Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγές στο Σύστημα Υπολογισμού και Διαχείρισης Αμοιβών Μηχανικών


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 599
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καποτε, καποιοι κραζανε συναδελφους που "ευθαρσως" λεγανε σαν προσφορα στους πελατες 500€+ οποιο ΦΠΑ κοψουμε, με την αιτιολογια οτι αυτο ειναι παρανομο και κλεβουμε λεφτα απο το κρατος...

 

Πλεον ολοι αυτο θα λεμε...

Link to comment
Share on other sites

Καλά από 15/2/12 ισχύει; Πως δεν το ανάρτησε κάποιος;

 

Από 15/2/2012 το σύστημα διαχείρισης αμοιβών του ΤΕΕ προσαρμόστηκε

έτσι ώστε οι συμφωνηθείσες αμοιβές να συμπληρώνονται από τον

Μηχανικό και να γνωστοποιούνται στο ΤΕΕ, βάσει της έγγραφης συμφωνίας

με τον εργοδότη (παρ. 1, 2 άρθρου 7 Ν. 3919/2011)

 

Σε περίπτωση που για ένα έργο δεν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά έγγραφη

συμφωνία θα θεωρείται από όλες τις αρχές ότι η συμφωνηθείσα αμοιβή

ταυτίζεται με την Νόμιμη.

 

καήκαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!

υ.γ γιατί το έβγαλαν τώρα

Εγχειρίδιο χρήσης για προσθήκη δυνατότητας εισαγωγής ψηφιοποιημένων συμφωνητικών - Νοέμβριος 2012 new.gif

 

 

 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Κανά, σε ένα από τα πολλά εγχειρίδια έχω διαβάσει πως, το γεγονός ότι, συμπληρώναμε εδώ και αρκετό καιρό την συμφωνηθείσα αμοιβή στο ηλεκτρονικό σύστημα ήταν η λεγόμενη ¨ενημέρωση¨ του ΤΕΕ περί της έγγραφης συμφωνίας. Άσχετα με το αν ¨ανεβάζαμε¨ το συμφωνητικό (που δεν το ¨ανεβάζαμε¨.

 

Δεν θυμάμαι πότε ξεκίνησε η δυνατότητα συμπλήρωσης της συμφωνηθείσας (εγώ για πρώτη φορά το έκανα τον Μάιο), αλλά όσοι από έχουμε δηλώσει ξεχωριστή συμφωνηθείσα από ότι νόμιμη δεν θα έχουμε πρόβλημα.

 

Πότε βγήκε το εγχειρίδιο?

 

Τώρα που το διαβάζω ¨μαθαίνω¨ και πράγματα...... κάπου λέει:

"Σε περίπτωση που για ένα έργο δεν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά έγγραφη συμφωνία θα θεωρείται από όλες τις αρχές ότι η συμφωνηθείσα αμοιβή ταυτίζεται με την Νόμιμη". Μα τι παπαριές είναι αυτές?? Έχει καταργηθεί η παράγραφο του άρθρου 7 που μιλάει για έλεγχο της συμφωνηθείσας από το ΤΕΕ. Με τι δικαίωμα το ΤΕΕ λέει αυτό το πράγμα? Μήπως έχει να κάνει μόνο για τις περιπτώσεις που υπάρξει αντιδικία μεταξύ συμβαλλομένων?

Edited by yannisk72
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά

Είχα στείλε e-mail στο ΤΕΕ να βάζουν σε ότι αναρτούν

είτε στην αρχική σελίδα ανακοινώσεων

είτε στις οδηγίες χρήσεως του συστήματος αυθαιρέτων

είτε των αμοιβών

είτε ΚΕΝΑΚ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ και όχι αυτό το New

 

Παρόλα αυτά συνεχίζουν με το new με αποτέλεσμα να μη μπορείς να παρακολουθήσεις τις εξελίξεις

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Ο Ν.3919/2011 το αναφέρει ...."κρυπτογραφημένο" σε αρκετά σημεία!!!

Επισυνάπτω ένα χαρακτηριστικό από αυτόν: ".....oι καθοριζόμενες με το διάταγμα αυτό αμοιβές αποτελούν τις νόμιμες αμοιβές, οι οποίες ισχύουν για την περίπτωση που δεν προκύπτει έγκυρη έγγραφη συμφωνία αμοιβής, για την εκπόνηση μελετών και τη διενέργεια επιβλέψεων − παραλαβών και εκτιμήσεων Συγκοινωνιακών, Υδραυλικών και Κτιριακών Έργων ως και Τοπογραφικών Κτηματογραφικών και Χαρτογραφικών Εργασιών, κατά τις κατωτέρω κατηγορίες ή διακρίσεις αυτών.....".

Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα, ισχύουν (ή μάλλον ίσχυα) για δύο λόγους.

α) Για τον υπολογιμό των κρατήσεων - εισφορών που γίνονται βάσει της νόμιμή αμοιβής.

β) Για την περίπτωση ¨αντιδικίας¨ συμβαλλομένων. Στο δικαστήριο, αν δεν υπάρχει συμφωνητικό, χρεώνεται η νόμιμη είτε η συμφωνηθείσα είναι μικρότερη είτα είναι μεγαλύτερη.

 

Τώρα που το ΤΕΕ δεν ελέγχει την συμφωνηθείσα αν είναι ¨ασυνήθιστα¨ χαμηλή (έχει καταργηθεί αυτό) τι δουλειά έχει να επεμβαίνει....?

Link to comment
Share on other sites

Με βάση τον 3919/2011 οι συμφωνηθείσες αμοιβές πρέπει να κοινοποιούνται από τους μηχανικούς στο ΤΕΕ και στη ΓΓΠΣ και στη συνέχεια το ΤΕΕ να τις κοινοποιεί με τη σειρά του ξανά στη ΓΓΠΣ. Δεν είναι απλώς θέμα του να πληρωθούν οι εισφορές - κρατήσεις ή για να "λύνονται" υποθέσεις δικαστικώς. Αφορά κυρίως σε "φορολογικούς" λόγους! Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο παραπάνω έγραψα "κρυπτογραφημένο", δηλαδή, ο ...."νομοθέτης" την πάει μακριά τη ...βαλίτσα! Κι αφού χρειάζεται ..."αποκρυπτογράφηση" σε αυτό (όπως και σε πολλά άλλα) ο καθένας το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν! Δηλαδή, το αγαπητό μας ΤΕΕ θεώρησε ότι, με την ..."αποκρυπτογράφηση" που έκανε καλύπτεται με αυτό που ανακοίνωσε. Προσωπικώς συμφωνώ με την ανακοίνωση του ΤΕΕ, την οποία θεωρώ εκτός των άλλων και ...λογική!!!

 

Τώρα που το ΤΕΕ δεν ελέγχει την συμφωνηθείσα αν είναι ¨ασυνήθιστα¨ χαμηλή (έχει καταργηθεί αυτό) .....

 

Δεν έχει καταργηθεί τίποτα!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Και λέω εγώ τώρα, αφού στο σύστημα βάζουμε την συμφωνηθείσα τιμή, γιατί δεν κάνουν την δουλειά τους αυτοί που πρέπει(ο Κος Σπίρτζης και η παρέα του που το μόνο που τους νοιάζει πια είναι το πως θα πάρουν πίσω αυτό το περίφημο ληστρικό 2%) και θα αναγκάζομαι εγώ να τρέχω με τον πελάτη για γνήσια της υπογραφής και λαλακίες??

Δεν εχω ούτε ένα συμφωνητικό και δεν προτίθεμαι να έχω εκτός αν με αναγκάσουν με άλλους τρόπους...

 

Επίσης αφού το ΤΕΕ έχει άλλους τρόπους να ελέγξει τις ασυνήθιστα χαμηλές αμοιβές, τότε με μια έγγραφη συμφωνία για αμοιβή 100 ευρώ για τοπογραφικό, μην πω 50 π.χ , στην ουσία καταργώ την έννοια της ισχύος ενός συμφωνητικού...Αφού θα έχω στα χέρια μου και εγώ και το ΤΕΕ και ο πελάτης και η ΓΓΠΣ ένα χαρτί όπου εγώ και ο πελάτης θα λέμε ότι το έργο κόστισε τόσο... Οπότε τι θα κάνουν? Ορό αλήθειας σε μένα και στον εργοδότη μέχρι να ξεράσουμε την πραγματική αμοιβή?

Με συγχωρείτε αλλά πραγματικά αυτη η άχρηστη γραφειοκρατία με τρελαίνει.... Αν θέλουν να πατάξουν την φοροδιαφυγή ας βρουν άλλους τρόπους πιο αποδοτικούς οι άχρηστοι!!!Πάντα θα βρίσκουμε παραθυράκια όταν αυτοί που νομοθετούν είναι άχρηστοι!!!

Edited by ethan
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.