Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράταση στην υποβολή σχεδίων στα αυθαίρετα μέχρι 30/9/2012


Recommended Posts

εντάξει ρε παιδιά δεν μας φτάνει ο χρόνος,αλλά οχι και 18 μήνες.....εγω όσο πιο σύντομα μπορώ θα ολοκληρώνω τις Β`φάσεις,ώστε να με εξοφλούν οι πελάτες.....

 

Ερωτήσεις: (πως τις ερμηνεύετε)

 

- Άρθρο 30 : Μεταβατικές διατάξεις σημεία 2 και 3:

 

Όταν λέει με τις διατάξεις του παρόντος,εννοεί με το νεο νόμο ή με τον 4014? Πιο συγκεκριμένα περιπτώσεις με ολοκληρωμένη υπαγωγή 4014, περαιώνονται κανονικά χωρίς απαίτηση ένταξης στα νεα δεδομένα ή το αντίθετο? Ομοίως για τις εκκρεμείς υποθέσεις...τι καταλαβαίνετε?

Edited by Alsterwasser
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 217
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

πάντως ξεκινώντας να περνώ στο σύστημα τα αρχεία , διαπίστωσα ότι δεν είναι και αμελητέος ο χρόνος που χρειάζεται  για αυτό Πάντως και εγώ έχω αρχίσει δειλά - δειλά να ολοκληρώνω την β φάση στο σύστημα των δηλώσεων μου και να παίρνω τις εξοφλήσεις από τους πελάτες μου Βέβαια έχω φτιάξει ψηφιακά όλα τα αρχεία σε γενικές γραμμές Καλού - κακού θα πρέπει για να είμαστε καλυμμένοι απέναντι στους πελάτες μας και άσχετα τι θα γίνει με τον νέο νόμο να έχουμε ολοκληρώσει τις υπαγωγές μας 

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα έγκειται κυρίως στις δηλώσεις που ΔΕΝ θ' αναγκαστούν να πάνε στον νέο νόμο.

Αυτές προφανώς πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη β' φάση έως 30.9.

Οι υπόλοιπες (όσες δηλαδή, θέλουν οι ιδιοκτήτες ή αναγκαστούν) να πάνε με τον καινούργιο νόμο θα μετατεθεί προφανώς η ημερομηνία της β' φάσης, η οποία μπορεί και να φτάσει στα επόμενα δύο με 3 χρόνια από σήμερα.....

Link to comment
Share on other sites

Ιασωνα δεν νομιζω να υπαρξουν δηλωσεις που δεν θα πρεπει να μπουν στο νεο νομο. Ο Καλαφατης μιλησε αν δεν κανω λαθος μεχρι και για τα περαιωμενα 3843 οτι θα πρεπει να μπουν στο νεο νομο. τωρα τι ακριβως εννοει...? Μπορει βεβαια να μην το επιασα και καλα

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι, ο Καλαφάτης .....δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα!!!

Οι περαιωμένες υποθέσεις του 3843, όπως επίσης και 4014, κατά πάσα πιθανότητα θα πάνε κατευθείαν στην ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτου και δεν θα χρειαστεί να περάσουν από τον νέο νόμο!!!! 

Και οι τελείως αδαείς αυτό μπορούν και να το καταλάβουν και να το εκφράσουν!!!!!!

 

Οι μη περαιωμένες υποθέσεις του 3843, που βεβαίως θα μπορούν να πάνε με τον νέο νόμο, είναι ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!!!! Κι αυτό το καταλαβαίνουν και οι αδαείς και βεβαίως μπορούν να το εκφράσουν!!!

 

Οι μη περαιωμένες υποθέσεις του 4014 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάνε με τον νέο νόμο. Γεννώνται όμως πάρα πολλά ερωτήματα, που νομικά δεν θ' απαντηθούν ΕΥΚΟΛΑ. Π.χ. αυθαίρετο, που δηλώθηκε με 4014, έχει καταβάλλει το 30% του προστίμου κι έχει σήμερα αλλάξει ιδιοκτήτη κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

Το λέει στο άρθρο 30 Μεταβατικές διατάξεις παρ 2.

 

Για τις ολοκληρωμένες υπαγωγές θα εκδίδεται αυτομάτως ή μετά από αίτηση πράξη ολοκλήρωσης της υπαγωγής με τις διατάξεις του παρόντος.

 

Κρατάω το αυτομάτως. Οπότε λύνεται και το θέμα εάν έχει ήδη μεταβιβαστεί με το 30% τι γίνεται κτλ. Απλά αντί να βγάζει την βεβαίωση ολοκληρωμένης υπαγωγής του 4014 το σύστημα θα βγάζει την πράξη ολοκλήρωσης του καινούργιου. Φυσικά οι διεκπεραίωση θα έχει γίνει με τον παλιό και αυτό κάπου θα αναφέρεται στην αίτηση.  

 

Και από ότι φαίνεται όλες οι αιτήσεις θα παίρνουν πράξη ολοκλήρωσης με τον νέο νόμο.

 

παρακάτω παρ.3. Εκκρεμείς υποθέσεις διεκπεραιώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου.

 

Για τις ολοκληρωμένες υπαγωγές από ότι φαίνεται απλά θα εκδίδεται πράξη ολοκλήρωσης, για όσες είναι εκκρεμείς θα διεκπεραιώνονται (καινούργια πρόστιμα, παλαιότητα κτλ) με τον καινούργιο νόμο.

 

Εγώ έτσι τους καταλαβαίνω. Ή νομίζω πως τους καταλαβαίνω. Αυτούς του υπουργείου εννοώ.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Αρθρο 30 

"6. Για τις πράξεις υπαγωγής κατά τις διατάξεις του Ν.4014/2011 τα δικαιολογητικά στοιχεία και σχέδια της υπ΄αριθμ.41498/2011 ΚΥΑ (Β’ 2167) δύναται να υποβληθούν έως την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής που προβλέπεται στον παρόντα νόμο"

 

αυτο εαν καταλαβα καλα ειναι η παραταση της Β φασης που ληγει στις 30/09/2013 ???

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα όλων σας με το σχέδιο τεχνικής οδηγίας του Δελτίου Δομικής Τρωτότητας και τι σας πειράζει να το συμπληρώσετε και να τελειώνετε ? Γιατί πρέπει να βγει σε ΦΕΚ η αντίστοιχη ΤΟΤΕΕ που να αφορά το ΔΔΤ ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.