Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α09] Κατηγορία 1 (Κατοικίες προ του 1975) αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Για τα αυθαίρετα της Κατηγορίας 1  γράφει:

"Για την υπαγωγή υποβάλλονται μόνο τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων 1 έως 5 και 7 του άρθρου 11 και αποτύπωση των κατόψεων του κτιρίου ή της ιδιοκτησίας."

Ως αποτύπωση της ιδιοκτησίας εννοεί τοπογραφικό διάγραμμα;

Αν η απάντηση είναι ναι, πρέπει να είναι σε ΕΓΣΑ;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εννοεί την κάτοψη ή τις κατόψεις (αν είναι πολλές) του ακινήτου.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι Anton_civeng και dsworks ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Έτσι όπως λέτε τα συμπληρώνω, απλά με παραξένεψε το γεγονός ότι ουσιαστικά το πρώτο κτίσμα (το προ του 75) δε δίνει πρόστιμο.

Κατά τα λοιπά, όλα οκ.

Link to comment
Share on other sites

leo_zen δεν έδινε πρόστιμο ο συνδυασμός κατ.5 με παλαιότητα <75 που αρχικά είχες βάλει γιατί πρακτικά δεν ορίζεται όπως θα λέγαμε στα μαθηματικά. Ότι θέτουμε με παλαιότητα <75 αυτόματα ίσως θα έπρεπε από το σύστημα του ΤΕΕ να ορίζει και την κατηγορία ως κατ.1 στο εν λόγω Φ.Κ.# ή και αντίστροφα επιλέγοντας κατ. 1 να ορίζεται αυτομάτως η παλαιότητα ως <75  και ακολούθως να μετρήσει ως πρόστιμο το 500 ρικο.

Καλή συνέχεια

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Στην περίπτωση διαμερίσματος διώροφης οικοδομής προ του '75 χωρίς Ο.Α για το οποίο έγινε σύσταση Ο.Ι το 2011, ο ιδιοκτήτης του 2ορόφου θέλει να το δηλώσει.

Άρα θεωρείται κατ.1, στο φ.κ:

Στην Υ.Δ κύριων χώρων βάζω τα τ.μ του διαμερίσματος? χωρίς τ.μ Η.Χ+Εξωστών?

Στην Υ.Δ χώρων με μειωτικό συν/στη μπαίνουν τα τ.μ Η.Χ? 

Υπέρβαση καθ'υψος πότε έχω? στην δική μου περίπτωση στους όρους δόμησης είναι ύψος 16μ και η οικοδομή του διαμερίσματος 9μ άρα δεν έχω?

Έχω μπερδευτεί διότι από τη μια τα προ του 75 δεν έχουν πρόστιμο αλλά δεν πρέπει όμως να δηλώσω τα τ.μ όπως είναι?? Ή δεν γράφω καθόλου τ.μ.????

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι και καλή εβδομάδα.

Έχω μια περίπτωση 2 διαμερισμάτων σε όροφο οικοδομης με άδεια του 1950 . Τα διαμερίσματα συννενώθηκαν και επιπλεόν έχει κλέισει ένας εξώστης περίπου 5 τμ. Στο Ε9 τα μέτρα δηλώνονται ακριβώς όπως στο συμβόλαιο (τα μεικτά όμως όχι τα καθαρά και δηλώνονταν ως 2 διαμερίσματα) και γράφουν και έτος 1950. Μπορώ να το εντάξω ως προ του 1975; Μπορεί να γίνει με μία δήλωση δεδομένου ότι είναι του ίδιου ιδιοκτήτη και σήμερα αποτελούν μια ιδιοκτησία;

Edited by iguana
Link to comment
Share on other sites

Εγκεκριμένα σχέδια από πολεοδομία υπάρχουν για να συγκρίνεις?

Αν όσα περιγράφεις προκύπτουν από τα εγκεκριμένα σχέδια, τότε έχεις μια παράβαση διαμερισμάτωσης η οποία θα χρεωθεί ως λοιπή παράβαση (διότι υπάρχουν και άλλες αυθαιρεσίες) μια φορά για όλο τον όροφο  και μια ΥΔ +ΥΚ για τον κλειστό χώρο. 

Το Ε9 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό παλαιότητας αρκεί να αναγράφονται τα σωστά τετραγωνικά που θα μπουν στη δήλωση.

Σε 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες με σύσταση πρέπει να γίνουν 2 δηλώσεις αν πρόκειται για κατηγορία 1

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν σχέδια ναι , δεν υπάρχει άλλη παράβαση πλυν αυτών που ανέφερα..αν πρέπέι να κάνω 2 δηλώσεις δεν συμφέρει το προ του 1975 , έλεγα μήπως γινόταν σε μια λόγω του ότι σήμερα αποτελεί μια ιδιοκτησία του ίδιου ιδιοκτήτη.Μήπως αυτό το για 2 δηλώσεις έχει νόημα και εφαρμογή στην περίπτωση όπου βρίσκονται πολλοι ιδιοκτήτες; Πχ μια αυθαιρετη οικοδομή του 1970 με δεκα ιδιοκτήτες να μην πληρώνει ένα 500αρικο και τέλος.

Στην περίπτωση την δικιά μου δεν με καλύπτει το ότι έχει δικαίωμα ο ιδιοκήτης να κάνει μια δήλωση για τις ιδιοκτήσίες που έχει στο ίδιο ακίνητο;

Edited by iguana
Link to comment
Share on other sites


ν. 4178/013

Άρθρο 9

Κατηγορίες αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων

Α. Κατηγορία 1.

(...)


Στις περιπτώσεις όπου έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία η υπαγωγή κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου υποβάλλεται υποχρεωτικώς ανά διηρημένη

ιδιοκτησία.

 

Με βάση την παραπάνω διατύπωση, προσωπικά καταλήγω ότι πρέπει να γίνουν δυο δηλώσεις. Υπερισχύει το δυσμενέστερο, σύμφωνα με την "φοροεισπρακτική λογική" του νόμου.

Ναι μεν λειτουργικά έχεις ένα διαμέρισμα, πλην όμως συμβολαιογραφικά έχεις δυο διηρημένες ιδιοκτησίες. 

Link to comment
Share on other sites

Κι αν κάνει μια δήλωση 4178, για το διαμέρισμα που έχει εκτός από τη διαφορετική διαμερισμάτωση και την αυθαιρεσία του κλεισίματος του εξώστη, δεν αρκεί;;;;; Δεν ρυθμίζονται όλα ταυτοχρόνως;;;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.