Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι ακόμη (μιας και τώρα μου ήρθε και θα με τριβιλίζει όλη νύχτα).

 

Αν μπω στο πρόγραμμα για να κάνω μόνωση της ταράτσας μιας και είμαι το τελευταίο οροφοδιαμέρισμα από ότι έχω καταλάβει επιτρέπεται με συναίνεση μόνο των υπόλοιπων συνιδιοκτητών (βασικά η γυναίκα μου είναι με την αδελφή της).

 

Η οικοδομή έχει ανεκτέλεστο συντελεστή αλλά πρακτικά δεν πρόκειται να προχωρήσει η οικοδομή ποτέ γιατί δεν αντέχουν τα θεμέλια της.

Υπάρχει περίπτωση να μην μπει ενταχθεί στο πρόγραμμα για αυτό το λόγο;

 

Προτρέχω και λέω ότι στο μοναδικό χαρτί (από αυτά που έχω) που φαίνεται ότι υπάρχουν μελλοντικοί ορόφοι είναι σε ένα πίνακα που δείχνει τα ποσοστά συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο και τα ποσοστά κατανομής δαπανών και ψήφων στη γενική συνέλευση.

Αυτό το χαρτί θα χρειαστεί κάπου; Θα μου το ζητήσει ο Ενεργειακός επιθεωρητής; Ατομική αίτηση ως διαμέρισμα θα κάνω και όχι σαν πολυκατοικία.

 

τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

vmantas,όσο αφορά τη συναίνεση των υπόλοιπων συνιδιοκτητών για να ενταχθείς στο πρόγραμμα, σύμφωνα με τη συνέχιση του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»=988&language=el-GR"]http://exoikonomisi.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=700&sni[1043]=988&language=el-GR Είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων για μεμονωμένα διαμερίσματα πολυκατοικίας χωρίς προϋποθέσεις.

Όσο αναφορά τον ανεκτέλεστο συντελεστή θα φανεί και στην οικ.άδεια την οποία θα σου ζητήσει ο ενεργειακός επιθεωρητής. Αν η άδεια αναφέρει για 4οροφη οικοδομή και εσύ θελήσεις να μονώσεις το δώμα του 3ου ορόφου, τότε φαντάζομαι οτι δημιουργείται κάποιο θέμα. Καλό θα ήταν να το αναφέρεις στον επιθεωρητή και να βρείτε απο κοινού μία λύση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν κάνεις εσωτερική θερμομόνωση δεν θα έχεις πρόβλημα και δεν θα πριχτείς..

 

Και πάλι χρειάζεται συναίνεση έστω και τυπική αν αλλάξει όψη η πολυκατοικία και γενικά θέλει ψάξιμο με τον κανονισμό της.

Link to comment
Share on other sites

Η συναίνεση για επεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους χρειάζεται.

Αυτό που εννοεί με τις προυποθέσεις είναι για παράδειγμα ενώ πριν ήθελε αυτονομία στο διαμέρισμα για να πάει σα διαμέρισμα τώρα πια δεν θέλει.

Η άδεια δεν έχει βγει για τετραόροφη, ξεκίνησε το '65 ισόγειο και πρώτος, και το δικό μου δέυτερος έγινε με επέκταση κατ'υψος το 86 με άδεια μόνο για αυτό. Οπότε στην άδεια δεν φαίνεται κάτι, μόνο αν δει κανείς, τετραγωνικά οικοπέδου, ΣΔ, αθροίσει κτισμένα και δει ότι έχει και άλλα.

 

Ευχαριστώ παιδιά.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από τις τελευταίες ρυθμίσεις στο "Εξοικονομώ κατ οίκων" μια και μπήκαμε κι εμείς στους δικαιούχους (άδεια οικοδομής 1984) ξεκινήσαμε με την τράπεζα για προέγκριση.

Το πολύ περίεργο είναι ότι στο ενημερωτικό εντυπο που μας έδωσε η τράπεζα χρεώνει με επιτόκιο 4,93% το ποσό που πρέπει να ξοφλήσω.Ανήκω στην Α΄κατηγορία και παρ' όλο που επισήμανα ότι κάνουν λάθος γιατί δικαιούμαι άτοκο δάνειο μου λένε ότι άτοκο είναι το 35% που επιδοτείται????

...Επίσης επιμένουν να ζητήσω περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή στην οποία θα πληρώνω μόνο τους τόκους????...

Link to comment
Share on other sites

Κάνουν μέγα λάθος. Εγώ σε επικοινωνία από το τηλέφωνο με τράπεζα, το δάνειο είναι άτοκο για όλη τη διάρκεια (48 μήνες) εκτός από το 0,12% εισφορά (ετησιοποιημένο) και το 15% ή 35% είναι επιδότηση επί του προυπολογισμού.

Δηλαδή πας τιμολόγια 10000, παίρνεις δάνειο για 8500. Επίσης δεν έχει έξοδα δανείου και φακέλου και άλλα τέτοια και μπορείς να κάνεις όποτε θες μερική ή ολική προέξοφληση χωρίς κανένα κόστος.

 

Τα γράφει και στο οδηγό πτογράμματος του υπουργείου αυτά, αν σου έδωσαν οτιδήποτε άλλο μέχρι καταγγελία τους κάνεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

άλλαξε τράπεζα....δεν είναι κακό δε ξέρουν όλοι και δεν έχουν προετοιμαστεί όλοι, απλά δεν αξίζει να ταλαιπωρηθείς εσύ και να σε κουράσουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.