Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δουλεία διόδου


Recommended Posts

@xrismixa Nα το πεις στο δικηγόρο ότι λόγω αντιδικίας δεν μπορείς να μπεις στο όμορο και να αποτυπώσεις. Αν υπάρχει κάποια νόμιμη λύση θα στην πει. Από μόνος σου σε καμία περίπτωση δεν θα μπεις στο όμορο διότι θα σου φέρει την αστυνομία. Έχουν γίνει πολλές φορές τέτοια σκηνικά ακόμη και σε διεκδικούμενα τμήματα, πόσο μάλλον να μπεις μέσα σε ξένη ιδιοκτησία.

ps. από το σκαρίφημα που ανέβασες βλέπω ότι υπάρχουν όμορα αριστερά και δεξιά στο προς αποτύπωση. Μήπως οι ιδιοκτήτες του σε αφήνουν να μπεις και να πάρεις τις οριογραμμές και μετά στο γραφείο με offset (πχ 3-4 μ από το όριο) δείχνεις και εμβαδομετρείς την λωρίδα δουλείας που θα προτείνετε στο δικαστήριο; Αν ναι βάλε τον ενδιαφερόμενο να κάνει τις απαραίτητες συνεννοήσεις και να κανονίσεις να είναι οπωσδήποτε και αυτός παρών στην αποτύπωση που θα κάνεις.

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 249
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτό με το offset το σκέφτηκα και εγώ, γιατί θα μπορούσα να βγάλω έστω την λωρίδα δουλείας στα αριστερά. Δεν μπορώ να το κλείσω όμως συνολικά(αν έχω διαβάσει σωστά, θέλει συνολική αποτύπωση του οικοπέδου που θα περιλαμβάνει την λωρίδα), καθώς είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης στα όμορα από δεξιά. 

Οπότε μόνο άμα βρεί λύση ο δικηγόρος;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν σε αφήσουν από τα γειτονικά ακίνητα δεν μπορείς να το κλείσεις το περίγραμμα του γηπέδου; Εκτιμώ πως γίνεται αλλά σίγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα αφού έχεις εικόνα του πεδίου. Σε κάθε περίπτωση συζήτησέ το με τον δικηγόρο μήπως και βάσει κείμενης νομοθεσίας υπάρχει λύση (ίσως με δικαστική απόφαση) να σου επιτρέψει την είσοδο για να μετρήσεις. Σε κάθε περίπτωση ότι λες στον δικηγόρο κοινοποίησέ το και στον ιδιοκτήτη μέσω e-mail. Μην το τρέχεις μόνος σου το θέμα.

ps. Η περίπτωση από το σκαρίφημα όπως φαίνεται, είναι ξακάθαρη ότι από εκείνο το γήπεδο θα περάσει η δουλεία διόδου. Επομένως δεν έχεις να τεκμηριώσεις κάτι με βάση την υψομετρία (πχ ότι θα έπρεπε να περάσει από άλλο ακίνητο) οπότε μέσα σε αυτό (αν σε αφήσουν οι γείτονές του) ίσως να μην χρειάζεται καθόλου να μπεις αφού δεν θα σε ενδιαφέρει η υψομετρική αποτύπωση.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς μου μένουν 2 τουλάχιστον πλευρές που δεν μπορώ να μετρήσω από καπου. Ναι εννοείται θα έχω ενήμερους και τους δύο, για να μην βρω μπελά!

Ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια!!

Model_page-0001.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν και το νομικό σκέλος δεν άπτεται της ειδικότητάς μας, ο δικηγόρος θα έχει ΄¨οπλα" στη φαρέτρα του για να κάνει αγωγή ή και ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να επισπευθεί η δυνατότητα προσωρινής χρήσης του όμορου ακινήτου (ίσως έχει εφαρμογή και το άρθρο 1018 ΑΚ). Ό,τι πει ο δικηγόρος από δω και πέρα. Καλή  έκβαση στην υπόθεσή σου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Από ότι καταλαβαίνω, πρόκειται για γήπεδα και όχι οικόπεδα, για αυτό και η προσπάθεια να εξασφαλιστεί δουλεία πρόσβασης. Επίσης, υπάρχει επιθυμία να οικοδομηθεί το γήπεδο. Διόρθωσε με αν κάπου κάνω λάθος. Με τα δεδομένα αυτά:

- Κατά την άποψή μου, αν γίνει δικαστική διεκδίκηση διελεύσεως, θα πρέπει να αποτυπωθούν και υψομετρικές καμπύλες στα δουλεύοντα ακίνητα, καθώς δικαστικά μπορεί να αμφισβητηθεί η μοναδικότητα - εφικτότητα της προτεινόμενης δουλείας.

- Βάσει του παραπάνω, η μοναδική βιώσιμη λύση κατ'εμέ, είναι η αποτύπωση με drone. Αν δεν έχεις συνεργάσου με κάποιο συνάδελφο που ασχολείται. Το ζητούμενο είναι να παραδόσεις ένα τεχνικά άρτιο διάγραμμα, μη αμφισβητήσιμο.

- Αν στόχος της όλης διαδικασίας είναι η έκδοση άδειας δόμησης, το γήπεδό σου είναι τυφλό και βάσει της τελευταίας απόφασης του ΣτΕ, θα πρέπει να βολιδοσκοπήσεις την αντιμετώπιση της τοπικής ΥΔΟΜ επί του θέματος, ειδικά αν το γήπεδό σου έχει δημιουργηθεί μεταξύ των ετών 1985 και 2003. Μην αναλωθείτε σε μελέτες, αντιδικίες κλπ πριν ξεκαθαριστεί το θέμα αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Όχι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει επιθυμία για έκδοση αδείας. Μελλοντικά ίσως, αλλά τώρα σίγουρα όχι. Τώρα η μόνη επιθυμία είναι η πρόσβαση με όχημα.

Αν την επιλογή του drone την αναφέρεις σαν την καλύτερη λύση γενικά, ίσως έχεις δίκιο.

Αν την αναφέρεις γιατί αυτή την στιγμή δεν έχω πρόσβαση για να αποτυπώσω..δυστυχώς ούτε αυτό με καλύπτει, γιατί όπως ανέφερα και παραπάνω εκτός από την υψομετρική διαφορα(που στο drone δεν μας απασχολεί), η βλάστηση έχει φτασει σε άλλα επιπεδα!! Δεν διακρίνεις καν περίφραξη, οπότε και αυτό μου φαίνεται άσκοπο. Είναι ένα κομμάτι γης απλά και μόνο για να δημιουργεί προβλημα! χαχαχ

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

8 λεπτά πριν, xrismixa said:

... η βλάστηση έχει φτασει σε άλλα επιπεδα!! Δεν διακρίνεις καν περίφραξη, ...

και πώς θα γίνει η αποτύπωση?

απλώς σε αυτή την περίπτωση λες: αποκαλύψτε μου τα όρια, αλλιώς μέτρηση γιόκ

Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πριν, tetris said:

και πώς θα γίνει η αποτύπωση?

απλώς σε αυτή την περίπτωση λες: αποκαλύψτε μου τα όρια, αλλιώς μέτρηση γιόκ

Δεν έχω πρόσβαση στο οικόπεδο που θέλω να βγάλω την λωρίδα διόδου και έχει και την πιο σύντομη πρόσβαση σε δρόμο.

Αν μπώ η αποτύπωση εύκολα ή δύσκολα θα γίνει. Τον τρόπο για να μπώ έψαχνα και μάλλον λύση μπορεί να βρεί μόνο ο δικηγόρος, αφού δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους οι ιδιοκτήτες.  

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει κάποια διάταξη(?)- νομος(?) δεν θυμάμαι ακριβώς, που επιβάλει- επιτρέπει στον επαγγελματία μηχανικό να μπει σε όποια αυλή είναι αναγκαίο να μπει (σίγουρα δεν θα μπορέσω να την βρω).

Την εποχή που μετρούσαμε, για την ΕΠΑ κλπ. αρκετά μεγάλες εκτάσεις, έτυχε, μερικές φορές και την  χρησιμοποιήσαμε αυτή την διάταξη, ώστε να μπούμε σε κάποιες αυλές. 
Μάλιστα 2-3 φορές μας συνόδευσε και η αστυνομία. Σίγουρα μία φορά στη Επανομή θεσσαλονίκης, σε εκτός σχεδίου περιοχή η αστυνομία ήταν μαζί μας σίγουρα 2-3 ωρες και μία άλλη φορά στη Σταυρούπολη που ένας κρεοπώλης δεν μα άφηνε να μπούμε στην πρασιά της οικοδομής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.