Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

στην ταράτσα εφόσον δεν υπάρχει στηθαιάκι που θα χωρίζει με τους εξώστες θα βάλεις και τούς εξώστες.

Στην εξωτερική θερμση α. βάζοντας τα τ.μ από το xml όπως είναι σε κάθε τοίχο έχεις ουσιαστικά βάλει παραπάνω τ.μ γιατί ο τοίχος έχει και το πάχος τής πλάκας.Β. Τα υπόλοιπα που υπολοίπονται τ.μ ας ανέβει η τιμή στα όρια του προγράμματος ώστε να μπουν και αυτά μέσα έμμεσα. Αν και έχουν όλοι μάθει τα όρια και δίνουν τιμή εκεί.

Είναι κανείς που πάει στο α και βάζει καθαρά στο υ΄ψος του τοίχου και όχι όπως στο xml. Δηλαδή λιγότερα?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ βάζω τα τ.μ. που μετράω στο xml καθαρά όταν αναφερόμαστε σε τοίχο. Μετά στις προσφορές και στο έντυπο παρεμβάσεων όλα όσα πρέπει να μονωθούν για να υπάρχει αποφυγή γερανογεφυρών κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Είμαστε σίγουροι συνάδελφοι γιαυτό για τους εξώστες; Μέχρι στιγμής στη μόνη περίπτωση που είχα δώμα δεν είχα βάλει τα τετραγωνικά των εξωστών. Και έχω δύο περιπτώσεις τώρα η μία μονοκατοκία και η άλλη τελευταίος όροφος και αν ισχύει αυτό που λέτε σώζονται οι άνθρωποι. Στέλνω και ερώτημα στο ΥΠΕΚΑ για 100% τσεκάρισμα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάρε ένα τηλ. κάτω να το επιβεβαιώσεις. Αν δεν το σηκώνουν επέμενε μέχρι να το σηκώσουν.

Link to comment
Share on other sites

1.για τούς εξώστες ε'ιναι σίγουροτατο σε μονοκατοικία. Αρα και σε πολυκατοικία αφού είσαι οροφοδιαμέρισμα και τελευταίος όροφος πάλι ισχύει.

2. Αρα όλοι για τούς τοίχους βάζετε τα μέτρα του xml. Τίποτα περισσότερο (δηλαδή επιμέτρηση σεντόνι) και τίποτα λιγότερο (δηλαδή αφαίρεση πάχους πλάκας). Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

2. Nαι. Επιμέτρηση σεντόνι συνήθως κάνουν τα συνεργεία. Εμείς μετράμε xml. H πλάκα αντισταθμίζει τα τετραγωνικά των λαμπάδων. Το σωστότερο βέβαια είναι αυτό που λέει ο άλλος kostas

Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση και +1 για pggiotas για υπενθύμιση εγκυκλίου.

Link to comment
Share on other sites

Εχω κάνει ΠΕΑ σε διόροφα (με ξεχωριστές ιδιοκτησίες ανά όροφο) για τον 2ο όροφο, και έβαλα όλα τα m² του δώματος στο έντυπο VII και εγκρίθηκε χωρίς πρόβλημα και τις 4 φορές,,,,,

Σε μονοκατοικία το ίδιο.....

Link to comment
Share on other sites

Οι δαπάνες για το τμήμα του δώματος εκτός των νοητών ορίων της υποκείμενης οριζόντιας ιδιοκτησίας μπορούν να υπαχθούν στις πρόσθετες αναγκαίες εργασίες που περιγράφονται ως:

 

Πρόσθετες αναγκαίες εργασίες για την ολοκληρωμένη υλοποίηση της παρέμβασης όπως σκαλωσιές, επιχρίσματα, μικροεργασίες αποκατάστασης της εμφάνισης του στοιχείου στο οποίο έγινε η παρέμβαση, αποξηλώσεις/ καθαιρέσεις και αποκομιδή, σήτες, διαμόρφωση κλίσεων απορροής στο δώμα, υγρομόνωση, απαραίτητες εργασίες και επεμβάσεις για την ορθή λειτουργία/συμπεριφορά της θερμομόνωσης, απαραίτητες επεμβάσεις στη στέγη (π.χ. αντικατάσταση κεραμιδιών) κ.λπ.

 

Ερ #18 http://exoikonomisi.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=698&language=el-GR

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Πέρα από το τμήμα του κελύφους το οποίο εμφανίζεται μεγαλύτερο (και είναι στην πράξη μεγαλύτερο) λόγω της μέτρησης εξωτερικών διαστάσεων θα έπρεπε να προβλεφθεί τουλάχιστον και κάτι παραπάνω για την μόνωση σε δώμα ή για την μόνωση γύρω από παράθυρο.

Εκεί (στο δώμα) πάντοτε συνεχίζει η μόνωση (είτε είναι υγρομόνωση είτε DOW) και από οριζόντια έρχεται κατακόρυφα στην άκρη. Εκτός κάποιων εξαιρέσεων.

Σε ανοίγματα εξακολουθεί κατακόρυφα αλλά έρχεται και λίγο προς τα μέσα προς το πλαίσιο (ειδικά σε κεντροισομερή εγκατάσταση κουφωμάτων).

Σιγά το ποσοστό θα μου πείτε (1-5% της συνολικής μόνωσης) αλλά είναι ένα ποσό...

 

EDIT: Δίνει νομίζω το εξοικονομώ ένα "περιθώριο" λάθους μέτρησης. Έτσι δεν είναι; Το λέω γιατί για 1% παραπάνω στο δώμα γιατί να μην το βάλει και να έχει θερμογέφυρες περιμετρικά.

Edited by Sw0rdf1sh
Link to comment
Share on other sites

Σ' αυτό το τελευταίο "...απαραίτητες εργασίες και επεμβάσεις για την ορθή λειτουργία/συμπεριφορά της θερμομόνωσης..." σκεφτόμουν να στηριχθώ και γω απλά φοβάμαι μήπως δεν περάσει. Γιατί το διαμέρισμά μου είναι γωνιακό και όχι οροφοδιαμέρισμα αλλά στο κομμάτι που εξετάζω έχει από κάτω εξώστη που δεν μπορεί να μην μπει μόνωση.

Όσον αφορά τη θερμοπρόσοψη εμείς μπορεί να μη μετράμε σεντόνι και να βγάζουμε τα ανοίγματα όπως στο xml, αλλά με αυτόν τον τρόπο χάνουμε τα περιμετρικά του κουφώματος, τα οποία απ' ότι μου χουν πει κοστίζουν όσο να έβαζα μόνωση στο κομμάτι του ανοίγματος σα να είχα εκεί τοίχο. Δηλαδή αν έχω ένα παράθυρο 1x1 οι γωνίες του κοστίζουν 1μ2 x 50€/μ2 = 50€ όσο δηλαδή αν μόνωνα 1μ2 τοίχου. Επομένως για πολλά ανοίγματα είναι λεφτά...

Edited by liv25k
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.