Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

1) Να βγάζεις κανονικά

2) Ακόμα δεν έχουν ενεργοποιηθεί (αλλά οσονούπω θα γίνει) τα συστήματα θέρμανσης/κλιματισμού και δεν επιρεάζουν ακόμα την έκδοση του ΠΕΑ.

Συνεπώς μην προβληματίζεσαι

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να μου θυμίσει κάποιος τι κάνω σε ΠΕΑ διαμερίσματος που εφάπτεται σε όμορη ημιτελή οικοδομή. Είναι στα τούβλα χωρίς κουφώματα. Βάζω σε επαφή προς εξωτερικό αέρα και σκίαση μηδέν ?

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικά σωστό είναι αυτό. Τι γίνεται όμως αν η οικοδομή τελειώσει κάποτε και επέλθει πχ έλεγχος στο πιστοποιητικό σου; Τραβά και φωτό εξωτερικά να είσαι καλυμμένος

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Στη θέση σου θα ρώταγα τον ιδιοκτητη που εξετάζεις το διαμερσμα, τον ρυθμό εργασιών της οικοδομής !

Αν σου έλεγε οτι πριν 5 χρόνια έριξε τα μπετά και σήμερα είναι στα τούβλα, βάλε και άλλα 5-7 χρόνια (ηλεκτρικά, θέρμανση, επιχρίσματα, κουφώματ, κλπ) ... την έφαγε τη 10ετία ( :smile: ) .. άρα θα λάμβανα τον τοίχο ως εξωτερικό! 

Αν όμως σου έλεγε οτι πριν λίγους μήνες ξεκίνησε τα μπετά και σήμερα ρίναι στα τουβλα, σημαίνει οτι έχει πρόθεση να προχωρήση την οικοδομή και σε λίγους μήνες θα είναι κλειστός χώρος ... οπότε θα λάμβανα το τοιχο αδιαβατικό και σκιάσεις 0 !

Link to comment
Share on other sites

Στα ΠΕΑ αποτυπώνουμε ότι βλέπουμε. Επίσης το ΠΕΑ έχει ισχύ μέχρι να αλλάξει ριζικά το δικό μας κτίριο και δεν εξετάζουμε τα γειτονικά κτίρια. Τοίχοι σε επαφή με θερμαινόμενους χώρους δεν μπαίνουν στο ΠΕΑ.

Αν σκεφτούμε ότι το σύνηθες είναι να κτίζονται δίπλα μας κτίρια και όχι να κατεδαφίζονται, τότε το κτίριο γενικά θα γίνεται πιο αποδοτικό στο μέλλον σε σχέση με το ΠΕΑ.

 

Μόνο στην ΜΕΑ, ως προς τα όρια των δομικών στοιχείων δεν λαμβάνεις υπόψη σου ότι υπάρχει κτίριο δίπλα σου, ώστε σε νέες κατασκευές να μην προκύπτουν αμόνωτα δομικά στοιχεία προς μελλοντικό αέρα ή ακόμα και σε σεισμικούς αρμούς.

Link to comment
Share on other sites

Προς εξωτερικό αέρα nik και δεν θα έπρεπε να το συζητούμε καν.

 

@jedi.Yannis

Ποιος το είπε πως στην ΜΕΑ δεν λαμβάνονται υπόψη τα όμορα κτήρια; Μια χαρά τα παίρνουμε υπόψη μας και ισχύει ό,τι ακριβώς και για την ενεργειακή επιθεώρηση, δηλαδή: θερμαινόμενο όμορο-> αδιαβατική μεσοτοιχία, μη θερμαινόμενο-> επαφή με εξωτερικό αέρα.

Εκεί που δεν λαμβάνονται υπόψη, είναι στον έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας -η οποία αποτελεί ένα σκέλος της ΜΕΑ- για τον λόγο ακριβώς που είπες.

Η 1η ΤΟΤΕΕ είναι σαφής όσον αφορά αυτό.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

καλημερα θα ηθελα να ρωτησω το εξης. όταν έχω σε καταστημα άνοιγμα ( η κύρια είσοδος του καταστήματος) η οποία  κλείνει με ρολό χωρίς τζαμι. πως το αντιμετωπίζω?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.