Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τροπολογία για Ενεργειακούς Επιθεωρητές


kapnicious

Recommended Posts

Συγνώμη συνάδελφε αλλά πώς ακριβώς είναι στο χέρι του καθενός να προσφέρει κάτι καλύτερο? Όταν κάποιος καταναλώνει 30 λεπτά για ένα ΠΕΑ με ότι αυτό συνεπάγεται (copy paste κλπ.) αυτόν πώς να τον ανταγωνιστεί κάποιος ο οποίος προσπαθεί να κάνει στοιχειωδώς σοβαρή δουλειά τάξης κάποιων ωρών? Αυτό που λες ισχύει για την περίπτωση που υπήρχε έλεγχος και ανακαλούνταν άδειες σωρηδόν, όπως και θα έπρεπε αν κρίνω από κάμποσα ΠΕΑ που έχουν πέσει στα χέρια μου.

Η πλάκα είναι ότι αν δεν κάνω λάθος ανακοινώσαν κάτι πρόστιμα βαρβάτα για τα μαγειρεμένα ΠΕΑ τώρα πίσω πίσω που έχουν γίνει τα μεγάλα όργια στις επιθεωρήσεις. Και το χειρότερο είναι ότι τουλάχιστον από τη μικρή μου εμπειρία τις τιμές ξεφτίλα δεν τις δίνουν συνάδελφοι με οικονομικό πρόβλημα οι οποίοι έχουν να δουν πελάτη κανένα χρόνο αλλά ακριβώς το ανάποδο.

Link to comment
Share on other sites

Αν θες, θα μπορούσες να αναφέρεις κάποια παραδείγματα-προτάσεις;

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τοποθετείσαι μέσα σε μια αγορά ως καλός μελετητής, ως καλός κατασκευαστής ή πιο απλά ως σωστός ελεύθερος επαγγελματίας. Φυσικά και θέλει χρόνια να φτιάξεις ένα όνομα άλλα εγώ δεν έχω βρει άλλο τρόπο.

Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι πιο πρακτικό να σου πω, του στυλ "διαφημίσου στο internet για να βγάλεις πολλά ΠΕΑ".

 

Πάντως από τις συζητήσεις αυτά τα 3 χρόνια εδώ μέσα γύρω από τους ενεργειακούς επιθεωρητές, δεν έχω ακόμα αντιληφθεί αν η πλειοψηφία των συναδέλφων μας θέλουν τη συγκεκριμένη εργασία - και κατ' επέκταση το επάγγελμα μας - να λειτουργεί με όρους ελεύθερης αγοράς ή με περιορισμούς. Και το λέω αυτό για τον εξής λόγο : 

 

Κάναμε συζητήσεις επί συζητήσεων για την απελευθέρωση των αμοιβών και στο όνομα του να μην πληρώνουμε κρατήσεις στο ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ όρμηξαν όλοι να με φάνε όταν έγραψα ότι ακόμα πληρώνω κρατήσεις. (Στο ΤΕΕ πλέον δεν πληρώνω αλλά ΤΣΜΕΔΕ πληρώνω κανονικά επί της νόμιμης). Αν θέλαμε να κρατήσουμε ένα επίπεδο στις αμοιβές μας θα έπρεπε και εμείς με κάποιο τρόπο να διαφυλάξουμε το μέσο που μας τις παρείχε. Αντιθέτως, οι περισσότεροι τρέξατε να αποφύγετε τα 5ευρα και τα 10ευρα που δίναμε στο ΤΕΕ, με κάποιους κιόλας εδώ μέσα να κάνουν και ολόκληρη εκστρατεία υπερ αυτής της κατεύθυνσης. (Για να μην παρεξηγούμε και πάλι δεν έχω καμία σχέση με το ΤΕΕ, αντιθέτως τους απεχθάνομαι και χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία έστω και μια φορά, για ένα προσωπικό μου θέμα, να τους καντηλιάσω και να το ευχαριστηθώ!)

Τώρα, γράφω το πιο απλό πράγμα που συμβαίνει σε μια ξεχαρβαλωμένη και ελεύθερη αγορά, όπως είναι η ζούγκλα στις αμοιβες μας! Πάλι εισπράττω, κακιούλες, ειρωνείες και ψιλοκράξιμο.

 

Ας αποφασίσουμε πως ακριβώς θέλουμε το επάγγελμα μας και αναλόγως να πράξουμε όλοι μαζί προς αυτή τη κατεύθυνση. Θέματα όπως είναι η ποιότητα των ΠΕΑ είναι ανούσια αυτή τη στιγμή, όταν μέσα στις πολεοδομίες στοιβάζονται τρισάθλιες μελέτες και δεν κάνουμε τίποτα να το αλλάξουμε. Όταν ακόμα και σήμερα με τόσα λογισμικά εκπονούμε μελέτες του ποδαριού και μάλιστα νέοι συνάδελφοί μας, που χτυπάν μια μελέτη με 50 και 60% έκπτωση και μετά μου λένε "δεν βγαίνω"!

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Βάζω καταρχήν + για ισοφάριση μιας και συζήτηση κάνουμε....

Αλλά κάτσε ρε συ, η πρότασή σου είναι να διαφημιστουμε στο ίντερνετ? So what? Από μόνο του δεν λέει τίποτα...

Από την άλλη με τρέλλανες. Λες ότι πληρώνεις ΤΣΜΕΔΕ και όχι ΤΕΕ και το χαίρεσαι από πάνω....???? Και ότι αυτό είναι το πρόβλημα των αμοιβών???

Να σου θυμίσω ότι το ΤΕΕ ειναι το επιμελητηριο σου ενώ το ΤΣΜΕΔΕ ταμείο νταβαντζής που στα τρώει έχεις δεν έχεις δουλειά.. Τόσες εισφορές ζητάει βρέξει-χιονίσει, τόσοι αγώνες έχουν γίνει και εσύ τους δίνεις και μπουρμπουάρ από πάνω??

Τίποτα και στους 2 όπως συμβαίνει παντού σε άλλους κλάδους αλλά πολύ περισσότερο στο ΤΣΜΕΔΕ που έχει καταστρέψει πολύ κόσμο. Ελέος δηλαδή.

Τέλος παντού απελευθερώθηκαν οι αμοιβές αλλά έχουν ένα επίπεδο. Ούτε ο Ιατρικός σύλλογος ούτε το ΤΣΑΥ τους έριξαν προς τα κάτω

Edited by ikaros13
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

+...ο ικαρος νομιζω τα ειπε ολα............

εγω τους μηχανικους εδω και καιρο ,δεν τους συγκρινω καν, με γιατρους , δικηγορους................τους συγκρινω , με ανασφαλιστους,ανειδικευτους μπογιατζηδες,με αυτοδιδακτους υδραυλικους,ηλεκτρολογους, ή πλακατζηδες ,,,με ανθρωπους γενικα  χωρις βιβλια ΚΑΝ...

με υδραυλικους ΔΕ, δεν τολμω .......

 

δυστηχως ,ολοι αυτοι  εχουν περισοτερο εμπορικο μυαλο και σεβονται περισοτερο τον κοπο τους.........ακομα και καθαριστρια να ψαξεις ,δεν βρισκεις με λιγοτερα απο 5,6 ευρω την ωρα....ολες εχουν ενα οριο που τηρουν .......

 

οτι παραπανω πω ,θα ειναΙ   ΦΛΥΑΡΙΑ.........

Edited by savas76
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μου το είπε συνάδελφος που το είδε με τα μάτια του. Δυστυχώς δεν μου είπε το όνομα αυτού που έκανε αυτή την δουλειά αλλά θα ψάξω να μάθω.

 

Ίσως δεν είναι καν μηχανικός, μπορεί να είναι ένας "ψευτομηχανικός" από τους πολλούς που κυκλοφορούν, να έπεσε ένα ΠΕΑ στα χέρια του και με αυτό να κάνει την δουλειά.

 

Όχι τίποτα άλλο αλλά μπορεί να μην βάζει καν σφραγίδα και να είναι και αυτή από την φωτοτυπία. Σε αυτή την περίπτωση θα εκθέσει και τον συνάδελφο επιθεωρητή εν αγνοία του.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Ανωνυμη καταγγελια δεν μπορουμε να κανουμε πουθενα?

Κάθε λαμόγιο ''συνάδελφο'' θα τον αφήνουμε να σφυρίζει αδιάφορα?

Τα 5-10 άτομα της ΕΥΠΕΝ θα περιμένουμε?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις ανώνυμη καταγγελία στην ΕΥΕΠΕΝ.

Αυτοί οι 5-10 δυστυχώς είναι για την ώρα και μόνο σ' αυτούς μπορεί να γίνει η καταγγελία. Αλλά κάνουν τη δουλειά τους σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μπορείς να τη στείλεις και από internet cafe.

Δεν τους ενδιαφέρει αν έχει ονοματεπώνυμο. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να υπάρχει κάτι γραπτό. Εστω και ανώνυμο.

 

Και σιγά σιγά συνάδελφοι, θα σας παρακαλούσα να (ξανα)περάσετε τις ειδικότητες στο προφίλ.

Link to comment
Share on other sites

Η ΕΥΕΠΕΝ είναι ίσως από τις λίγες υπηρεσίες που λειτουργεί σωστά αυτή την στιγμή. Ίσως είναι φιλότιμοι οι συνάδελφοι εκεί, ίσως να έχουν αυστηρό διευθυντή, ίσως και τα δύο μαζί.

 

Όσοι έχουν απευθυνθεί σε αυτή για διευκρινήσεις έχουν εξυπηρετηθεί.

Το ξέρω και από προσωπική εμπειρία και από μια φίλη μηχανικό που εργάζεται σε υπηρεσία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

συναδελφε , τι εννοεις με το να προσφερει κατι καλυτερο;;;..καλυτερη εκτυπωση,,δωρο πιτσα;;;

 

 

 

αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα για τρολάρισμα τις σημερινής κατάστασης.

 

δεν θα ήταν άσχημο στην διαφήμιση στην τοπική εφημερίδα μια τέτοια προσφορά.Μονο κ μόνο για την ξεφτίλα που έχουμε φτάσει

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.