Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

Εδώ συνάδερφοι δεν πληρωνόμαστε αυτό που πρέπει (πρώην ελάχιστες) για τα τετραγωνικά των θερμαινόμενων χώρων, πώς να πληρωθούμε και για του Μ.Θ.Χ. ?

Edited by spiliosa
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

 

Έχω ΠΕΑ όπου το κτήριο έχει δεξια αριστερά όμμορα το ισόγειο χωρίζεται σε μπροστά και πίσω διαμέρισμα.

 

Το ΠΕΑ είναι για το πίσω διαμέρισμα το οποίο προφανώς δεν μπορώ να βγάλω παρά μόνο "τραγικές" φωτογραφίες από τον ακάλυπτο ώστε να φαίνεται η όψη του.

 

Τι να κάνω να βάλω μία του κτηρίου μπροστά; (και πως θα υποδείξω για πιο διαμέρισμα είναι στο ΠΕΑ στην φωτογραφία;

Link to comment
Share on other sites

Από τον ακάλυπτο.

 

Να φαίνεται το κτήριο (δηλαδή το διαμέρισμα στο κτήριο) στη φώτο.

 

Εχω στριμωχτεί ανάμεσα κοτέτσια, λαμαρίνες και ζαρζαβατικά..... για τέτοιες φωτογραφίες.... άλλο πράγμα να σου λέω και άλλο να με βλέπεις!

Link to comment
Share on other sites

Στριμώχτηκα και εγώ το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον γελοίο αφού φαίνεται η μισή πρόσοψη μία λεμονιά και...η μπουγάδα του ενοικιαστή!!!!

 

έλεος δλδ δεν την λέω φωτογραφία με τπτ αλλά τεσπά αφού λέτε από τον ακάλυπτο θα την βάλω :P

Link to comment
Share on other sites

Εμένα βγήκε στο διπλανό διαμέρισμα τύπος που κάπνιζε αμέριμνα....Λέτε να με κυνηγήσουν για προσωπικά δεδομένα? Δεν ήξερα να βάλω και μωσαικό... :mrgreen:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Mόλις διάβαζα τα posts για τους ΜΘΧ και μου δημιουργήθηκε μία απορία....

 

αν σε ΠΕΑ εξετάζεις ΘΧ που από κάτω έχει ΜΘΧ (υπόγειο). Τι κάνεις?

 

α) παιρνάς από ότι είδα σε προηγούμενα posts και το ΜΘΧ (όπως κάνουμε και στη μελέτη) και τις μεταξύ τους διαχωριστικές επιφάνειες. Στη περίπτωση όμως αυτή τι U παίρνεις για τους

τοίχους του υπογείου? ούτε στη μελέτη θερμομόνωσης θα υπάρχουν (και λογικό) και ούτε υπάρχει κάποια πρόβλεψη απαίτησης τιμής από ΚΘΚ (επίσης λογικό). έτσι από Πίνακα 3.6 δεν υπάρχει πρόβλεψη.

 

τα υπολογίζεις μόνος σου?

 

β) ξέρω ότιδεν προβλέπεται αυτό από την ΤΟΤΕΕ αλλά δε θα ήταν πολύ καλύτερο και ας ήταν παραδοχή να κάναμε κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνουμε για τους τοίχους σε επαφή με το κλιμακοστάσιο του διαμερίσματος? επαφή με αέρα, μισό U, σκίαση 0 και τέλος. τεσπα. πολύ ταλαιπωρία για μ2 που τελικά δεν πληρωνόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Στον πίνακα 3.4β υπάρχει U για δάπεδο επάνω από ΜΘΧ. Σε περίπτωση επιθεώρησης το παίρνεις με το μισό U και συντελεστές σκίασης = 0 όπως λες και εσύ.

Για τοίχους υπογείου υπάρχουνε U στο Πίνακα 3.4α για τοίχους επί εδάφους.

 

Όταν λες υπόγειο αναφέρεσαι σε κατάστημα? Σε περίπτωση που το υπόγειο επικοινωνεί με το ισόγειο (πχ με ανοιχτή σκάλα) τότε το περιλαμβάνεις στην θερμαινόμενη ζώνη.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Έχει τύχει σε κανέναν να μην του επιτρέπει το πρόγραμμα να περάσει τα στοιχεία της οικοδομικής άδεια?? Όλα λειτουργούν κανονικά, αλλά ενώ πατάω στο πεδίο της οικοδομικής άδειας δεν εμφανίζεται κέρσορας για να γράψω...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.