Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

ναι όλο το υπόγειο όπως λέει ο dib (όχι ότι θα σου κάνει καμία μεγάλη διαφορά απλά θα σε κουράσει λίγο στην περιγραφή)

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρέπει να θεωρήσει και την υφιστάμενη μεζονέτα ΜΘΧ που είναι κάτω από την υπό προσθήκη; (αν κατάλαβα καλά πώς είναι οι χώροι)..

 

Στην ουσία το υπόγειο δε θα επηρεάσει στη ΜΕΑ, αλλά επισήμως πρέπει να περιγραφεί μάλλον, έτσι δεν είναι;;;

Link to comment
Share on other sites

Νίκο, μόνο στην μελέτη θερμομονωτκής επάρκειας θα θεωρηθεί ως Μ.Θ.Χ η υφιστάμενη μεζονέτα, όπου τα διαχωριστικά τμήματα (μάλλον μόνο το δάπεδο προς τον Β' όροφο) θα πρέπει να θερμομονωθούν. Όχι στην μελέτη ενεργειακής απόδοσης, καθώς εκεί θεωρείται (λόγω χρήσης) θερμαινόμενος χώρος.

Link to comment
Share on other sites

Μα η μελέτη της θερμομονωτικής επάρκειας Πάνο είναι κομμάτι της μελέτης ενεργειακής απόδοσης.. Έτσι δεν είναι;;;

Link to comment
Share on other sites

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχω βάλει όλο το κλιμακοστάσιο και το υπόγειο (αν και νομίζω ότι το υπόγειο δεν χρείαζεται - λίγα πράγματα αλλάζει βέβαια).

Τον υποκείμενο όροφο γιατί να το βάλει ως ΜΘΧ; Και γιατί να μονώσεις προς θερμενόμενο χώρο;

Link to comment
Share on other sites

Από panos_vicious:

 

<<Posted 04 December 2012 - 20:38

Κώστα νομίζω πως μπορείς να κάνεις έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας μόνο για την προσθήκη, φτάνει να μονώσεις τις διαχωριστικές επιφάνειες προς το υφιστάμενο. Δες την παράγραφο 2.6.1 της ΤΟΤΕΕ 20701-2/2010:
"Σε επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με θερμαινόμενους χώρους του ίδιου κτηρίου. Σε περίπτωση που υφίστανται χώροι του ίδιου κτηρίου οι οποίοι, αν και θερμαινόμενοι, δεν συνυπολογίζονται στη μελέτη θερμικής προστασίας και επομένως παραμένουν ενδεχομένως αδιαβατικοί, τα διαχωριστικά δομικά στοιχεία προς αυτούς τους χώρους λαμβάνονται κατά τον υπολογισμό κατά απλοποιητική παραδοχή με τιμή μειωτικού συντελεστή b = 0,5.
Για παράδειγμα σε περίπτωση προσθήκης νέου κτίσματος (ή και ενός μόνο δωματίου) σε υφιστάμενο θερμομονωμένο ή μη θερμομονωμένο κτήριο τα δομικά στοιχεία που διαχωρίζουν το υφιστάμενο κτήριο από την προσθήκη υπάγονται σ' αυτήν την κατηγορία. Αν το διαχωριστικό δομικό στοιχείο αποτελεί μέρος του υφιστάμενου, θα πρέπει να θερμομονωθεί κατά την κατασκευή του νέου προστιθέμενου κτίσματος. Παρέχεται ωστόσο η δυνατότητα ο έλεγχος της θερμομονωτικής επάρκειας να γίνει για το σύνολο του κτηρίου (υφιστάμενου και προσθήκης) με την προϋπόθεση της ριζικής ανακαίνισης του υφιστάμενου και της πλήρους θερμομονωτικής του προστασίας".
>>

 

Και μονωμένο πρέπει να είναι σα να έχεις από κάτω μθχ και πρέπει στον έλεγχο θερμομ/κής επάρκειας να πάρεις τις θερμογέφυρες που προκύπτουν από δάπεδο πάνω από μθχ.

Στους υπολογισμούς ενεργειακής απόδοσης όμως έχεις θερμογέφυρες ενδιάμεσου δαπέδου. Αυτές είναι προς εξ. περιβάλλον. Οι μισές ανήκουν στην προσθήκη και οι άλλες μισές στο υφιστάμενο.

 

Οσο για τον μθχ θα πρέπει να περιγραφεί το <<κουτί>> του. Εάν κλείνει στο υπόγειο, θα μπει και αυτό. Μπορεί να μην αλλάζουν μερικές φορές πολλά πράγματα όπως λέει και ο kiakos αλλά μπορεί και να αλλάζουν ανάλογα με το είδος του μθχ. Οπως και να χει πρέπει να περιγραφεί ολόκληρος μέχρι εκεί που <<κλείνει>>.

 

Συνάδελφοι, κάντε αναζήτηση για τις προσθήκες στο φόρουμ. Εχουν γραφτεί ενδιαφέροντα πράγματα.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους.

Όσο για τη θερμομονωτική επάρκεια και ΜΕΑ ισχύουν αυτά που αναφέρει ανωτέρω ο συνάδελφος hkamp και έχουν ξανασυζητηθεί στο φορουμ - θέμα "ΜΕΑ σε προσθήκη κατ' επέκταση"

Link to comment
Share on other sites

 Σωστά, είναι όπως τα λες. Άνοιξα λίγο τα κιτάπια μου (γιατί με έζωσαν λίγο τα φίδια ότι έχω κάνει @@@@) και το τσέκαρα αν και είναι και σαφές από το κείμενο της ΤΟΤΕΕ. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι δεν μονώνεις γιατί δεν χρειάστηκε να μονώσω στις περιπτώσεις που ήταν προσθήκες ορόφου σε κτίριο με ΚΘΚ, οπότε έβγαινε η επάρκεια με την υφιστάμενη μόνωση του δώματος.

Link to comment
Share on other sites

Και από πάνω δεν μπορείς και να ρίξεις μετά την τσιμεντοκονία;

Θα σου χαλάσει λίγο τα ύψη κυρίως στις σκάλες αλλά αν το έχεις προβλέψει δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα (κόστος σίγουρα και υπερβολή κατά τη γνώμη μου).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.