Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α09] Κατηγορία 5 αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Έχω περίπτωση ακινήτου προς τακτοποίηση χωρίς άδεια με το εξής πρόβλημα,

υπάρχει σε όμορο ακίνητο μια υπόγεια δεξαμενή που τμήμα της εμπίπτει μέσα στο δικό μου όριο. Περίπου 1 τ.μ. είναι εντός του οικοπέδου μου. Το πως και γιατί αφήστε το, μπερδεμένη ιστορία.

Τι μπορώ να κάνω, να δηλώσω το τμήμα της δεξαμενής και να πληρωθεί 500ρικο (σε αυτό δεν έχει πρόβλημα ο ιδιοκτήτης) ή θα έχω πρόβλημα εγώ σαν μηχανικός;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 498
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι καλησπέρα σας.

Με κίνδυνο να επαναλαμβάνεται η συζήτηση έχω να θέσω το εξής θέμα:

Αποθήκη ύψους 2,70μ και εμβαδού 11,50μ2 μπορεί να υπολογιστεί το πρόστιμο με αναλυτικό προϋπολογισμό; 

 

Σύμφωνα με τις παραβάσεις της κατηγορίας 3, δεν υπόκειται στον υπολογισμό αυτό η περίπτωση (ιστ) και σύμφωνα με την εγκύκλιο της 1.10.2013 και οι περιπτώσεις (θ) και (ιγ). 

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν μου έχει ξεφύγει κάτι από τις πολλές πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα, όχι.

Η συγκεκριμένη αποθήκη πάει ως ΥΔ ΚΧ.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε yiann,

πρώτα από όλα σε ευχαριστώ για το άμεσο της απάντησης. 

Συνεπώς συμφωνούμε και καταλήγω στον υπολογισμό με παράρτημα Α.

 

Τώρα για τη συμπλήρωση του, συγκρίνω με το ΓΟΚ1985 (ήτοι την αυθαιρεσία στις 28.11.2011) ή με ΓΟΚ 1959 (η οικοδομή κτίστηκε το έτος 1967).Η επιφάνεια συμπληρώνεται ως κύρια χρήση ή βοηθητική; 

 

Και το ωραιότερο από όλα. Βρήκα ότι το 2005 εκδόθηκε οικοδομική άδεια αλλαγής  χρήσης του ημιυπογείου σε κατοικία και δεν αποτυπώνεται η αποθήκη που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και αποτελεί οριζόντια ιδιοκτησία από το 1984. 

 

Τι παλαιότητα να βάλω; Οι αεροφωτογραφίες δείχνουν ότι υπάρχει συνεχώς από το 1984 και αγοράστηκε με συμβόλαιο του 2005 πριν την έκδοση της οικοδομικής αδείας...

Link to comment
Share on other sites

Έχω την αίσθηση (εάν δεν έχω χάσει κάποιο επεισόδιο) ότι πάει ως Υπερβαση Δόμησης Κύριων Χώρων, αυτό το ΥΔ ΚΧ που έγραψα πριν..

 

Παλαιότητα ακολουθείς αυτή που σε συμφέρει, στη περίπτωσή σου αφού έχεις ΑΦ του 84, βάζεις προ του 2004.

 

Όσο για τον ΓΟΚ, αναφέρεσαι στη διόρθωση των σχεδίων της άδειας? Αν ναι, ακολουθείς τον ΓΟΚ και τα μεγέθη της άδειας..

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι στο προηγούμενο θέμα:

 

Πρόκειται για μία οριζόντια ιδιοκτησία, με χρήση αποθήκης στη σύσταση όπως και στην πραγματικότητα κατά την αυτοψία. Βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου (οι δύο πλευρές της "πατούν" στο όριο του οικοπέδου) και το καθαρό ύψος της είναι 2,50μ. Το μικτό ύψος της είναι 2,70μ (η πλάκα της είναι 0.20μ) και το εμβαδόν της 11,50μ2. 

 

Κατά την άποψη σας εντάσσομαι στην παράγραφο (ιγ) του άρθρου 9 περί μικροπαραβάσεων ή όχι και γιατί; Το ύψος από που μετράται, από το διαμορφωμένο έδαφος εξωτερικά ή ο νομοθέτης (όπως πιστεύω εγώ) ασχολείται με το καθαρό ύψος της αποθήκης και δεν ενδιαφέρεται για τη θέση της, άρα και το ύψος της σύμφωνα με τον οικοδομικό κανονισμό (πχ. αν είναι σε υπόγειο, κάτω από σκάλα).

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα συνάδελφοι!!

θα ήθελα τι βοήθεια σας στο παρακάτω πρόβλημα.

έχω μια κατοικία όπου το ισόγειο θα έπρεπε να έχει ύψος βάση άδειας 3,90μ (κατάστημα) και έγινε στη πράξη 2,85μ (διαμερίσματα)

ενώ το υπόγειο από 2,70 βάση άδειας πήγε 3,75.

με λίγα λόγια η θεμελίωση έγινε περίπου 1,00μ πιο βαθιά και το ύψος της κατοικίας έχει μικραίνει από το φυσικό έδαφος και η μια πλευρά του υπόγειου έχει ξεμπαζωθεί

προφανώς για το ισόγειο και για το υπόγειο πάω κατηγορία 5 με αναλυτικό προϋπολογισμό αλλά με τα ύψοι τι κάνω που έχουν αλλάξει?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους 

έχω μια περίπτωση αυθαιρέτων κτισμάτων επιφάνειας 340τμ σε οικόπεδο εντός σχεδίου με άδεια του 1960 για 331τμ, το σύνολο δηλαδή των κτισμάτων είναι 671τμ ενώ νόμιμα είναι τα 331τμ.

Πάνε όλα τα κτίσματα ως κατηγορία 5, ή τα ελέγχω ξεχωριστά (αν και σε επαφή, είναι διακριτά, με διαφορετικό ΦΟ και χρήση το καθένα) οπότε πάνε στην κατηγορία 4; 

Link to comment
Share on other sites

ο νόμος λέει έλεγχο σε όλο το ακίνητο για όλα τα αυθαίρετα(τακτοποιημένα και μη) προς τα επιτρεπόμενα της άδειας. Η εγκύκλιος αναφέρει σε περίπτωση συνιδιοκτησίας να γίνεται ανά ιδιοκτησία με βάση τα χιλιοστά της ο έλεγχος κατηγορίας.

Κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει υπεύθυνα μέχρι στιγμής τι θα κάνεις. 

Στη δική σου περίπτωση, αν συγκρίνουμε για όλο το ακίνητο: 340/331>>1.027--->102,7% υπέρβαση δόμησης>>40%---->κατηγορία 5

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.