Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το 2,10 βάζεις, τα εξώφυλλα επιδοτούνται ξεχωριστά, να συννενοηθείς αν δεν έχουν κόψει τιμολόγια να μπουν τα σωστά μέτρα.

 

Μου έχει τύχει και μένα περίπτωση να έχω δηλώσει πατζούρια και τελικά να βάζει ρολά ο ιδιοκτήτης και να αλλάζουν και τα τμ και τα κόστη

Edited by apoul
Link to comment
Share on other sites

Δεν με αφορά άμεσα, αλλά το άκουσα σήμερα από συνάδελφο με τον οποίο συζητούσαμε γενικά για τα παράδοξα του προγράμματος (πληρωμές καθυστερήσεις τιμολόγια κλπ κλπ κλπ0 και μου είπε ότι γνωρίζει συνάδελφο που του έχουν εγκρίνει με το πρόγραμμα αντικατάσταση κεραμιδιών σε στέγη. 

 

Το έχει ξανακούσει κανένας;

Link to comment
Share on other sites

Στις ανωτέρω δαπάνες ανά ειδικότερη παρέμβαση συμπεριλαμβάνονται τυχόν:

  1. Πρόσθετες αναγκαίες εργασίες για την ολοκληρωμένη υλοποίηση της παρέμβασης όπως σκαλωσιές, επιχρίσματα, μικροεργασίες αποκατάστασης της εμφάνισης του στοιχείου στο οποίο έγινε η παρέμβαση, αποξηλώσεις/ καθαιρέσεις και αποκομιδή, σήτες, διαμόρφωση κλίσεων απορροής στο δώμα, υγρομόνωση, απαραίτητες εργασίες και επεμβάσεις για την ορθή λειτουργία/συμπεριφορά της θερμομόνωσης, απαραίτητες επεμβάσεις στη στέγη (π.χ. αντικατάσταση κεραμιδιών) κ.λπ.
  2. Το κόστος εργασίας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν απαιτούμενων ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ για τις οικοδομικές εργασίες, που, με βάση την κείμενη νομοθεσία (μη στεγασμένα επαγγέλματα), βαρύνουν τον Ωφελούμενο του Προγράμματος ως «κύριο του έργου».
Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν καθομαι να μετρησω το τμημα του ανοιγματος που ειναι κουφωμα και το τμημα που ειναι ρολο.

Πιανω το καθαρο εξωτερικο ανοιγμα σοβα-σοβα και αυτο θεωρω οτι τοποθετηθηκε.

Το ρολο ειτε θα ειναι ενσωματωμενο στο κουφωμα, ειτε απο μπροστα καθεται εξτρα ειτε θα μπει πανω απο το κουφωμα, στο χωρο που προυπηρχε ρολο.

Και στις 3 περιπτωσεις μετραω το καθαρο ανοιγμα και επιδοτω

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φρέσκια απόφαση υπαγωγής με σχετικά μικρό αριθμό εγκρίσεων (550) και μόνο με μακεδονία πάλι!

 

Οπως φαίνεται λεφτά υπάρχουν στην μακεδονία!

 

Μαλλον ο τύμβος της αμφίπολης κρύβει την ανάπτυξη! :mrgreen:

Edited by qwert
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Διώροφο κτίριο έχει στο ισόγειο 10 τ.μ. κλιμακοστάσιο και 120 τ.μ. κατάστημα και στον α' όροφο 10 τ.μ. κλιμακοστάσιο και 120 τ.μ. κατοικία. Στο Ε9 είναι δηλωμένο 130 τ.μ. κατάστημα στο ισόγειο και 130 τ.μ. κατοικία στον όροφο, ενώ το ίδιο αναγράφεται και στην Ο.Α.

 

Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να αντικαταστήσει τα κουφώματα της κατοικίας καθώς και του κλιμακοστασίου. Ως τι πρέπει να γίνει η αίτηση ώστε να επιδοτηθεί και η αντικατάσταση της εξώπορτας και του παραθύρου του κλιμακοστασίου; Μονοκατοικία, πολυκατοικία ή διαμέρισμα;

 

Έστειλα την παραπάνω ερώτηση στο ΕΤΕΑΝ και έλαβα την εξής απάντηση.

 

Αγαπητέ κύριε,

Για να είναι επιλέξιμες οι παρεμβάσεις στο κλιμακοστάσιο, πρέπει να υποβληθεί αίτηση ως πολυκατοικία,διότι το κλιμακοστάσιο του διώροφου κτιρίου θεωρείται κοινόχρηστος χώρος.

Επίσης, επειδή το ισόγειο κατάστημα δεν είναι επιλέξιμο για το Πρόγραμμα είναι απαραίτητο να προσκομιστεί υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη του ισογείου καταστήματος, όπου θα αναφέρει ότι τυχόν δαπάνες που θα τον βαρύνουν από τις κοινόχρηστες παρεμβάσεις θα τις καλύψει ο ίδιος με δικά του κεφάλαια. Επίσης το ΠΕΑ θα εκδοθεί ως πολυκατοικία (το κατάστημα δεν υπεισέρχεται στους υπολογισμούς του ΠΕΑ, γιατί δεν έχει χρήση κατοικία).

 

Άρα παρ'ότι πρόκειται για μία μόνο κατοικία, θα κάνω ΠΕΑ και αίτηση για πολυκατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,

στο Α ΠΕΑ πρεπει μαζι με τις προσφορες και το παραστημα VII

να επισυναψουμε και τα πιστοποιητικα για κουφωματα, κρυσταλλα, λεβητακι αεριου?

ή

αργοτερα στο Β ΠΕΑ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.