Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΥΠΕΚΑ: Προσανατολίζεται σε νέα παράταση για τα αυθαίρετα


Recommended Posts

Συνάδελφοι, νομίζω όλοι γνωρίζουμε πλέον πως δεν λειτουργεί το ΥΠΕΚΑ.

99,99% δεν υπάρχει παράταση ... και στο σημερινό κείμενο της Βουλής δεν υπάρχει κάτι ...

Στην παραπάνω είδηση ο δημοσιογράφος ή την πάτησε και τα μπέρδεψε με τη σημερινή εγκύκλιο για τους ελέγχους του Ν.4030 (με λήξη 31.05.2013) ή τον δώσανε οι διαδοσάκηδες του υπουργείου ...

Είναι νωρίς ακόμη για να ανακοινώσει παράταση το ΥΠΕΚΑ (η περπατησιά δεν αλλάζει τόσο γρήγορα) και η ημερομηνία δεν συνδυάζεται ... ακόμη κλείνουν άλλες εκκρεμότητες !

Ας κρατάμε μικρό καλάθι ...

 

Υ.Γ.

Το μόνο που πιθανολογείται είναι να άλλαξε ο Σταϊκούρας μόνος του το 31.01.2013 (που υπάρχει μέσα για το 30%) σε 31.05.2013 για να γλυτώσει άλλη μία παράταση χωρίς ΦΕΚ ... αυτό τουλάχιστον δείχνει οικονομία ...

Edited by kan62
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μα αναφέρεται ότι το ανακοίνωσε ο Σταικούρας πρίν λίγο από το βήμα της βουλής και το έχει και η zougla και ο enikos

Link to comment
Share on other sites

είναι οι προσθαφαιρέσεις τελευταίας στιγμής όπως π.χ ότι έβγαλαν τελικά τον φόρο πολυτελείας για τα σκάφη παρόλο πού είναι μέσα στο κείμενο και άφησαν για τα αυτοκίνητα!!!!

Link to comment
Share on other sites

http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=249959

 

Στην έκτη κατά σειρά επιμήκυνση του νόμου για τα αυθαίρετα προχωρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, παρατείνοντας την προθεσμία που έληγε τέλη Ιανουαρίου έως το τέλος Μαΐου.

 

Με τη νέα παράταση ψηφίστηκαν από την Βουλή και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναθέρμανση του μέτρου, μεταξύ των οποίων είναι και η δυνατότητα μεταβίβασης αυθαίρετων κτισμάτων αρκεί να έχει καταβληθεί το 30% του προστίμου της παράβασης.

 

Το υπουργείο ευελπιστεί να επιταχύνει το ρυθμό υποβολής δηλώσεων για τακτοποίηση αυθαιρέτων, ο οποίος έφτανε τις 470.000 αιτήσεις έως τις αρχές τους έτους.

 

Φαίνεται ότι το ΥΠΕΚΑ επιλέγει την λύση της παράτασης καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η επεξεργασία των μέτρων για την οριστική διευθέτηση των αυθαιρέτων που έχει εξαγγείλει από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

Με βάση το σχεδιασμό προβλεπόταν κατηγοριοποίηση των αυθαιρέτων ώστε όσοι έχουν μικρές παραβάσεις εντός νομίμως υφιστάμενων κτισμάτων να μπορέσουν να πάρουν οριστικούς τίτλους και όχι μόνο για 30 χρόνια. Οι νέες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από τη βουλή προβλέπουν:

 

- η έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής άδειας σε αυθαίρετο κτίριο ή τμήμα του, μπορεί να γίνεται μετά την καταβολή 30% του συνολικού ποσού προστίμου έως 31 Μαίου 2013, χωρίς να επιβάλλεται άλλο πρόστιμο.

 

- Επιτρέπεται μετά την καταβολή 30% του προστίμου, η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης, ύστερα από έγκριση που δίνεται από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, εφόσον οι εργασίες για τις οποίες ζητείται η εκτέλεση δεν επαυξάνουν το κτίσμα σε όγκο.

 

- Για τη χορήγηση της προέγκρισης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας τουριστικού καταλύματος ο αιτών δεν χρειάζεται πλέον να προσκομίσει τη βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας αλλά αρκεί η βεβαίωση εξόφλησης ποσοστού 30% του συνολικού προστίμου έως την 31 Μαίου από το πληροφοριακό σύστημα του Τ. Ε. Ε.

 

- μετά την εξόφληση 30% του συνολικού προστίμου έως τις 31/01/2013, επιτρέπεται, κατ' εξαίρεση, η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος συμπεριλαμβανομένης της αρχικής ή της τροποποιητικής σύστασης οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών στο ακίνητο στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Οι άνθρωποι είναι παντελώς ...άχρηστοι!

Δεν γνωρίζουν το τι πρέπει να κάνουν για να πετύχουν τους στόχους τους!

Μας ...κοροϊδεύουν ..."δημοσιογραφώντας"!!!

Η όποια παράταση, αν δεν συνοδευτεί με σαφείς και προς τη σωστή κατεύθυνση επιμέρους εξαγγελίες ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση να οδηγήσει πουθενά!!!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ τους "δημοσιογράφους" ή τους "συνοδοιπόρους του ΥΠΕΚΑ" για τις αρνητικές ψήφους που με φιλοδώρησαν.

Από τη στιγμή που δεν αιτιολόγησαν που είχα λάθος ... δεν με αφορά και η γνώμη τους !

Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που δε διάβασαν καν τις παραπομπές μου και πως εξελίχθηκε η ιστορία της παράτασης ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.