Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης θέσης στάθμευσης


nikpat

Recommended Posts

On 10/6/2021 at 11:41 AM, philpitou said:

Καλησπέρα σας,

σε έκδοση αδείας Εργασιών μικρής κλίμακας για αλλαγή εσωτερικών διαρρυθμίσεων/ αλλαγή χρήσης μου ζητάει στα δικαιολογητικά "Συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης θέσης στάθμευσης". Οι εργασίες θα είναι σε ένα διαμέρισμα απλά άνοιγμα κάποιων τοίχων και αλλαγές πατωμάτων-κουφωμάτων. Η πράξη γκαράζ που μου ζητάει είναι για την περίπτωση αλλαγής χρήσης ή και στη δική μου περίπτωση χρειάζεται κάτι? Αν δεν χρειάζεται η πράξη, ανεβάζω υπ. δήλ. ότι δεν απαιτείται?

Ευχαριστώ 

Καλησπέρα,

απαντήθηκε αυτή η ερώτηση; Ανεβάσατε υ.δ. περί μη απαίτησης τελικά;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Σε λίγο καιρό τελειώνω τις μελέτες για οικοδομική άδεια και υπολείπεται η συμβολαιογραφική πράξη γκαράζ. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής.

1. Από την στιγμή που την καταθέσω στο υποθηκοφυλακείο, πόσος χρόνος απαιτείται για να ελεγχθεί και να εκδοθει;

2. Για την προέγκριση στο e-adeies: Πρέπει να περιμένω να εκδοθεί η πράξη γκαράζ από το υποθηκοφυλακείο;

ή μπορώ να καταθέσω απλά την βεβαίωση ότι η συμβολαιογραφική πράξη έχει κατατεθεί στο υποθηκοφυλακείο;

Edited by michanikosose
Link to comment
Share on other sites

@michanikosose

1. Ανάλογα το φόρτο και την ταχύτητα του εκάστοτε υποθηκοφυλακείου... 1 εβδομάδα εως 1 έτος... Μ.Ο. ~2 μήνες ... Σημειώστε ότι δεν θα εκδοθεί, αλλά θα μεταγραφεί.

2. Δυστυχώς ναι, θα πρέπει να μεταγραφεί πρώτα, αλλιώς είναι ένα απλό προσχέδιο και κατάθεση στο υποθηκοφυλακείο δεν σημαίνει αυτομάτως και μεταγραφή. Καμία συμβολαιογραφική πράξη δεν έχει καμία ισχύ χωρίς μεταγραφή (πλην αυτών που δεν μεταγράφονται)... Τα συμβόλαιο είναι σαν τα σχέδια των μηχανικών: μπορούμε να κάνουμε πολλά για το ίδιο έργο, αλλά το εγκεκριμένο θα είναι ένα! 😉

Συνεπώς όπως λένε και στο χωριό μου: The earlier the better!

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε οικόπεδο με μονοκατοικία εντος οικισμού, πρόκειται να βγεί ΕΕΜΚ για κατασκευή στεγάστρου στον ακάλυπτο (σε τμήμα του) και ενα τμήμα του θα χρησιμοποιηθεί ως πάρκινγκ. Απαιτείται δέμσευση συμβολαιογραφική?

Link to comment
Share on other sites

Να το ξαναδούμε. Η κατασκευή στεγάστρου όντως επιτρέπεται (υποθέτουμε ότι το έχεις ψάξει και γίνεται). Η θέση στάθμευσης όμως, τι συνέπειες προκαλεί στο δ. κάλυψης και στην φύτευση; Μήπως η χωροθέτηση θέσης δημιουργεί απαίτηση για ενημέρωση (ίσως αναθεώρηση) Ο.Α; 

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια έχει κλεισει..ειναι του 2000..Η θέση στάθμευσης μειώνει τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου όπως είναι λογικό..Για φύτευση δεν ανέφερε τίποτα η άδεια..

 

ΥΓ: Το οικόπεδο έχει σύσταση καθέτου και αποτελείται απο 2 κτίσματα. Εμένα με ενδιαφέρει για το δεξi τμήμα όπως φαίνεται στο σχεδιο.

 

image.png

Χωρίς τίτλο.png

Edited by getsakna
Link to comment
Share on other sites

55 λεπτά πριν, getsakna said:

..Για φύτευση δεν ανέφερε τίποτα η άδεια..

Στο Διάγραμμα Κάλυψης δεν δείχνει την επιφάνεια φύτευσης και τον σχετικό υπολογισμό?

ή έστω στις κατόψεις Ισογείου στάθμης με τον περιβάλλοντα χώρο?

 

  

1 ώρα πριν, getsakna said:

...πρόκειται να βγεί ΕΕΜΚ για κατασκευή στεγάστρου στον ακάλυπτο (σε τμήμα του) και ενα τμήμα του θα χρησιμοποιηθεί ως πάρκινγκ. Απαιτείται δέμσευση συμβολαιογραφική?

εφόσον στην Αρχική Οικοδομική άδεια δεν υπήρξε πολεοδομική απαίτηση δέσμευσης θέσεων στάθμευσης και συ τώρα δεν κάνεις προσθήκη που επηρεάζει τον πληθυσμό, πολεοδομικά δεν υπάρχει υποχρέωση δέσμευσης ανοικτής θέσης στάθμευσης.

Αν επιθυμεί να το κάνει η ιδιοκτησία για άλλους λόγους δεν είναι απαγορευτικό να το κάνει και δεν αφορά την μικρής κλίμακας που βγάζεις τώρα.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δέσμευση θέσεων στάθμευσης απαιτείται και σε περιαστικούς οικισμούς στις πόλεις που υποχρεούνται σε θ.σ.

Επίσης, δέσμευση μπορείς να κάνεις (στην περίπτωση που δεν απαιτείται), αν θέλεις απότμηση πεζοδρομίου για ανεμπόδιστη είσοδο-έξοδο του οχήματος.

Μιας όμως και η άδεια έχει εκδοθεί χωρίς έλεγχο φύτευσης, καλό είναι (για αποφυγή πιθανών μελλοντικών παρενεργειών) να έχεις διασφαλίσει την απαιτούμενη επιφάνεια φύτευσης της κάθετης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.