Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Ο συμβολαιογράφος δεν έχει κανένα δικαίωμα να ελέγξει τετραγωνικά ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο του ΠΕΑ. Το μόνο που υποχρεούται να κάνει είναι έλεγχο εγκυρότητας του ΠΕΑ.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση επικοινωνείς με την ΕΥΕΠΕΝ για να εξηγήσουν στον συμβολαιογράφο αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει με την παρ.3 της 10ης εγκυκλίου 26-01-2011 αρ. πρωτ.22, που τους έχουν στείλει.

Το να <<γυρίσει πίσω>> ΠΕΑ ένας συμβολαιογράφος δεν <<παίζει>> σε καμιά περίπτωση.

 

<<3.

Υποχρεώσεις συμβολαιογράφων 

α) Στα αποπερατωμένα κτίρια κάθε συμβολαιογράφος υποχρεούται να ελέγξει την εγκυρότητα του ΠΕΑ από το πληροφοριακό σύστημα του Αρχείου Επιθεώρησης Κτιρίων της  Ειδικής  Υπηρεσίας  Επιθεωρητών Ενέργειας  (ΕΥΕΠΕΝ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιματικής  Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), να μνημονεύσει στο συμβόλαιο τον αριθμό πρωτοκόλλου του ΠΕΑ, το 

δεκαεξαψήφιο κωδικό ασφαλείας του και να προσαρτήσει το έντυπο‐ απόσπασμα ΠΕΑ,που εκδίδεται  από το παραπάνω πληροφοριακό σύστημα και περιέχει τα βασικά στοιχεία του ΠΕΑ.

β) Κατά τα λοιπά ο συμβολαιογράφος υποχρεούται να υπενθυμίζει στους συμβαλλόμενους τις διατάξεις του ν.3661/2008 και ιδιαίτερα αυτές του άρθρου 6, καθώς και των διατάξεων του ΚΕΝΑΚ και τις έννομες συνέπειές του

γ) Εξάλλου  δεν  υπάρχει καμία  υποχρέωση  υποθηκοφυλάκων  ή  προϊσταμένων κτηματολογικών γραφείων για τον έλεγχο των παραπάνω.

δ) Το Μητρώο των ενεργειακών επιθεωρητών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (www.ypeka.gr).

 Ο ενδιαφερόμενος πωλητής επικοινωνεί με τον αντίστοιχο ενεργειακό επιθεωρητή της επιλογής του, ο οποίος αφού συγκεντρώσει τα απαιτούμενα έγγραφα και επιθεωρήσει  το ακίνητο εκδίδει το ΠΕΑ και ενημερώνει αντίστοιχα το πληροφοριακό σύστημα

Για  το  συμβολαιογράφο  είναι  απαιτούμενο  αποκλειστικά  και  μόνο  ο αριθμός  πρωτοκόλλου   (με  την  ημερομηνία  έκδοσης  και  ο  δεκαεξαψήφιος  κωδικός ασφαλείας) για να προβεί στις προαναφερόμενες εργασίες.

Για να είναι δυνατή  η εκτέλεση των εργασιών αυτών αρκεί η πρόσβαση, χωρίς καμία πιστοποίηση  και  από  οποιονδήποτε  ηλεκτρονικό  υπολογιστή  στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.buildingcert.gr και η συμπλήρωση στο πεδίο «Έλεγχος Εγκυρότητας Πιστοποιητικού» του αριθμού πρωτοκόλλου και του κωδικού ασφαλείας του οικείου ΠΕΑ (Υπόδειγμα 1).

 Με τον τρόπο αυτό γίνεται ηλεκτρονικά ο έλεγχος εγκυρότητας και μόνο  εφόσον  είναι  επιτυχής,  εκδίδεται  το  οικείο  απόσπασμα  ΠΕΑ.Το  εκδιδόμενο  έντυπο ελέγχου και αποσπάσματος ΠΕΑ είναι ενιαίο (Υπόδειγμα 2)>>

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Πήγα σε μονοκατοικία που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη έχει χτιστεί με τσιμεντόλιθους. Θεωρώ την πληροφορία αυτή έγκυρη (γιαυτό δεν υπάρχει άλλωστε το πεδίο "πληροφορίες από ιδιοκτήτη";) και υπολογίζω με ΤΟΤΕΕ 2 με τιμές αντίστοιχες με αυτές που ισχύουν για τους σημερινούς τσιμεντόλιθους; 'Η επειδή δεν μπορώ να ξέρω να πάω με πίνακα 3.4α και τιμές για μπατική (το πάχος είναι αντίστοιχο); Λεπτομέρεια βέβαια, αλλά...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. έχω γίνει ενεργειακός επιθεωρητής και είδα έναν μία ιστοσελίδα όπου μπορώ να εγγραφώ και να μπορώ να λαμβάνω μνμ για επιθεωρήσεις στον τόπο μου. έχετε γραφτεί σε κάτι αντίστοιχο?

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ, διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Ευχαριστώ, hkamp.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.