Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η μοίρα των μηχανικών...


acnt

Recommended Posts

Ο κύριος λόγος που επικράτησε το μιμίδιο "άσχημο μπετό" δεν είναι η παλαίωση, αλλά το ότι οι περισσότερες  πολυκατοικίες είναι αποτέλεσμα κακού "copy paste" καλύτερων πολυκατοικιών (π.χ. ακάλυπτοι που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι ή είσοδοι που δεν έχουν καμία επαφή με το περιβάλλον ή γενικά μια ακραία τάση τα κερδίσουμε και το τελευταίο τετραγωνικό δόμησης).

Η Πολεοδομία δεν ξεκίνησε για να υποταχτούμε σε κάποιο νομοθέτη αλλά για να εκφράσει τη σχέση της οικοδομής με τον Άνθρωπο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 75
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Του 80 η αισθητική ποιότητα είχε αρχίσει να χειροτερεύει. Του 60 ίσως ήταν τα καλύτερα. 

Ως προς τον αρχιτεκτονικό Ρυθμό μακάρι ως ειδικότερος didonis να μας μιλήσεις λίγο πιο αναλυτικά. 

Θεωρώ ότι όλα αυτά ακολούθησαν το κίνημα του μοντερνισμού. Αν όχι, πείτε μας ποιο ρυθμο θα μπορούσαν ή θα έπρεπε να ακολουθούν για να θεωρούνται αποδεκτά.

Γενικά η αρχιτεκτονικη κριτική των πολυκατοικιών εξαντλείται στη λειτουργικότητα, την κάλυψη κλπ. Ας μιλήσουμε μια φορά και για το αμιγώς αισθητικό: τη διακόσμηση, το Ρυθμό κλπ. Ας γίνει με αντικειμενικά παραδείγματα.

 

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, tetris said:

Στην  ειδικότητά σου αναφέρεις πολ. μηχαν. ΤΕΙ

Κάτω, αναφέρεις Αρχιτέκτων ΑΤΕΙ

1. Τι από τα δύο είσαι?

2. Υπάρχει σχολή Αρχιτεκτονικής στα ΤΕΙ?

Έχω αναφέρει το 2012 το πρόβλημα που αντιμετωπίζω 12 χρόνια τώρα στο

Πρόσφατα αποφάσισα να συνεχίσω με κατατακτήριες σε κάποιο Πολυτεχνείο εκτός κι αν κάποιο με δέχεται στο 3ο έτος (δεν απαντάει κανένα).

Είμαι βοηθός Αρχιτέκτονα δηλ. Δεν υπήρχε στο michanikos τέτοια επιλογή και έτσι έβαλα στην εγγραφή το κοντινότερο σε βαθμίδα. Αν ενοχλεί το αλλάζω σε ιδιώτης.

Edited by apovit
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, georgios_m said:

Μπορούν να επισημανθούν ορισμένα από τα κτίρια του;

https://www.google.com/search?q=αρησ+κωνσταντινιδησ&rlz=1C1GCEA_enGR888GR888&oq=αρης+κωνστ&aqs=chrome.1.69i57j0i22i30l9.15444j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Από μια σύντομη επισκόπηση όμως, δεν είδα κάποια πολυκατοικία, που είναι το θέμα μας. Αν έχεις υπόψιν στείλε Λινκ να δούμε πως χειρίστηκε το συγκεκριμένο είδος κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

45 λεπτά πριν, georgios_m said:

.....μια σύντομη..........

το υπερβολικά σύντομα όμως δεν βοηθά την κατανόηση ..... (και πέραν της πλάκας υπάρχει σημαντικό υλικό αρκεί να το αναγνωρίσεις και να μη περνάς ξώφαλτσα ...

Τέσπα...

ξεκίνα από εδώ .... από το Α

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Το βρήκα στην αναζήτηση μου αλλά το προσπέρασα λόγω του ότι επρόκειτο για μονοκατοικία. 

Βέβαια θα μπορούσε να είναι και πολυκατοικία αν είχε κι άλλους ίδιους ορόφους από πάνω!

Πολλές πολυκατοικίες περιέχουν στοιχεία σαν του κτιρίου αυτού πάντως. Συνήθως μόνο στην πρόσοψη ή ακόμα και μόνο στην είσοδο. Αυτό σημαίνει ότι γούστο και γνώση υπήρχε και τότε.

 

Link to comment
Share on other sites

5 λεπτά πριν, georgios_m said:

... Αυτό σημαίνει ότι γούστο και γνώση υπήρχε και τότε....

κανείς δεν έβαλε σε αμφισβήτηση αν υπήρχε "γούστο" ή γνώση και τότε αλλά και αιώνες πριν....

Αλλά αν δεν είδες άκουσες με προσοχή το όλο βίντεο και πολλά ακόμα (όχι μόνο για τον συγκεκριμένο αρχιτέκτονα) θα συνεχίσεις να αναζητάς "γούστα" στην αρχιτεκτονική σύνθεση και όχι μεθοδολογίες, μοτίβα κλπ κλπ.....

Και φυσικά το 90% των κτηρίων ειδικά εκείνης της περιόδου οι μελετητές τους ήταν πρώτα απ όλα έμποροι και αντιπαροχάκες και καμία σχέση με τα άλλα.... 

Ο συνδυασμός αυτός συν η μικρή κατάτμηση Οικοπέδων στον αστικό ιστό συν ότι πρώτα δημιουργούσαν τα οικόπεδα τα διάφορα "δικά μας" παιδιά με πατέντες μεταφοράς γης από παπάδες και πολλά πολλά ακόμα έχουμε την πιο άσχημη πρωτεύουσα πόλη σε όλη την Ευρώπη με ελάχιστες εξαιρέσεις και φυσικά με υπέροχη Ακρόπολη....

Μέχρι εκεί όμως..... 

(Νομίζω όμως πως είμαστε οφφ τόπικ και φυσικά αν θες να κάνεις τα πρώτα βήματα στην αρχιτεκτονική δεν θα ήταν κακή ιδέα να γραφτείς στην αρχιτεκτονική σχολή.... κι ας μη σε απασχολεί να πάρεις δίπλωμα.... Αν το αντέχεις και μπορείς κάνε το.... μετά τα πρώτα 3-4 χρόνια θα καταλάβεις πόσο ενδιαφέρον έχει)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.