Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερωτήματα για ΠΕΑ σε ενοικίαση


katrmp

Recommended Posts

Σίγουρα. Συνήθως αυτοί που στήνουν ένα σύστημα έχουν στο μυαλό τους κάτι που είναι ξεκάθαρο σ' αυτούς, χωρίς να σκέφτονται αν είναι πλήρως κατανοητό απ' όλους.

 

Αυτό που με κάνει να πιστεύω ότι αυτός ο τρόπος είναι ο πιο δόκιμος είναι η ανάλογη λογική της ΜΕΑ.

Στήνεις στην πρώτη χρήση την κύρια χρήση.

Στην 2η καρτέλα στήνεις τις επιμέρους ζώνες εντός της χρήσης.

 

Η πολυκατοικία είναι που μας μπερδεύει. Με την έννοια πολλές κατοικίες στο ίδιο κτήριο, νομίζω ότι αυτή η επιλογή που λέμε είναι η σωστή.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Απαντήσεις 261
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα συνάδελφοι. Μια ερώτηση θέλω να κάνω: Ισχύει ότι δεν απαιτείτε Π.Ε.Α. σε κτίρια μικρότερα των 50 τετραγωνικών μέτρων προκειμένου να γίνει συμβολαιογραφική πράξη; Ίσως φανεί γελοία η ερώτηση αλλά με τόσα πράγματα που αλλάζουν, φοβάμαι μήπως έχει βγει καμία εγκύκλιος και δεν την έχω δει. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

 

ikaros13

 

Απαντήθηκε με PM από ikaros13

Οχι δεν απαιτείται ΠΕΑ για κτίρια μικρότερα από 50 τ.μ..... Σου στέλνω τις διευκρινιστικές προς συμβολαιογράφους για το εν λόγω θέμα....Πρόσεξε ιδιαίτερα στη σελίδα 2 το β και γ. http://portal.tee.gr...olaiografoi.pdf

 

Περί απαίτησης έκδοσης ΠΕΑ

 

Η εγκύκλιος στο 2 α) & δ) είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι σε κτίριο με ημιυπαίθριο χώρο κλειστό μετράς το νοούμενο κτίριο και τον ημιυπαίθριο μόνον εφόσον έχει τακτοποιηθεί. χουχαχα!

Πόσο γελοίοι! Πιο συγκεκριμένα: '' δ) Ως συνολική επιφάνεια, νοούνται τα συνολικά τετραγωνικά μέτρα του κτιρίου ή τμημάτων αυτού, όπως αυτά προσμετρώνται στο συνολικό συντελεστή δόμησης . . . :ph34r: . . .

Στη συνολική επιφάνεια προσμετρώνται επίσης και τα τετραγωνικά του κτιρίου που έχουν

νομιμοποιηθεί ή τακτοποιηθεί με τις ισχύουσες διατάξεις. '' :o

Οπότε σίγουρα αν έχεις 47 τ.μ. + 8 τ.μ. Η/Χ κλεισμένο και μη τακτοποιημένο δεν απαιτείται ΠΕΑ. μουχαχα. Αν έχεις όμως 55 + 8 τ.μ. Η/Χ κλεισμένο και μη τακτοποιημένο τότε αυτό απαιτεί ΠΕΑ για τα 55 τ.μ. μόνο.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν η εγκύκλιος έρχεται απο την συντονιστική επιτροπή συμβολαιογράφων και δεν απευθύνεται σε μηχανικούς.

Στην συνέχεια , η άποψη μου είναι ότι ένας χώρος είτε νόμιμος είτε αυθαίρετος είναι υπαρκτός και καταναλώνει ενέργεια.

Το ΠΕΑ υπολογίζει την ενέργεια αυτή και επειδή η κατανάλωση ενέργειας δεν εξαρτάται από την συμπλήρωση διαφόρων δηλώσεων πρέπει στους υπολογισμούς να μπαίνει και το αυθαίρετο.

Το ΠΕΑ υπενθυμίζω ΔΕΝ είναι πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας.

Link to comment
Share on other sites

Κι εμενα καθε τρεις και λιγο με ενοχλουν για να μην αλλαξω το εμβαδον του συμβολαιου επειδη, λεει, θα εχουνε προβλημα στην εφορια...

 

Ποιος και με ποια αρμοδιοτητα υπεισερχεται στη δικια μου δουλεια και καθοριζει το τι πρεπει να κανω και τι οχι...?

 

Ο καθενας στον τομεα του... Δεν μπορω εγω να αγνοησω κλειστο χωρο παρανομως, επειδη δεν ειναι τακτοποιημενος η επειδη δεν μετρησε στη δομηση... Δεν καταναλωνει ενεργεια?

Link to comment
Share on other sites

Τότε που βγήκε η εγκύκλιος δεν υπήρχε και η βεβαίωση νομιμότητας, οπότε γράφτηκε κατ' αυτόν τον τρόπο (γιατί έτσι τους βγήκε και το γραψαν) για τα επιλέον τ.μ. που είναι τακτοποιημένα για την περίπτωση αγοραπωλησιών αφού απευθύνεται σε συμβολαιογράφους. Αυτά που δεν είναι σου λέει κάντα γαργάρα εφόσον τα γαργαρίσει πρώτα ο επιθεωρητής. Αλλά και πάλι οι συμβολαιογράφοι κοιτούν μόνο τον κωδικό. Δεν τους απασχολεί πόσα γράφει στο ΠΕΑ

 

Στα τ.μ. προσμετράτε και την τοιχοποιία? Καταναλώνουν και οι τοίχοι ενέργεια? Ή μόνο τον καθαρό εσωτερικό χώρο εντός των τειχών?

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

όταν λέει η τοτεε1 ότι <<διευκρινίζεται ωστόσο ότι στούς ΜΘΧ δεν συμπεριλαμβάνονται ΜΘΧ κύριας χρήσης π.χ αποθήκες καταστημάτων για τίς οποίες προβλέπεται υπαγωγή ώς θερμικών ζωνών με την αντίστοιχη χρήση?

Δηλαδη : 1) αν έχω αποθήκη μέσα σε κατάστημα <10% την συμπεριλαμβάνω στα τετραγωνικά του καταστήματος με ίδια χρήση?

2) αν η αποθήκη είναι μεγαλύτερη από 10%?

3)sos αν έχω κατάστημα 50τ.μ με πατάρι 40τ.μ και βγάζω πεα και ο ιδιοκτήτης νοικιάζει αυτο καθώς και την αποθήκη υπογείου 40τ.μ που είναι τελε'ιως ανεξάρτητη με είσοδο από το υπόγειο του κλιμακοστασίου της πολυκατοικίας χωρίς καμία τρύπα , δεν έχει μετρήσει στο σ.δ αλλά στην κάτοψη υπογείου ονομάζεται αποθήκη καταστήματος. Εγώ θα βγάλω πεα με χρήση καταστήματος γιά τα συνολικά μέτρα με το πατάρι δηλαδη 90τ.μ και για να μην ασχοληθώ με την αποθήκη θα την πάρω ΜΘΧ και θα πάω με U/2?

Επειδη τώρα έτυχε να ονομάζεται αποθήκη καταστήματος θα παίξει κάποιο ρόλο?

Link to comment
Share on other sites

Συνάφελφε, στο παρόν θέμα γίνεται συζήτηση σχετικά με τα ΠΕΑ στις ενοικιάσεις. Δεν γράφουμε τις απορίες μας που προκύπτουν πάνω σε ΠΕΑ τα οποία εκδίδονται με αφορμή την για ενοικίαση.

 

Επίσης, όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν, δε βοηθά καθόλου την οργάνωση του φόρουμ και τους αναγνώστες, η έκθεση πολλών ερωτημάτων διαφορετικού περιεχομένου στο ίδιο μήνυμα-θέμα. Προς το παρόν, κατανοώντας την ανάγκη για άμεσες απαντήσεις σε δουλειές που τρέχουν, στο θέμα Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα, δε γίνεται παρέμβαση σε τέτοια μηνύματα. Πρέπει όμως να σταματήσει αυτή η μέθοδος συγγραφής των μηνυμάτων, καθώς ότι γράφουμε μένει πλήρως μη ταξινομημένο. Το αποτέλεσμα θα είναι να γράφονται στο φόρουμ συνεχώς τα ίδια ερωτήματα και οι ίδιες απαντήσεις.

 

Έτσι λοιπόν, τα μηνύματα πρέπει:

- να έχουν ξεκάθαρο περιεχόμενο

- να αναρτώνται σε κατάλληλα θέματα με σχετικό τίτλο

- να αναρτώνται αφού έχει προηγηθεί αναζήτηση

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Καπου ακουσα οτι για την εκδοση ΠΕΑ για ενοικιαση ας πουμε δεν χρειαζονται σεναρια, παρα μονο για το εκοικονομωκατι . Ισχυει κατι τετοιο μπορει να εκδοθει ΠΕΑ χωρις σεναρια ή δεν γινεται δεκτο απο το συστημα και αν γινεται δεκτο δεν θα ειναι εγκυρο ?

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να εκδοθεί και χωρίς σενάρια, αλλά σε προειδοποιεί το σύστημα ότι είναι υποχρεωτικό να υπάρχει σενάριο.

 

Ποιο συγκεκριμένα εάν ανεβάσεις xml χωρίς σενάριο, το σύστημα σου γράφει:

 

"Σας υπενθυμίζουμε οτι σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ είναι υποχρεωτικό ο επιθεωρητής να κάνει προτάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου"

Edited by tsx
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.