Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια λειτουργίας και προδιαγραφές ιατρείου - οδοντιατρείου


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 444
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

έχω ερώτημα για ιατρείο:η γιατρός πρώτα έβαλε γυψοσανίδες και μετά με φώναξε για αποτύπωση κλπ.Δυστυχώς ο χώρος αναμονής της δεν έχει άμεσο φωτισμό και αερισμό και η μια του διάσταση είναι κατάτι μικρότερη από την ελάχιστη στα τετραγωνικά ωστόσο δεν έχει πρόβλημα. Από την άλλη ενώ είναι μια γιατρός άρα δε μιλάμε για συστέγαση έχει διαμορφώσει δύο χώρους ιατρείων(δε γνωρίζω τους λόγους).

Αντί να την υποχρεώνω να μετακινήσει και να ανοίξει μέρος της γυψοσανίδας, έτσι ώστε να αποκτά σωστές διαστάσεις και έμμεσο φωτισμό και αερισμό σκέφτομαι να την υποχρεώσω να χρησιμοποιήσει το 2ο ιατρείο για χώρο αναμονής...Στο σενάριο αυτό θα έχει ένα ιατρείο και δίπλα την άιθουσα αναμονής που συνδέονται μεταξύ τους με το χωλ της εισόδου είμαι οk;

Αν αυτή στο μέλλον ξαναφτιάξει δύο χώρους για εξεταστήριο εγώ πως μπορεί να έχω πρόβλημα;Λογικά είμαι εντάξει γιατί αυτή μόνη της άλλαξε τη χρήση των χώρων και έβαλε για χώρο αναμονής το χωλ της εισόδου που δε διαθέτει ούτε έμμεσο(βάσει προδιαγραφών)στην παρούσα φάση φωτισμό και αερισμό...έτσι δεν είναι;

 

 

κάνεις ένα μεγαλο λάθος: δεν σε νοιάζει τι κάνει αυτή αλλά τι περιγράφει η εγκεκριμένη άδεια. πρόσεχε μην την πατησεις

 

Συνάδελφοι έχω και εγώ μια περίπτωση που με προβληματίζει. Στην περίπτωσή μου όχι μόνο φαίνεται ότι υπάρχουν αυθαιρεσίες, αλλά είναι βέβαιο ότι μία τοιχοποιία του διαμερίσματος έχει μετακινηθεί εις βάρος του όμορου διαμερίσματος. Αν υποθέσουμε ότι οι άλλες αυθαιρεσίες με τον Α ή το Β τρόπο διευθετηθούν, αλήθεια τι γίνεται με την εσωτερική τοιχοποιία; Να σημειωθεί ότι και το διπλανό διαμέρισμα είναι του ίδιου ιδιοκτήτη. Ελπίζω να μην χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας ή και τροποποίηση της σύστασης. Αναρωτιέμαι επίσης αν η υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού περιλαμβάνει το σύνολο των ενδεχόμενων παραβάσεων (πχ επιπλέον παράθυρα) ή μόνο επιφάνεια/περίγραμμα/χρήση.

 

Σημειώνω ότι δεν έχω την πρόθεση να βάλω το κεφάλι μου στον ντορβά.

 

 

Βασικά δεν μπορείς να δώσεις Υ/Δ. Νομιμοποίησε και μετά...

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παιδιά μια ερώτηση που μπορεί να είναι και χαζή αλλά φαντάζομαι με την ισχύουσα νομοθεσία μπορεί κ να μην υπάρχουν χαζές ερωτήσεις..

 

Διαβάζω στο παρόν θέμα διάφορα για την απόκτηση Βεβαίωσης Κύριας Χρήσης σε περιπτώσεις όπου υπάρχει αλλαγή χρήσης (πχ κατοικία-->ιατρείο).

 

Έχω μια περίπτωση υφιστάμενου εδώ και 30 χρόνια μικροβιολογικού ιατρείου, το οποίο πρέπει να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας του και στα δικαιολογητικά απαιτείται και Β.Κ.Χ.

 

Να υποθέσω ότι εφόσον εδώ κ 30 χρόνια δεν άλλαξε κάτι στη διάταξη ή στη χρήση του χώρου, η Β.Κ.Χ θα είναι κάτι αρκετά απλούστερο απ' όσα αναφέρονται εδώ?

 

Ή πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία σαν να επρόκειτο για αλλαγή χρήσης, είτε αυτό σημαίνει όλη τη χαρτούρα που περιγράφεται παραπάνω, είτε την Υ/Δ Μηχανικού (αν ισχύει και τη δέχονται στην πολεοδομία της Λάρισας)

 

Κ κάτι άλλο, όσον αφορά τη βεβαίωση πυρασφάλειας για την ίδια περίπτωση να υποθέσω ότι θέλει και ενεργητική άρα εμπλέκω και μηχανολόγο? Και πάλι δεν παίζει κανένα ρόλο το ότι δεν έχει αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ στο χώρο κ απλά ανανεώνουμε την άδεια?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα έχω και εγώ μία ανανέωση άδειας ιδιωτικού ιατρείου και μου ζήτησαν βεβαίωση νομιμότητας και βεβαίωση κύριας χρήσης,

αλλά στην πολεοδομία δεν ξέρουν αν τις χορηγούν αυτοί ή πρέπει να ελεγχθούν από ελεγκτές δόμησης, εφόσον τους έχει απαγορευτεί η διενέργεια αυτοψιών. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό αν έχουν αφαιρεθεί οι αρμοδιότητες από την πολεοδομία;;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι την βοήθεια σας παρακαλώ, έχω ένα φίλο που ήθελε να ανοίξει ιατρείο σε ένα διαμέρισμα το οποίο η χρήση του είναι κατοικία και στο Ο.Τ η χρήση γης το επιτρέπει καθώς βρίσκεται σε ζώνη Γενικής Κατοικίας.

 

Μέχρι χτες η υπηρεσία του έλεγε πως θέλει ΜΟΝΟ 2 κατόψεις σήμερα του είπαν πως πλέον κοινοποιήθηκε το φεκ 713/2012 που αναφέρει:

 

Βεβαίωση από την Πολεοδομία ή από διπλωματού−

χο πολιτικό μηχανικό ή αρχιτέκτονα από την οποία να

προκύπτει ότι δεν απαγορεύεται από τις πολεοδομικές

διατάξεις η χωροθέτηση της συγκεκριμένης χρήσης

στον προβλεπόμενο χώρο.

 

Aυτήν την βεβαίωση μπορώ να την δώσω ή πρέπει να γίνει πρώτα αλλαγή χρήσης??? Είναι πολυ καλός μου φίλος και θέλω να τον βοηθήσω πάση θυσία!

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχει αλλάξει αυτό που ήξερα για την Γενική κατοικία, τότε μπορείς να την δώσεις εσύ την βεβαίωση.

http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108232.html

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα μου είναι πως στο κείμενο που παρέθεσα αναφέρει πως πρέπει να βεβαιώσω πως ΔΕΝ απαγορεύεται από τις πολεοδομικές διατάξεις η χωροθέτηση της συγκεκριμένης χρήσης στο χώρο!!

 

Και ρωτάω τον εαυτό μου και μετά εσας, στο ο.τ επιτρέπεται από τις χρήσης γης, ΔΕΝ επιτρέπεται όμως από την ο.α!!! Επίσης αν ελεγχθεί από την πολεοδμία ποτέ έπειτα από καταγγελία δν θα της το βγάλουν αυθαίρετο για την αλλαγή χρήσης σύμφωνα με το αρθρο 5 του γοκ???

Εσείς έχετε ξαναδώσει τέτοιο είδους βεβαιώσεις?

Link to comment
Share on other sites

Με προβληματίζει και εμένα η διατύπωση.Έιναι η άδεια μια πολεοδομική διάταξη?Στην ουσία λες ότι δεν απαγορεύεται αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι και ο χώρος είναι σύμφωνα με την άδεια.

Αν είναι ξεκάθαρο ότι απαιτείται αλλαγή χρήσης από κατοικία σε ιατρείο τότε καλό θα ήταν να την κάνεις για να είναι καλυμμένος μελοντικα. Άποψη μου όμως ότι την βεβαίωση μπορείς να την δώσεις από τώρα κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια δεν επιτρέπει ούτε απαγορεύει κάτι, αυτο το κάνουν οι διατάξεις.Ρίξε μια ματιά στην Απόφ 48669/2886 ΦΕΚ-437/Δ/16-6-89 μήπως σε καλύπτει.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.