Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
On 20/5/2025 at 6:35 ΠΜ, deskar said:

Καλημέρα!Σε κάποια παλιά μελέτη συναδέλφου που έπεσε στα χέρια μου για να κάνω ηλεκτρονική ταυτότητα παρατήρησα ότι στον υπολογισμό της σοφίτας δεν σύγκρινε το μεικτό εμβαδόν κάτοψης με το μεικτό εμβαδόν σοφίτας αλλά  το καθαρό εμβαδόν κάτοψης με το καθαρό εμβαδόν, δηλ, ενώ αφαιρεί το εμβαδόν σκάλας από τη σοφίτα δεν προσμετρά τη περιμετρική τοιχοποιία στη σοφίτα αλλά δεν την λαμβάνει και υπόψιν στον υποκείμενο όροφο με αποτέλεσμα να υπάρχει απόκλιση 1 τμ σε σχέση με το πως θα υπολογιζόταν αν την λάμβανε υπόψιν. είναι ορθό να μη το λάβω υπόψιν για την ηλεκτρονική ταυτότητα? Οι όροι δόμησης της περιοχής αναφέρουν υποχρεωτική στέγη οπότε ο όγκος της στέγης δε προσμετράται έτσι και αλλιώς.

Η οικοδομική άδεια ισχύει μέχρι να ακυρωθεί από τη διοίκηση . Στη θέση σου θα πήγαινα με ότι ακριβώς γράφει και υπολογίζει η οικοδομική άδεια εφόσον οι διαστάσεις κλπ συμφωνούν με την πραγματικότητα . 

• Like 1
  • Απαντήσεις 751
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Παλιότερα είχα κάνει παρόμοιο λάθος σε δική μου άδεια αλλά επειδή υπολόγιζα στη δόμηση την εσωτερική σκάλα πρόσβασης  το κάλυψα από κει στην ουσία.Τώρα όμως επειδή είναι άλλου μελέτη και δε ξέρω που φθάνει η ευθύνη μας εν τέλει για ότι ελέγχουμε σκέφτηκα να ρωτήσω.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.