Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΥΠΕΚΑ: Προσανατολίζεται σε νέα παράταση για τα αυθαίρετα


Recommended Posts

........ περιπτώσεις διαθήκης και κληρονομιάς λόγω θανάτου.......

 

Δεν χρειάζεται ν' αλλάξει τίποτα στις περιπτώσεις αυτές!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

παιδιά ο κόσμος δεν έχει λεφτα. Δεν θα γίνει τίποτα αν την ανακοινώσει 31-1-2013. Ο κόσμος πλήρωσε τελη κυκλοφιρίας-χαράτσια-φαπ. Από τώρα πρέπει να ανακοινωθει να πάρει ανάσα ο κόσμος.Να μπορέσει ο καθένας να ανασυντάξει τα οικονομικά του.Αν τελικά δεν δωθει παράταση πάλι κανείς δεν θα πάει μεχρι τε΄λος του μηνα γιατι δεν μπορεί.

 

 

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ

Μου φαινεται δεν εχετε ιδεα ποσο οικονομικα υποφερει ο κοσμος.

Ο κοσμος δεν εχει καθολου χρηματα, χρωσταει το ρευμα του, το τηλεφωνο και τις δοσεις στην εφορεια , που απο 2500 ευρω και επανω προχωρουν σε απειλες για κατασχεση περιουσιας και ειναι και ακαλυπτος απο ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη. Εγω τουλαχιστον αυτο βλεπω γυρω μου. Επισης βλεπω να τακτοποιουνται βιλες και οι φτωχοι που εχουν κανει μια προσθηκη να μην μπορουν να κανουν τιποτα. Αυτην την περιοδο που εχουν αναγκη απο χρηματα και θελουν να πουλησουν κατι , να μην εχουν χρηματα να το τακτοποιησουν.

 

Τον 4014 τον εφτιαξαν στο ποδι, ανθρωποι που δεν ειχαν ιδεα τι ειδους αυθαιρεσιες υπαρχουν εξω. Moνο και μονο για να εισπραξουν χρηματα.

Δεν καθησαν ουτε να κατηγοριοποιησουν τις αυθαιρεσιες με αδεια και χωρις αδεια. Μας ΠΕΤΑΞΑΝ Ενα φυλλο για ολες τις περιπτωσεις. Αρχιτεκτονικη επιτροπη λεει για ολες τις προχειρες κατασκευες.Εχουν παει σε κανενα χωριο , στη ζωη τους να δουν οτι το καθε σπιτι εχει και μια προχειρη κατασκευη. Για ολες αυτες τις περιπτωσεις θα απασχολουμε την αρχιτεκτονικη επιτροπη. Αστεια πραγματα.

 

Και καλουμαστε εμεις με τεραστιες ευθυνες , (παλευοντας απο την μια να μειωσουμε το προστιμο για να μην χασουμε το πελατη για να ζησουμε και εμεις , απο την αλλη να ειμαστε ομως και καλλυμενοι ) και να αποφασισουμε για περιπτωσεις που χρονια το ιδιο το κρατος , οι πολεοδομιες με τοσο προσωπικο η τα υπουργεια δεν μπορουσαν να αποφασισουν μεσα απο αυτη τη πολυνομια που υπηρχε. Μας πεταξαν το μπαλακι , με απειλες για αφαιρεση αδειας, τεραστια προστιμα κτλ. για να αποφασισουμε εμεις για κατι που ηταν ανικανοι να κανουν αυτοι χρονια ολοκληρα.

 

 

Σχετικα με τηνπαραταση

Η αποψη μου ειναι να δωσουν παραταση για πολυ καιρο ωστε να ανακαμψει ο κοσμος απο την κριση, να φτιαξουν το νομο σωστα με πολλες διευκρινησεις , να ειναι πιο υπευθυνοι σε αυτα που γραφουν και πιο σοβαροι.

 

Ισως και για καποια περιοδο να παγωναν τις βεβαιωσεις στα συμβολαια. Ο κοσμος δεν εχει διεξοδο. Παντου απειλες. Χαρατσια αυθαιρετα, φοροι , μειωσεις και τρομοκρατια. ΄΄Αν δεν το ενταξεις στο 4014 θα στο κατεδαφισουμε΄΄

Edited by ifigmet
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως συμφωνώ και εγώ με τη παραπάνω προσέγγιση από ifigmet.

Εδώ και κάποιες ημέρες ξαναβλέπω δειλά κάποια κίνηση στο θέμα των δηλώσεων αλλά......κανείς δεν διαθέτει τα χρήματά του για να προχωρήσει.

 

Και δυστυχώς υπάρχουν όλο και εντονότερα δύο κατηγορίες ιδιοκτητών.

Εκείνοι που θέλουν να ρυθμίσουν αλλά αδυνατούν πραγματικά να προχωρήσουν και εκείνοι που έχουν τα χρήματα αλλά δεν βγάζουν δεκάρα τσακιστή από τη τσέπη τους διοτί αντιστέκονται συνειδητά στο να δώσουν χρήματα σε αυτό το κράτος.

 

Όσο για εμάς,είμαστε τελευταίος τροχός στην όλη υπόθεση. Μεταξύ μας, νομίζω πως εάν ήμουν από τη πλευρά των ιδιοκτητών και όχι μηχανικός, σε μια από τις δύο παραπάνω κατηγορίες θα ανήκα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι το ζήτημα της τακτοποίησης των αυθαιρέτων δεν είναι οικονομικό (ή μάλλον δεν είναι κυρίως οικονομικό)

δραστηριοποιούμαι στην επαρχία που οι τιμές ζώνης είναι χαμηλές της τάξης των 500-600-700 ευρώ και τα πρόστιμα είναι από ξεφτίλα έως ανεκτά

 

ο έλληνας μπορεί να έχει χίλια δυο ελαττώματα αλλά όλοι θελουν να αφήσουν το σπίτι στα παιδιά απαλλαγμένο από "βάρη" και είναι θετικοί στο να τακτοποιήσουν

η εντύπωση που έχω από τους πελάτες μου και κυρίως από τους διστακτικούς δεν είναι τόσο τα λεφτά όσο η αφερεγγυότητα του ελληνικού κράτους

 

ακούω συνέχεια απόψεις:

 

1. έλα μωρέ σε λίγα χρόνια θα ξαναβγεί νόμος αυθαιρέτων θα τακτοποιήσω τότε που μάλλον θα είμαι πιο άνετος οικονομικά

2. μετά τα 30 χρόνια τι θα γίνει? θα ξαναπληρώσω?

3. και αν μου πει το κράτος σε 2 χρόνια επειδή δεν βγαίνουν τα μνημόνια να ξαναπληρώσω?

4, κάτσε λίγο ακόμα μήπως βγάλει καμιά επιπλέον διευκόλυνση ή μείωση στα πρόστιμα

κτλ, κτλ....

 

όλο αυτό το χάλι με τις παρατάσεις με τις δόσεις έχει καταστήσει το εγχείρημα των αυθαιρέτων αποτυχημένο

όλοι εμείς οι μηχανικοί και με την εμπειρία των ημιυπαιθρίων ξέραμε τι θα επακολουθήσει με τις παρατάσεις

αυτοί δεν το ήξεραν για να έχουν μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του θέματος από την αρχή?

 

τόσο δύσκολο είναι να πουν ότι ο νόμος έχει ισχύ ας πούμε 3 χρόνια και μετά ΤΕΛΟΣ και κάθε εξάμηνο αύξηση του προστίμου κατά 5%?

βγήκε ο νόμος εξαρχής με την βεβαιότητα της παράτασης. θυμάστε το 2011 που υποτίθεται μέσα σε 3 μήνες έπρεπε να δηλωθούν όλα τα αυθαίρετα της ελλάδας?

πλάκα μας κάνουν?

 

έτσι όπως το πάνε μπαίνουν σε ένα φαύλο κύκλο συνεχών παρατάσεων και στο τέλος αποτέλεσμα μηδέν.

Edited by chrisven
Link to comment
Share on other sites

Πάντως ρε συνάδερφοι, πώς γίνεται εμείς να έχουμε καταλήξει σε δύο κοινά αποδεκτά συμπεράσματα μέσω ενός απρόσωπου φόρουμ (αύξηση συντελεστών με τη πάροδο χρόνου και τέλος των ανούσιων παρατάσεων) και εκείνοι στο ΥΠΕΚΑ να μην έχουν καμία ουσιαστική πρόταση και να περιμένουν μόνο θεωρητικά έσοδα από τον 4014?

Τι να πει κανείς, απογοήτευση...Μακάρι να διαβάζουν αυτά τα θέματα μήπως και δούμε τίποτα θετικό..

Link to comment
Share on other sites

Η λύση είναι μία, κύριοι του ΥΠΕΚΑ:

Ισχύς του 4014 επ' άπειρον, αλλά με αύξηση προστίμων 10% κάθε χρόνο μετά την έναρξή του το 2011.

Δίκαιο και αποτελεσματικό. Όποιος τις έχει τις παράδες στην άκρη, θα τρέξει να τακτοποιήσει, οι υπόλοιποι όταν πουλήσουν...

 

Ακριβως αυτο ......

Link to comment
Share on other sites

Λήξη του παράλογου 4014 ΤΩΡΑ !!!

 

Επ αόριστο απλή ρύθμιση αυθαιρετου σε όποια μεταβίβαση ή όποια στιγμή θέλει ο καθένας με φυσικά αύξηση των προστίμων κάθε έτος.

 

και επιτέλους ΣΩΣΤΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ... είναι η βάση όλων :)

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με τον συναδελφο ετσι κι αλλιως ο 4014 πρεπει να ισχυει επ απειρον γιατι υπαρχουν συμπολιτες που δεν γνωριζουν οτι το ακινητο τους εχει παρανομια και θα βρεθουν προ εκπληεων οταν θα επιχειρησουν να το μεταβιβασουν σε περιπτωση παυσης ισχυος του νομου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.