Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Από το http://exoikonomisi.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=698&language=el-GR

 

FAQ

 

32. Ερ.: Η τοποθέτηση ενός ενεργειακού τζακιού «τζάκι –λέβητα» μπορεί να θεωρηθεί επιλέξιμη δαπάνη;

Απ.: Στο κεφάλαιο 3 του Οδηγού εφαρμογής του Προγράμματος προβλέπεται ως παρέμβαση:

Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης. Στην κατηγορία αυτή είναι επιλέξιμες:

  • Η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση συστήματος καυστήρα ή / και λέβητα με καινούριο σύστημα πετρελαίου ή φυσικού αερίου (κεντρικό ή ατομικό) ή σύστημα που λειτουργεί κυρίως με την αξιοποίηση ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, Α.Π.Ε., (π.χ. καυστήρας βιομάζας, αντλίες θερμότητας, ηλιοθερμικά συστήματα, κλπ.) ή σύστημα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ). Η εγκατάσταση / αντικατάσταση αφορά στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του λεβητοστασίου στο σύνολό του και του δικτύου διανομής (αυτοματισμοί, κυκλοφορητές, καμινάδα, αντικατάσταση ή μόνωση σωληνώσεων, κλπ.). Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες για δεξαμενή πετρελαίου και τερματικές μονάδες απόδοσης θερμότητας (σώματα καλοριφέρ, ενδοδαπέδιο σύστημα, κλπ).
  • Η τοποθέτηση διατάξεων αυτομάτου ελέγχου της λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης, όπως χρονοδιακόπτες, αυτοματισμούς αντιστάθμισης ή/και υδραυλικής ισορροπίας για τη ρύθμιση των μερικών φορτίων (τρίοδη ή τετράοδη ηλεκτροβάννα, ρυθμιστές στροφών κυκλοφορητών, κλπ), θερμοστάτες χώρων, θερμοστατικές κεφαλές θερμαντικών σωμάτων, κλπ., συμπεριλαμβανομένων συστημάτων θερμιδομέτρησης για την κατανομή δαπανών θέρμανσης.
  • Η τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων για την παροχή ζεστού νερού χρήσης (συλλέκτης, δοχείο αποθήκευσης νερού, βάση στήριξης, σωληνώσεις, κλπ).

Εφόσον ο ενεργειακός επιθεωρητής αποφανθεί ότι η θέρμανση της κατοικίας θα καλύπτεται (συνολικά ή επιμέρους) από σύστημα που λειτουργεί κυρίως με την αξιοποίηση ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, Α.Π.Ε., (π.χ. καυστήρας βιομάζας, ενεργειακό τζάκι κλπ, που λειτουργεί με καύση στερεής βιομάζας-ξύλα), οι σχετικές παρεμβάσεις είναι επιλέξιμες. Υπενθυμίζεται ότι για την αποτύπωση των συστημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες θέρμανσης του κτηρίου, εφαρμόζεται η ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση (συνδυασμός παρεμβάσεων) για ενεργειακή αναβάθμιση πρέπει να επιτυγχάνει τον ελάχιστο ενεργειακό στόχο του Προγράμματος: αναβάθμιση κατά μια τουλάχιστον ενεργειακή κατηγορία ή εναλλακτικά η ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας να είναι μεγαλύτερη από το 30% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς (kWh/m2).

 

Εγώ καταλαβαίνω πως είναι επιλέξιμο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε σπίτι με λαμαρίνα για στέγη, καλύπτεται από το πρόγραμμα η αντικατάστασή της από πάνελ πολυουρεθάνης ή αντίστοιχα (σάντουιτσα μονωτικού ανάμεσα σε φύλλα μετάλλου);

Link to comment
Share on other sites

μην προτεινεις κατι τετοιο. δηλαδη μην αναφερεις αντικατασταση οροφης με ... ανεφερε μονωση οροφης και μετα κανε αυτο που θες. δηλαδη οτι μονωνεις την υπαρχουσα οροφη.

 

μια ερωτηση συναδελφοι σχετικα με τις αποδειξεις που κοβουμε για τις ενεργειακες επιθεωρησεις ωστε να παρει πισω τα χρηματα του ο ωφελουμενος 

 

εαν εκδωσω το πρωτο πιστοποιητικο και δεν κοψω αποδειξη , εαν αυτη την αποδειξη την κοψω μαζι με την δευτερη ή με διαφορα λιγων ημερων τοτε  θα εξοφληθει?

δηλαδη για παραδειγμα εκδιδω πιστοποιητικο τον αυγουστο και το προγραμμα τελειωνει το αλλο αυγουστο (πολυ αισιοδοξο ειναι αυτο, μονο ενα χρονο) τοτε υπαρχει καποιο προβλημα σε αυτο ? ειναι συννομο να κοβω αποδειξη για εργασια που εχει γινει πριν ενα χρονο?

 

θα εξοφληθει η αποδειξη αυτη απο το προγραμμα?

Link to comment
Share on other sites

Διώροφο κτίριο έχει στο ισόγειο 10 τ.μ. κλιμακοστάσιο και 120 τ.μ. κατάστημα και στον α' όροφο 10 τ.μ. κλιμακοστάσιο και 120 τ.μ. κατοικία. Στο Ε9 είναι δηλωμένο 130 τ.μ. κατάστημα στο ισόγειο και 130 τ.μ. κατοικία στον όροφο, ενώ το ίδιο αναγράφεται και στην Ο.Α.

 

Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να αντικαταστήσει τα κουφώματα της κατοικίας καθώς και του κλιμακοστασίου. Ως τι πρέπει να γίνει η αίτηση ώστε να επιδοτηθεί και η αντικατάσταση της εξώπορτας και του παραθύρου του κλιμακοστασίου; Μονοκατοικία, πολυκατοικία ή διαμέρισμα;

Link to comment
Share on other sites

Εάν το κλιμακοστάσιο είναι ΜΘΧ, δε μπορεί να επιδοτηθεί για τίποτα.

Τώρα, για το αν είναι μονοκατοικία ή διαμέρισμα, οι απαντήσεις ποικίλουν.

Edited by tasxan206
Link to comment
Share on other sites

έχω 2 περιπτώσεις για το εξοικονομώ: στην 1η περίπτωση στο Ε9 στο ΕΤΑΚ και στο ΕΝΦΙΑ αναφέρεται ως οδός κατοικίας Σαγγαρίου 29 και στο Ε1 και φορολογική δήλωση  ως Σαγγαρίου 23.

στην 2η περίπτωση σε όλα τα φορολογικά αναγράφεται ως οδός Μ.Αλεξάνδρου 37 και στο Κτηματολόγιο ως Μ. Αλεξάνδρου 41... στην 1η περίπτωση η σωστή οδός είναι αυτή του ΕΝΦΙΑ και στην 2η περίπτωση αυτη του κτηματολογίου..τι πρέπει να κάνω σε υτη την περίπτωση?στο πιστοποιητικό πάνω ποια διεύθυνση πρέπει να φαίνεται???

Link to comment
Share on other sites

Ζήτα απο μια βεβαίωση του δήμου, με την οδό και αριθμό και πες να κάνουν και τις ανάλογες διορθώσεις. Την βεβαίωση ενδέχεται να την χρειαστείς και στην τράπεζα ( μου έτυχε).

Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι τελικα τι επιφανεια επιδοτειται για κουφωμα με ρολο.?
1)με το ρολο μαζι. δηλαδη υψος 2,10+0,20 ρολο .τελικο 2,30μ.

ή 2) χωρις το ρολο τελικο υψος 2,10μ.?

ρωταω διοτι αρχικα μετρησα 2,30μ.αφου δεν υπηρχε ρολο και τωρα που πηγα να δω εχω βαλει ρολο αντι για παντζουρι.

τελικα εγω τι διαστασταση υψους θα βαλω για να βγαλω τα τετραγωνικα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.