Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση οικοπέδου μισό εντός- μισό εκτός οικισμού


Recommended Posts

Συναδελφοι,

τελικά, σε ακίνητο που τεμνεται από το όριο του οικισμού μπορεί να γίνει γίνει κατάτμηση ως εξής: ανω των 500 τ.μ εντός οικισμού με τμήμα κάτω τον 1000 τ.μ εκτός οικισμού?το καινούριο οικόπεδο που προκύπτει πρέπει να είναι τουλάχιστον 1000τ.μ με τουλάχιστον 500 τ.μ. εντός?ή μπορει να είναι κάτω των 1000 τ.μ. με τουλάχιστον 500 τ.μ. εντός?ή πρέπει οπωσδήποτε το εκτός τμήμα να είναι τουλάχιστον 1000 τ.μ.?το άρθρο 16 του ΝΔ 1923 αναφέρει για το εντός ζώνης ακίνητο ενώ η δική μας περίπτωση είναι εντός-εκτός ορίων οικισμου και δεν έχω βρει κάποιο έγγραφο που να εξηγεί τι ισχύει. 

Link to comment
Share on other sites

Εντός της ζώνης των 500 μ από το όριο του οικισμού (=περιοχή εκτός σχεδίου, οικισμού, κλπ) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έχουμε (λόγω κατάτμησης, μετά το 1923) γήπεδο <1000 μ²

Και μη μπερδεύεις τη ζώνη αυτή, με τη "ζώνη" πέριξ του συνεκτικού τμήματος του οικισμού (ό,που αυτή υπάρχει), που απλά καθορίζει διαφορετικό όριο αρτιότητας.

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Σε οικισμό προ '23 το όριο του οικισμού (όριο συνεκτικού τμήματος) συνιστά κατάτμηση στο οικόπεδο; Έχω ένα οικόπεδο εν μέρει εντός και εν μέρει εκτός προ '23 οικισμού. Έστω ότι τοποθετώ το κτίριό μου εντός του τμήματος που είναι εντός οικισμού αλλά η απόστασή του από τη γραμμή του ορίου είναι μικρότερη των 2,5 μ. Υπάρχει πρόβλημα εκεί; Θα πρέπει να κολλήσω στη γραμμή του ορίου; Η απόσταση δ δεν μετρά από τα όρια του οικοπέδου, έστω κι αν αυτά είναι εκτός οικισμού; Αυτό σίγουρα ισχύει στους οριοθετημένους, αλλά στην ΥΔΟΜ μου είπαν πως στους προ '23 οικισμούς δεν είναι ακριβώς έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Για να μη μιλάμε υποθετικά, πες μας συνολική επιφάνεια γηπέδου, επιφάνεια εντός οικισμού και επιφάνεια εκτός οικισμού. Αναφέρεις τοποθέτηση κτιρίου. Θα εκδόσεις άδεια δόμησης ή υπάρχει ήδη κτίριο με άδεια?

Link to comment
Share on other sites

Γήπεδο 220 τμ στο σύνολο, τα 160 εντός και τα 60 εκτός του ορίου του προ '23 συνεκτικού τμήματος του οικισμού. 

Υπάρχει κτίριο εντός του οικοπέδου, στο εντός τμήμα, το οποίο είναι αυθαίρετο και για το οποίο θα εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης και προσθήκης, μέσα στο εντός τμήμα πάλι. Σε απόσταση 1 μ από την προσθήκη περνά η νοητή γραμμή του ορίου. Η απόσταση της προσθήκης από τα όρια του οικοπέδου προς τη μεριά αυτή, είναι πέντε μέτρα. Δηλαδή το πλάτος του εκτός είναι τέσσερα μέτρα. 

Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση το όριο οικισμού δεν συνιστά κατάτμηση, παρά μόνο δημιουργεί τομείς με διαφορετικά πολεοδομικά δεδομένα.

Για το εντός οικισμού τμήμα πρέπει να αποδείξεις συμβολαιογραφικά ότι το οικόπεδο υφίσταται κατά την 2-7-68 δυνάμει της παρ.3, αρθρ. 4 ΦΕΚ 138/Δ/81 για να μπορέσεις να έχεις αρτιότητα και ως εκ τούτου να εξετάσεις την άδεια νομιμοποίησης που λες.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

 

Καλημέρα. Έχω ένα οικόπεδο το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του (2στρεμ) είναι εντός οικισμού και ένα μικρό (250 τ.μ) του τμήμα είναι εκτός. Το εντός τμήμα του έχει τις προϋποθέσεις κατάτμησης σε δύο κατά κανόνα άρτια και οικοδ. οικόπεδα. Το ερώτημα είναι, μπορεί η κατάτμηση να συμπεριλάβει και το εκτός οικισμού  τμήματα και να δημιουργηθούν δύο ενιαίες και ανεξάρτητες ιδιοκτησίες.

katatmisi.jpg

Edited by Comba_71
Link to comment
Share on other sites

χμ

εγω καταλαβα οτι θελει να  εχει,

ενα τμημα  εντός, 1000, αρτιο και οικοδομησιμο, και ενα τμημα 125 "απ' εξω"

κι ενα  παρόμοιο επίσης.

Το θεμα ειναι οτι το "οριο" δημιουργει μεν δυο "τομεις...οχι δυο "τμηματα" στο ιδιο οικοπεδο,

αρα, κατ' αρχας,  υπαρχει ενα 2000 με άλλα 250 εκτος.

 

Ερωταται εάν μπορουν   να δημιουργηθουν δυο οικοπεδα και σε καθε ενα να ανηκει τμημα του εκτος...

[μαλλον πρεπει να δουμε εάν  δεν υπαρχουν απαγορευσεις  στο εκτος, απο ΓΠΣ/ΖΟΕ κλπ.]

ή να κρατησει το ενα σαν 1000 και να μεταβιβασει το αλλο με τα 250 σαν δικα του.

Ηρθε η ωρα  να ανοιξουμε τον  Ρωμαλιαδη...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Τo γράφει καθαρά ο Δημήτρης "Το όριο δημιουργεί μεν δυο τομεις... οχι δυο "τμηματα" στο ίδιο οικόπεδο".

Το γεωτεμάχιο σου είναι αρκετά μεγάλο που μπορείς να το χωρίσεις.

Θα έχεις δύο τμήματα που θα έχει Ε= 1125τ.μ. το καθένα. ή όπως λέει ο Δημήτρης "να κρατήσει το ενα σαν 1000τμ και να μεταβιβάσει το άλλο με τα 250 σαν δικα του" 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.