Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α07] Αεροφωτογραφίες (α/φ) για απόδειξη παλαιότητας αυθαιρεσίας


Recommended Posts

έχουμε την ίδια απορία όταν αναζητούμε αερ/φια μέσω του γεωευρετηρίου  της ΓΥΣ.

Και δεν μπορείς να ξέρεις την αερ/φια που θα παραγγείλεις αν θα δείχνει το ακίνητο. Είναι λίγο (έως πολύ) τζόγος, αλλά και τι άλλο να κάνεις;

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν μπορείς να κάνεις προεπισκόπιση με το quicklook τότε:

για κλίμακα 1:10000 τα 24cm της φωτογραφίας 24cm X 24cm είναι 2400m=2.4km

οπότε με το εργαλείο measure μετρας 1.2km προς τα πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά

από το κέντρο της αεροφωτογραφίας και βλέπεις αν είσαι μέσα..

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

με μια εταιρία που επικοινώνησα υπάρχουν αεροφωτο για την περιοχη και χρονολογία που με ενδιφερει, αλλά 120ε δεν ειναι πολλα για μια  μεγέθυνση σε διαστάσεις 60Χ60 cm?

Link to comment
Share on other sites

όταν το ΓΥΣ δίνει τα σκαναρισμένα στα 25-40€ μάλλον ναι, αλλά είναι ιδιωτική εταιρία και πάει να βγάλει και κέρδος, ενώ το δημόσιο μπορεί να διαθέτει και πιο φθηνά τις υπηρεσίες του.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, γνωρίζουμε στην ΓΥΣ από το σημείο που είναι η βούλα της κάθε Α/Φ (υποθέτω είναι το κέντρο), τι έκταση καλύπτει;

 

Γιατί το σημείο που θέλω είναι στη μέση της απόστασης ανάμεσα σε 2 βούλες (ασπρόμαυρες αεροφωτογραφίες 1:10.000) και δεν μπορώ να καταλάβω αν υπάρχει περίπτωση η μία να αλληλοκαλύπτει την άλλη και να φαίνεται το σημείο και στις 2 ή να μη φαίνεται σε καμία από τις 2!

 

Σε αυτό που σου είπε ο pan77 να προσθέσω ότι αν από την κωδική ονομασία προκύπτει ότι είναι συνεχόμενες φωτογραφίες, τότε αυτές έχουν επικαλυπτόμενο άρα πέφτεις μέσα και στις δύο. Από εκεί και πέρα, στην ΓΥΣ οι τύποι έχουν σε διαφανή τα πολύγωνα που αντιστοιχούν στην κάθε λήψη. Μακάρι κάποια στιγμή να τα ψηφιοποιήσουν

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απλά τι γίνεται όταν στο ΓΥΣ δεν υπάρχει αεροφώτο που να σε ενδιαφέρει χρονολογικά(Εχει πολυ παλαιοτερες απο τη χρονικη περιοδο της αυθαιρεσιας '83-'03)? Ο Ο.Κ.Χ.Ε. έχει κλείσει για την ώρα, το ΤΕΕ θα ανεβασει μόνο για προ της 28/07/11, που αλλού λετε να απευθυνθω?

Link to comment
Share on other sites

Στην νέα υπηρεσία που θα αναλάβει τα του ΟΚΧΕ, την ΕΚΧΑ, και που ακόμη δεν λειτουργεί. Προς το παρόν αναμονή, ειδάλλως google (αν σε καλύπτουν οι ημερομηνίες λήψης των αεροφωτογραφιών)!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι, αφού περίμενα 1+ μήνα για να μου έρθουν οι αεροφωτογραφίες του 73' κ του 86' (μένω επαρχία), έπαθα σοκ όταν διαπίστωσα πως από την κλίμακα που έχει 1:15000, όχι προσθήκη δεν μπορώ να δω, αλλά ούτε και το σπίτι καλά-καλά. Τι τεχνική έκθεση να γράψω κ για τι;;  Απ' ότι κατάλαβα αυτή η νέα ρύθμιση με τις αεροφωτογραφίες έγινε για να πάνε όλες οι υποθέσεις στο 2004 και να αυξηθεί το πρόστιμο. Δημόσια Έγγραφα; Ξέρετε πολλούς που να έχουν χτίσει αυθαίρετη προσθήκη κ να τρέχουν την άλλη μέρα να το δηλώσουν στις κρατικές Αρχές κ την εφορία. Νομίζω κοροϊδευόμαστε εδώ πέρα.

 

ΥΠΕΚΑ Σε ευχαριστώ που με τους νόμους σου μου καταστρέφεις τη ζωή

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ψάξε για αεροφωτογραφίες 1:5000 σε μεγέθυνση 1:500. Ρώτα και σε ιδιωτικές εταιρίες. Και φυσικά το κόστος βαραίνει τον ιδιοκτήτη. Εκτός και αν θέλει να πληρώσει πρόστιμο μετά του 2004.

Link to comment
Share on other sites

Να προτιμάτε τις ψηφιακές αεροφωτογραφίες με κλίμακα έως 1:8000 οτιδήποτε άλλο δεν κάνει.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.