Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αεροφωτογραφίες


Recommended Posts

Διαβάζω την ερώτηση του Θοδωρή και αναρωτιέμαι; Η αυθεντικότητα της σαρωμένης α/φ πως πιστοποιείται; Έχει πάρει κάποιος καμία;

Όλες τις α/φ τις προμηθεύτηκα μέχρι και τα μέσα Γενάρη (που δεν υπήρχε η επιλογή του ΟΚΧΕ για σαρωμένες) και δεν έχω ιδέα.

 

Φίλε Θοδωρή, μία ιδέα μονάχα. Στον ΟΚΧΕ σαρωμένη και έντυπη ίδια λεφτά κάνουν. Φαντάζομαι παρόμοια και στη ΓΥΣ.

Και ό,τι θα διακρίνεις στη μία θα φαίνεται και στην άλλη (πάρε τα γυαλιά του παππού για να κάνεις ζοομ στην τυπωμένη 8-) ). Λέω εγώ:

Διαπίστωση> Αν έχεις έντυπη την α/φ μπορείς να την σκανάρεις, όλη ή τμήμα της και μόνος σου (τσάμπα) και να την κάνεις upload στο σύστημα αν ποτέ ανοίξει...

Ερώτηση > Αν έχεις σαρωμένη την α/φ μπορείς να την εκτυπώσεις όλη ή τμήμα της τσάμπα (και να είναι και πιστοποιημένη η εκτύπωση), σε περίπτωση που ζητηθεί τελικά η κατάθεση φακέλου ή και γω δεν ξέρω τι ;;;

Edited by sagiasd
Link to comment
Share on other sites

Με τον ιδιο τροπο που πιστοποιουνται οτι τα σκαναρισμενα σχεδια ειναι αυθεντικα.

 

Η σκαναρισμενη συμφερει, αν εχεις στην ιδια περιοχη και αλλα ακινητα.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς τα σκαναρισμένα σχέδια που θα κάνουμε upload. Δεν υπάρχει τρόπος πιστοποίησης, αλλά πχ θα δηλώνουμε υπεύθυνα ότι είναι από τα πρωτότυπα που τα διατηρούμε στο αρχείο.

Το ίδιο και με την τυπωμένη α/φ. Αν συντάξουμε κάποια ΤΕ θα κολλήσουμε απόσπασμα της φωτό και θα δηλώνουμε ότι είναι από γνήσιο αντίγραφο. Θα διατηρούμε την τυπωμένη α/φ όμως η οποία έχει πίσω τη σφραγίδα.

Η σκαναρισμένη α/φ, όπως την πουλάει ο ΟΚΧΕ, πώς πιστοποιείται; Έχει κάποιο υδατογράφημα η εικόνα; Είναι γραμμένο στην πρόσοψη του cd;

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν εχει υδατογραφημα ουτε το CD εχει κατι το ιδιαιτερο. Προσωπικα εγω θα χρησιμοποιησω (στο Ι.Κ.Α.) τμημα μιας αεροφωτογρφιας tiff uncompressed 1000dpi συννημενη σε Τεχνικη Εκθεση αλλα θα παραδωσω και σε CD (αντιγραφο) ολη την αεροφωτογραφια οπως μου την παρεδωσε ο ΟΚΧΕ. Επισης θα τους δωσω αντιγραφο απο το τιμολογιο αγορας.

 

Αν το Ι.Κ.Α. αμφισβητει αυτα που τους δινω, να παει να αγορασει απο τον Ο.Κ.Χ.Ε. την αεροφωτογραφια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

silent arrow ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

 

terry έγραψες παραπάνω συμφέρει αν έχεις παραπάνω ακίνητα στην περιοχή... Εννοείς καλύπτει μεγαλύτερη έκταση από την τυπωμένη; Εγώ πιστεύω ότι για την ίδια α/φ πρόκειται.

'Η μήπως ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ηλεκ αρχείο πολλάκις. Και την τυπωμένη όμως μπορείς να τη σκανάρεις τμηματικά ή ολόκληρη...

 

Κατάλαβα ότι τελικά δεν υπάρχει καμία πιστοποίηση της αυθεντικότητας του ηλεκτρ. προϊόντος.

Συμφωνώ ότι

Αν το Ι.Κ.Α. αμφισβητει αυτα που τους δινω, να παει να αγορασει απο τον Ο.Κ.Χ.Ε. την αεροφωτογραφια.

Έτσι, ακριβώς είναι...

αλλά άκρη δε θα μπορέσεις να βγάλεις έτσι, αν θελήσουν αν σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Τελικά αν βοηθάει εικόνα από το google earth πιο εύκολα θα τον πείσεις...

 

(Alert: προσωπική άποψη) Προτείνω τότε στον Θοδωρή και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μόνο τυπωμένα προϊόντα. Και ας έχει γεμίσει ρολά το γραφείο μου...

Edited by sagiasd
Link to comment
Share on other sites

Έκανα αίτηση στον ΟΚΧΕ και μου απάντησε οτι για την περιοχή που ζητάω υπάρχει μια ψηφιακή α/φ διαθέσιμη του 1978-1:20.000 ασπρόμαυρη.

(βασικά υπάρχει και άλλη μια 1:7.000 ασπρόμαυρη αλλά είναι 7/1983 και εγω τη θελω για να βεβαιωση αυθαιρετο που έγινε το διαστημα έως 31,01,1983).

Σκέφτομαι να παραγγείλω σαρωμένη 1000 dpi grayscale tiff.Με προβληματίζει βέβαια η κλίμακα 1:20,000. Ακολουθώντας τις οδηγίες που έδωσαν οι συνάδερφοι σε προηγούμενα posts, πιστεύετε να βγάλω άκρη ώστε να έχω μια ευκρινή εικόνα?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφοι έχει παρατηρήσει κανείς άλλος διαφορά στις συντεταγμένες μεταξύ των φ και λ που υποδεικνύονται από εμάς στη φόρμα του Ο.Κ.Χ.Ε. και στα απαντητικά τους email?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.