα μπορουν να μεταβιβασθουν μονο ως παρακολουθηματα αλλων χωρων που εχουν χιλιοστα.

 

Καποιος στο forum εδω ειχε πρωτογραψει οταν βγηκε ο νομος σιγα μην αφησουν τον κοσμο να αποκτα πλουτο και εκταση με αυτο τον τροπο. Ειχε απολυτα δικιο.

 

Για να γίνει μεταβίβαση μιας μονοκατοικίας μαζί με το οικόπεδο, πρέπει να υπάρχει Ο.Ι. ώστε η μονοκατοικία να έχει χιλιοστά;

Δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση του αυθαίρετου ορόφου ο οποίος είναι κατασκευασμένος σε χώρο που έχει χιλιοστά σύμφωνα με τον πίνακα Ο.Ι.;

Ένα διαμέρισμα που είχε 100/1000 χωρίζεται σε δύο ίσα διαμερίσματα. Δεν μπορεί να γίνει τροποποίηση της Ο.Ι. και να μεταβιβασθούν;

Προφανώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν δίνονται ποσοστά και άρα μπορούν να μεταβιβασθούν μόνο ως παρακολουθήματα αλλά αυτό δεν έχει καθολική εφαρμογή.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν απαράδεκτο να μην δοθεί παράταση και αυτό είναι άσχετο με το αν ο νόμος είναι γελοίος ή όχι. Από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ θα πρέπει να εφαρμοστεί δίκαια για όλους.

 

Δεν μπορεί η προσθεσμία να λήξει πριν καν οι μηχανικοί μάθουμε τί ακριβώς θα υποβάλουμε τελικά στο σύστημα του ΤΕΕ (κάτι που αν το ξέραμε και εξ αρχής θα επηρέαζε και την αμοιβή μας...)

Δεν μπορεί η προσθεσμία να λήξει πριν καν συσταθούν και λειτουργήσουν οι αρχιτεκτονικές επιτροπές που θα κρίνουν τη δυνατότητα υπαγωγής ορισμένων κατασκευών στον Νόμο.

Δεν μπορεί η προσθεσμία να λήξει τρεις εβδομάδες αφού βγήκε διευκρινιστική εγκύκλιος (η 7/2012) επί του Νόμου.

Δεν μπορεί η προσθεσμία να λήξει πριν το ΣΤΕ γνωμοδοτήσει και πριν το ΥΠΕΚΑ δεχθεί (ή όχι) την άποψη του ΣΤΕ περί αποδείξεως της παλαιότητας των οικοδομών.

Δεν μπορεί η προσθεσμία να λήξει όταν επί μήνες ζούμε σε τέτοια πολιτική και κοινωνική αστάθεια.

Δεν μπορεί η προσθεσμία να λήξει χωρίς να έχουν μαζευτεί ούτε κατά προσέγγιση τα ποσά που προϋπολόγιζαν να μαζέψουν.

 

Και επίσης προσωπικά εγώ δεν θέλω να λήξει. Όχι για να μαζέψω και άλλα λεφτά αλλά γιατί θεωρώ ότι πρέπει να ηρεμίσουν τα πράγματα και να μπορέσει ο κόσμος με ηρεμία και σε ένα ομαλό περιβάλλον να αποφασίσει αν θα ρυθμίσει ή όχι.

 

Ο 3843 κράτησε 1,5 χρόνο περίπου. Δεν είναι δυνατόν μια περισσότερο πολύπλοκη διαδικασία σαν τον 4014 να κρατήσει μόνο 9 μήνες. Απλώς το κράτος μ@λ@κίζεται, διότι θα μπορούσε εξ αρχής να δώσει μια νορμάλ προθεσμία (1-2 χρόνια) και να την τηρήσει παρά να μας πηγαίνει μήνα - μήνα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει θα ισχύσει το εξής:

 

Για την εγγραφή οποιουδήποτε εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο είναι απαραίτητη η βεβαίωση Ν.4014.

Σε ..."λίγο" η βεβαίωση αυτή θα καταργηθεί και στη θέση της θα έρθει η "ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου".

Ο Ν.4014 θα ισχύσει για πάρα πολλά χρόνια (μπορεί και με μια μικρή ...διακοπή).

Με αυτόν θα ρυθμίζονται όλες οι αυθαιρεσίες και θα μπορεί κάθε ακίνητο ν' αποκτά "ηλεκτρονική ταυτότητα".

Ευτυχώς ή δυστυχώς τον ...."παντρευτήκαμε"!!!

Δεν θα μπορέσουμε εύκολα να πάρουμε ..."διαζύγιο"!!!

 

Και μην κρυβόμαστε, η "ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου" είναι ένα από τα επόμενα ..."βήματα - ιδέες" για να ..γεμίσουν τα άδεια ταμεία του κράτους! Έρχεται....

Link to comment
Share on other sites

Περιλαμβάνει ΟΛΕΣ τις μελέτες. Μπορείς να τα διαβάσεις από τον Ν.3843/2010 - α' μέρος.

Ακόμα και τα "ιδιοκτησιακά" (συμβόλαια κ.λπ.).

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.