Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α07] Απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαίρετων κατασκευών (γενικά)


Recommended Posts

 ναι τυπική οικοδομή κατοικίας. ευτυχώς η ιδιοκτησία  ανήκει στα δύο αδέρφια κατά 50% εξ αδιαιρέτου (λογικά θα χρειαστεί η συναίνεση και των δύο άσχετα αν την πρωτοβουλία παίρνει ο ένας) . πρόκειται να τακτοποιήσουν αυθαίρετα και να κάνουν ΣΟΙ μετά. το αυθαίρετο ξεχωριστό κτίσμα μπορεί να δηλώνουν ως βοηθητικό στο Ε9 στο Ν. 4178/'13 αποτελεί χώρο με κύρια χρήση...

εγώ κρίνω ότι είναι του 1980 η κατασκευή και θα γράψω τεχνική έκθεση και ΥΔ ιδιοκτήτη αλλά το θέμα είναι ότι στο ηλεκτρονικό σύστημα πρέπει να ανεβάσω αποδεικτικά στοιχεία παλαιότητας... :confused:

 

έχω και ένα άλλο ερώτημα σχετικά με την κατάτμηση που έγινε εδώ (εντός οικισμού) αλλά θα το θέσω σε άλλη ενότητα που είναι σχετική....

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Θα πάρεις την χρονολογία της κατασκευής από το Ε9. Επίσης στο Ε9 δεν είναι απαραίτητο η διάκριση ΒΧ-ΚΧ να γίνεται με βάση τον κτιριοδομικό, όπως κάνουμε στον 4178. Οπότε αυτή η διαφορά μπορεί να μην σε εμποδίσει να προχωρήσεις την δήλωση. Επίσης μπορεί όταν φτιάχτηκε αρχικά να χρησιμοποιήθηκε ως ΒΧ ο χώρος που μιλάμε, αλλά χωρίς δομικές τροποποιήσεις να έγινε σαλόνι μετά, βάζοντας ένα καναπέ μέσα (δεν γνωρίζω την περίπτωσή σου). Αλλά σε τέτοια περίπτωση αποκλείεται κανείς να έχει κάτσει να αλλάξει Ε9. Η πλειοψηφεία του κόσμου δεν άλλαζε Ε9 ακόμα και για ολόκληρες προσθήκες... :shock:

Link to comment
Share on other sites

Θα πάρεις την χρονολογία της κατασκευής από το Ε9. ...

 αυτό ουσιαστικά θέλω να επιβεβαιώσω, εάν το Ε9 καλύπτει το μηχανικό στο σύστημα ως επίσημο δημόσιο έγγραφο για το χρόνο απόδειξης της αυθαίρετης κατασκευής όταν δεν προκύπτει από αεροφωτογραφία ξεκάθαρα....

για τη δήλωση του χώρου ως βοηθητικού ή κύριου έχουμε πλέον ξεκάθαρες οδηγίες από τις εγκυκλίους του Ν.4178/'13 οπότε δεν βασίζομαι στη δήλωση του Ε9 ....και αν είναι κύρια ή βοηθητική χρήση το καθορίζουμε σήμερα οι μηχανικοί με βάση το Νόμο αυθαιρέτων σε συνδυασμό με το ΝΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

οταν η παλαιότητα κατασκευής προκύπτει μόνο από την τεχνική έκθεση (πχ. συνέχεια ΦΟ) στα δικαιολογητικά παλαιότητας ανεβάζουμε την τεχνική έκθεση;

Link to comment
Share on other sites

φαντάζομαι πως ναι όπου το τεκμηριώνεις με περιγραφή. κανονικά βάσει του Νόμου πρέπει να ανεβάσεις ή αεροφωτογραφία (πχ google) ή δημόσιο έγγραφο, αυτό που στην περίπτωση που ρωτώ μπορεί να είναι και πάλι το Ε9 (το οποίο το έχεις ξανανεβάσει)

Link to comment
Share on other sites

Όταν τεκμηριώνεις συνέχεια ΦΟ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σαν δημόσιο έγγραφο την οικοδομική άδεια από την οποία διαφοροποιήθηκε το κτίριο. Το Ε9 χρησιμοποιείται κανονικά σαν δικαιολογητικό παλαιότητας. Αν κάποιο έγγραφο το χρησιμοποιείς με περισσότερους από έναν τρόπους (πχ άδεια ως παλαιότητα και ως υφιστάμενη άδεια ή Ε9 ως δημόσιο έγγραφο και ως Ε9) τα ανεβάζεις δύο φορές για να πάρεις πληρότητα από το σύστημα.

 

Για το Ε9 έχει γίνει ακρετή κουβέντα στο φόρουμ πάντως. Ένα σημείο πρέπει να προσέχουμε με τα διορθωμένα Ε9. Θα πρέπει να κρίνουμε και οι ίδιοι, με άλλα στοιχεία που διαθέτουμε, όπως Α/Φ κοντινής χρονολογίας, παλιά συμβόλαια, άδειες, ηλεκτροδοτήσεις ή οτιδήποτε άλλο, να πηγαίνουμε κοντά στην χρονολογία. Μετά χρησιμοποιούμε το Ε9 για τυπικούς μόνο λόγους για να προσδιορίσουμε ακριβώς το έτος κατασκευής.

Μην βάλουμε κτίσμα πριν το 83 πχ, λόγω Ε9 και δεν φαίνεται στον εντοπισμό του ΕΚΧΑ του 2009....

Link to comment
Share on other sites

Σε ενα οικόπεδο εντός οικισμού υπάρχει μία κατοικία 50τ.μ., με δικό της ρεύμα, προ του 55' που αναφέρεται σε συμβόλαιο του 80', η οποία δεν δηλώνεται στο Ε9.

Επίσης υπάρχει και μία διώροφη οικοδομή με ημιυπόγειο (ισόγειο 56τ.μ. ,όροφος 45τ.μ. και ημιυπόγειο 35τ.μ.)

Η οικοδομή αυτή δηλώνεται στο Ε9 σαν τριώροφη (ισόγειο, Α' όροφος και β' όροφος) με 50τ.μ. ο κάθε όροφος, κατασκευασμένη το 1980

με αριθμό παροχής ρεύματος στο κάθε ένα όροφο τον ίδιο.

Το Ε9 είναι αποδεικτικό παλαιότητας για την οικοδομή, παρότι είναι λανθασμένο και στα τ.μ. του κάθε ορόφου και στο είδος του ορόφου;

Αν ναι και με δεδομένο ότι υπάρχουν λοιπές παραβάσεις (στέγαστρο, εξωτερική σκάλα, Η/Χ) οι οποίες δεν αποδεικνύεται η παλαιότητα τους μπορώ να βάλω κατηγορία 2;

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχεις αυθαιρεσίες μετά το '82 χάνεις την κατηγορία 2 και πας για κατηγορίες 4 ή 5 ανάλογα τα δεδομένα σου, σύμφωνα με το σώμα του νόμου στην κατηγορία 2 αρ. 9. Αυτά που λες ότι δεν αποδεικνύεται η παλαιότητά τους, φαντάζομαι εννοείς για πριν το '83 και όχι γενικώς για πριν το καλοκαίρι του '11.

Link to comment
Share on other sites

Η σκάλα μπορεί να αποδειχθεί εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος πρόσβασης στους ορόφους. Τώρα για τους Ημ/Υπ. χώρους και τα στέγαστρα, το πιθανότερο είναι να είναι μεταγενέστερα. Αρχικά θα πρέπει να το κρίνεις εσύ, αλλά έτσι κι αλλιώς πάνε με αναλυτικό αυτά. Οι κλειστοί χώροι πριν το 82 θα πάρουν τον συντελεστή παλαιότητας, και ας πάνε κατηγορία 4 ή 5. Στην ταυτότητα των κτιρίων μετά θα δούμε τι θα γίνει με την μονιμότητα ή τα 30 χρόνια κατά περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση είναι αν το Ε9 που λέει έτος κατασκευής 1980, αλλά έχει λάθος τα τ.μ. και τον χαρακτηρισμό του κάθε ορόφου, μπορεί να είναι αποδεικτικό παλαιότητας.

Ε9: α) Ισόγειο - 50τ.μ. - κύριος χώρος - κατασκευή 1980,

      β) Α' όροφος - 50τ.μ. - κύριος χώρος - κατασκευή 1980,

      γ) Β' όροφος - 50τ.μ. - κύριος χώρος κατασκευή 1980

Αυτοψία: α)Ημιυπόγειο - 35τ.μ. -βοηθητικός χώρος

              β)Ισόγειο (υπερυψωμένο) - 56τ.μ. - κύριος χώρος

              γ)Α' όροφος - 45τ.μ. - κύριος χώρος

Το ισόγειο του Ε9 είναι το ημιυπόγειο της αυτοψίας

Ο Α' όροφος του Ε9 είναι το ισόγειο(υπερυψωμένο) της αυτοψίας

Ο Β' όροφος του Ε9 είναι ο Α' όροφος της αυτοψίας

Το Ε9 στην ουσία είναι δυσμενέστερο από τι στην αυτοψία διότι δηλώνει παραπάνω τ.μ. το ημιυπόγειο και τον όροφο και επιπλέον δηλώνει το ημιυπόγειο Β/Χ σαν ισόγειο Κ/Χ.

Ευμενέστερο της αυτοψίας όσο αφορά το ισόγειο 56τ.μ. Κ/Χ, που το δηλώνει Α' όροφο 50τ.μ. Κ/Χ.

Και βέβαια ευμενέστερο στο ότι δεν δηλώνει καθόλου την προ του 55' ισόγεια κατοικία 50τ.μ. η οποία όμως έχει δικό της αποδεικτικό παλαιότητας το συμβόλαιο

Edited by steve100
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.