Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψυχολογία...πελάτη!


yian

Recommended Posts

Γειά χαρά,

με αφορμή τους ελέγχους και τις βεβαιώσεις του 4014, ανοίγω εδώ αυτό το φαινομενικά ανάλαφρο αλλά τελικά πολύ ουσιαστικό θέμα.

Έχει τύχει σε όλους και θα ξανατύχει μελλοντικά :

 

Έλεγχος διαμερίσματος, ο κατασκευαστής προ αμνημονεύτων χρόνων έκανε τις (μικρο)παρανομίες του, πούλησε, και ένας ιδιοκτήτης που παθαίνει σοκ όταν καλείται να πληρώσει από το πουθενά 500 - 1000 - 2000 ευρώ πρόστιμο για μια παράβαση που ποτέ δε γνώριζε.

 

Πρώτα σε αμφισβητεί, καμιά φορά σε προσβάλλει, μετά ισχυρίζεται ότι θα κλείσει φυλακή το κατασκευαστή, μηχανικό, συμβολαιογράφο, υποθηκοφύλακα, εσένα, και τελικά βλέπει το μονόδρομο του 4014.

Άλλοι εξαφανίζονται από προσώπου γης, άλλοι έρχονται μετά από κάνα μήνα για επαναδιαπραγμάτευση και επιμήκυνση...

 

Στο ενδιάμεσο όλων αυτών εμείς. Ψυχολογική υποστήριξη,παράθεση νομοθεσίας, ναι μεν αλλά, έχεις δίκιο αλλά που να το βρείς και άλλα ωραία.

 

Δουλειά είναι και μας πονάει όταν χάνεται ο πελάτης. Αλλά και ο κάθε κυρ. θανάσης από τη μεριά του δίκιο έχει.

Εσείς πως το χειρίζεστε?

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν έχει δίκιο ο κάθε κυρ Θανάσης.

 

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι "πελάτες", είναι γνώστες/αυτουργοί των αυθαιρεσιών, και απλώς έχουν δημιουργήσει μία διασταλτική εικόνα για την έννοια της νομιμότητας που τους επιτρέπει να αισθάνονται αδικημένοι, κυνηγημένοι, εξαπατημένοι κλπ.

 

Στην σπάνια περίπτωση που είναι όντως εξαπατημένοι, δεν πρέπει -βεβαίως- να τους κατακρίνουμε, αλλά τι άλλο να κάνουμε;

Αν αρρωστήσεις βαριά -χωρίς να φταις- μήπως θα σε ανεχθεί ο γιατρός να βρίζεις και να καταριέσαι, να απειλείς κλπ;

Ή μήπως θα σε κουράρει τζάμπα και θα σου χαρίσει τα φάρμακα;

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Μετά την απάντηση του Αλέξη , το θέμα πρέπει να κλειδωθεί γιατί εξαντλήθηκε . Να μην λέμε όλοι τα ίδια .

 

Αντε γιατί γεμίσαμε μωρές παρθένες με τους "πέφτω από τα σύννεφα" ιδιοκτήτες .

Link to comment
Share on other sites

Κυρίως αναφέρομαι σε εκείνους που πιθανότατα δεν γνώριζαν ότι έχουν παράβαση.

 

Πολύ πρόσφατα μου έτυχαν δύο περιπτώσεις μεταβίβασης με διαμερισμάτωση σε πολυκατοικίες του 1973.

Πιστεύω και εγώ ότι ποτέ δεν είδαν τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομής τους παρά μόνο την αποτύπωση που χρησιμοποιήθηκε στη σύσταση.

 

Το κακό είναι ότι ακόμα και σήμερα που έχουν δει τα εγκεκριμένα και τις διαφορές στα διαμερίσματα, θεωρούν τα σχέδια της πολεοδομίας κ@λόχαρτα μπροστά στις σφραγίδες των συμβολαιογράφων.

 

Κλασσική πλέον η ερώτησή τους στο τέλος:

"δηλαδή μηχανικέ μου λες ότι ο συμβολαιογράφος εκάνε συμβόλαιο σε ακίνητο με παρανομία?? δεν γίνονται αυτά! κάνεις λάθος..έχω συμβόλαια άρα είμαι νόμιμος."

Link to comment
Share on other sites

AlexisPap εχεις απόλυτο δίκιο με εκφράζεις πλήρως. όλοι κλαίγονται με την κρυφή ελπίδα ότι μπορούμε να τους βγάλουμε από το αδιέξοδο και δεν το κάνουμε.

υστ. αν ο yuri geler γινόνταν μηχανικός κ εξαφάνιζε κτίρια θα έκανε χρυσές δουλειές!!

Link to comment
Share on other sites

εγώ θα αναφέρω περιστατικό που έγραψα και σε άλλο πόστ για να δείξω ότι πέρα από την προαναφερόμενη ψυχολογία , αυτή επιβαρύνεται και από άλλους παράγοντες στην επαρχία Και συγκεκριμένα έχω πελάτη που έχει κάνει μια παράβαση με μια προσθήκη σε κτηριο με άδεια του 1972 ,η οποία παράβαση έγινε την ίδια χρονιά μάλλον από άγνοια γιατί τότε όλα γίνονταν στο πόδι και ο άδειες ήταν για τα μπάζα (άλλα στο στέλεχο και άλλα στα σχέδια)

 

Ερχεται στο γραφείο του εξηγώ τα καθέκαστα αφού βρήκα με πολύ κόπο το στέλεχος στην Χαλκίδα (άλλη ιστορία το πως τρόμαξα να την βρώ αφού δεν ήταν στον αλφαβητικό κατάλογο)

 

Παώ να του υπολογίσω τα του Ν4014 και κατά την διάρκεια την όλης επιχείρηση είμασταν μια με κεριά , μία με φως αφού καθε 10 λεπτα έκανε διακοπές το ρεύμα Τελικά κουράστηκα να ανοίγω και να κλείνω το Η/Υ και ο φορητός λόγω των διακοπων είχε εξατλήσει την μπαταρία του Ερχεται την επόμενη και μία από τα ίδια και τελος πάντων μετά βασάνων υπολογίζω τα σχετικά . Συμφωνούμε να βγάλω άδεια και να δηλώσει στον Ν4014 και να πληρώσει μόνο το 500

 

Ερχεται μετά από λίγες μέρες στο γραφείο και πέφτει τώρα σε προγραματισμένη διακοπή της ΔΕΗ από τις 7 - 12 (εδώ έχει ευθύνη γιατί ήρθε χωρίς προειδοποίηση και ξαφνικά - δεν ηξερε δεν ρώταγε :smile: ) Τελικά συναντιόμαστε το απόγευμα και αναγκάζεται να φύγει για Αθήνα το επόμενο πρωί Και τώρα και αφού περασε ένα εξάμηνο για δασαρχείο - αρχαιολογία κλπ δηλαδή σχετικά γρήγορα φτάσαμε στην αναστολή των υπηρεσιών του ΤΕΕ

Μόλις του το είπα και ενώ είχα πάλι διακοπές στο ρεύμα έφυγε βρίζοντας και δεν γνωρίζω αν θα τον ξαναδώ Αυτά ... ιστορίες καθημερινής τρέλας στην επαρχία

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Eδώ μας τα "χώσανε" επειδή δεν μπορούμε να τους δώσουμε βεβαίωση λόγω ΤΕΕ!

Αλλά ο "έλληνας" έχει μάθει ότι πάντα υπάρχει μια πλάγια οδός να κάνει τη δουλίτσα του. Επομένως πιέζει και σε φέρνει στο αμήν να τον στείλεις στο διάολο....

Link to comment
Share on other sites

Eγώ συνάδελφοι δεν πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει γνώση.

Εξαρτάται από την περίοδο κατασκευής του κτιρίου.

 

Οσοι είναι με άδειες προ 83 , και σε πολυκατοικίες συνήθως δεν ξέρουν ότι έχουν αυθαίρετο.

Και δεν είναι ευκολο να καταλάβει γτ πρέπει να πληρώσει για προ 40ετίας αμαρτίες , πολλές φορές ασήμαντες.

(Ούτε εγώ μπορώ να το καταλάβω αρκετές φορές).

 

Αυτοί όμως με άδειες μετά το 83 και ιδιως μετά ΓΟΚ 85 , ξέρουν και παραξέρουν. Ιδίως οι μεζονετάκηδες και οι ημιυπαιθριάκηδες.

 

Πάντως πιστεύω ότι εκτός αστικών κέντρων η κατάταση είναι χειρότερη , καθώς η πολεοδομική νομοθεσία είναι φτιαγμένη για τις πόλεις κυρίως , ενώ είναι πολύ διαφορετικές οι ανάγκες της υπαίθρου , και εκεί ο 4014 ακούγεται ακόμα πιο παράξενος.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι

Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση του Alexis Pap.

Θα θέσω και μιά άλλη διάσταση του θέματος.

Θα πρέπει να γίνει συνείδηση στον κόσμο ότι όταν δίνεις τα ωραία σου λεφτά και αγοράζεις ένα ακίνητο εκτός από νομικό έλεγχο (δικηγόρος) απαιτείται και τεχνικός - πολεοδομικός έλεγχος (μηχανικός).

Όσοι τσιγγουνεύονται την σχετική δαπάνη ας τα λούζονται μετά χωρίς διαμαρτυρίες.

Δεν είναι αποδεκτή η δικαιολογία "δεν ήξερα ότι χρειάζεται μηχανικός". Εδώ ένα αυτοκίνητο πάνε να αγοράσουν και ρωτάνε πληροφορίες μέχρι και τον περιπτερά. Πόσο μάλλον όταν αγοράζουν ένα σπίτι που κοστίζει πολύ περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.