Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέο τεχνικό υπόμνημα για υγραέριο κατηγορίας "Ο"


Recommended Posts

Είχα καιρό να ασχοληθώ με υγραέριο, και έτσι πέρασα από την τοπική Πυροσβέστική να ενημερωθώ για τυχών αλλαγές,

εκεί μου είπαν οτι δεν είναι απαραίτητη πια η "Συμπληρωματική Μελέτη Πυροπροστασίας για την Εγκατάσταση Υγραερίου"

(για κατηγορία Ο) και μου είπαν να συντάξω ένα "Τεχνικό Υπόμνημα" με τα μέτρα που έχουν ληφθεί (Πινακας/ανιχνευτές/Ασφ.βαλβίδες και τον επιπλέον πυροσβεστήρα).

Εγώ αυτό που θα κάνω είναι μία "συμπύκνωση" της προηγούμενης "Συμπλ. Μελέτης..." , κανένας άλλος καμμιά συμβουλή?

 

Αυτό που δέν κατάλαβα είναι γιατί όλο αυτό αφού η νομοθεσία παραμένει η ίδια (ΚΥΑ 31856/2003)?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεν ζητουν πλεον συμπληρωματικη μελετη υγραεριου εδω και ενα χρονο. Η νομοθεσια οντως μενει ιδια, το κανουν μαλλον για απλοποιηση και λιγοτερη χαρτουρα. Not bad

Στην τεχνικη εκθεση δεν χρειαζεται να γραψεις κατεβατό.

Προσωπικα αναφερω την θεση των μπουκαλων, τον τροπο τοποθετησης (ερμαριο κτλ), αριθμο ειδος και χωρητικοτητα μπουκαλων, τις θεσεις εγκαταστασης των μεσων ανιχνευσης και διακοπης τροφοδοτησης, αν θες γραψε τις συσκευες που τροφοδοτουνται, μια μελετη που κατεθεσα χτες ξεχασα να τις γραψω αλλα δεν εγινε τιποτα. Επισης τις θεσεις των οπων αερισμου του χωρου.

 

Σε καθε τι που γραφω αναφερομαι στην καταλληλη παραγραφο του νομου. Πχ ο αερισμος ειναι ετσι, και ειναι συμφωνος με την 6.4.1 του νομου (τυχαιο το νουμερο)

 

Επειδη καθε εγκατασταση ειναι μοναδικη γραψε την εκθεση ετσι ωστε να δωσεις στον πυροσβεστη να καταλαβει τι γινεται και να μην υπαρχουν παρερμηνειες κτλ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυτό ισχύει και για την κατηγορία Αα με κινητήρια ισχύ <22kw και θερμική <50kw ή σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται συμπληρωματική μελέτη; Συγκεκριμένα πρόκειται για κατάστημα τοστ - κρέπες με μία φιάλη υγραερίου. Χρειάζεται να συντάξω μόνο τεχνικό υπόμνημα ή χρειάζονται και κατόψεις με τα μέτρα πυροπροστασίας; Επίσης πρέπει να τοποθετηθούν και άλλα μόνιμα συστήματα πυρόσβεσης πέραν των πυροσβεστήρων 6kg και του λάστιχου συνδεδεμένου στο δίκτυο;

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα ρώτησα στοω 1ο γραφείο πυρασφάλειας Θεσ/νίκης και μου είπαν ότι θέλει συνοπτική μελέτη αποθήκευσης υγραερίου! Τους ανέφερα για το τεχνικό υπόμνημα και δε γνώριζαν κάτι σχετικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε περιπτώσεις επαγγελματικών εγκαταστάσεων κατηγορίας 0 όπου οι φιάλες είναι εγκατεστημένες εξωτερικά, απαιτείται η χρήση ηλεκτροβάνας? Το ρωτώ γιατί βάση κανονισμού οι ηλεκτροβάνες αναφέρονται μόνο στην παραγραφο 6.3.5.3 όπου μιλάει για εσωτερική τοποθέτηση φιαλών.

Link to comment
Share on other sites

Οπως το λες ειναι, ασχετα αν καλο ειναι να προδιαγραφουμε ηλεκτροβανα και ανιχνευτη παντα. Κοστιζουν δεκαρες.

Επισης ο κανονισμος αναφερεται ρητα σε χρηση ηλεκτροβανας και ανιχνευτη μονο οταν γινεται χρηση προπανιου σε εσωτερικο χωρο.

Στην 2.25 εχει και κατι σχηματα συστοιχιων και εξαρτηματων...

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

ckiriako

 

 

Κοιτάω λίγο τον κανονισμό και στην 6,3,5,3 και αναφέρει πως ανιχνευτής χρειάζεται όταν έχω εγκατάσταση φιαλών προπανίου στο χώρο, δεν μιλάει για χρήση. Το αναφέρω διότι στο Ελληνικό έχω περάσει (όχι στην ζούλα κανονικά να αναγράφεται με μεγάλα γράμματα) πως οι φιάλες και ο συλλέκτης ήταν σε εξωτερικό χώρο και εσωτερικά του χώρου είναι μόνο οι συσκευές και τα εύκαμπτα και δεν απαιτείται ανιχνευτής.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς ... ανιχνευτής απαιτείται μόνο όταν οι φιάλες προπανίου είναι εντός του κτιρίου, όταν γίνετε η εγλατάστασή τους εκτός δεν απαιτείται ανιχνευτής ακρηκτικών μιγμάτων. Μέγα λάθος και παράληψη κατά την γνώμη μου, γιατί αν υπάρχει κάποια διαρροή εντός του χώρου τότε τι γίνετε?

Link to comment
Share on other sites

Κοιταζοντας το καλυτερα εχεις δικιο deathlok. Δεν απαιτειται. Βεβαια κριμα δεν ειναι στα τοσα εξοδα να μην βαλει ο ιδιοκτητης εναν ανιχνευτη και ηλεκτροβανα?

Επισης οσα υφισταμενα "φαγαδικα" εχω επισκεφτει, ειδικα σουβλατζιδικα, μολις 1-2 χρονια απο τη στιγμη εγκαταστασης του ανιχνευτη ειναι καλυμμενος με γλιτσα/λαδι απο τη κουζινα.... αυτα τα πραγματα θελουν ελεγχο και αλλαγη οταν παψουν να δουλευουν.

Συμφωνα με ελληνα κατασκευαστη ο χρονος ζωης του αισθητηριου ειναι 5 ετη, http://www.olympia-e...nuals/688_4.pdf , και για εγκατασταση σε μη επιβαρυμενο περιβαλλον, κοντα σε κουζινα, εστιες, φριτεζες κτλ κτλ

Οταν τυχαινει τετοια δουλεια συνηθως τους φερνω στο φιλοτιμο και το αλλαζουν.

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.