Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλησπέρα,

έχω μια περίπτωση 3 οικοδομής όπου ισχύουν τα εξής:

 

-Ανήκει σε 2 αδελφές, η μια εκ των οποίων έχει 80% αναπηρία αλλά κάνουν διαφορετικές φορολογικές δηλώσεις. Έχουν η κάθε μια από 1 όροφο και το ισόγειο με ποσοστό 1/3-2/3. Υπάρχει αυθαίρετο υπόγειο, δώμα και αποθήκη σε κοινόχρηστο, μικροπαραβάσεις σε κάθε ιδιοκτησία (ανοίγματα, μεγαλύτερα μπαλκόνια κτλ) και υπέρβαση ύψους ο κάθε όροφος, σύνολο 1,50, εκ των οποίων 0,85εκ ωφείλονται στο υπόγειο.

 

Ερωτήσεις:

1. Κανονικά χρειάζονται 3 δηλώσεις μια η κάθε μια για την ιδιοκτησία της και μια κοινή για τα κοινόχρηστα και κοινόκτητα. Μπορεί η αδελφή να κάνει εξουσιοδότηση στην άλλη, ώστε να γίνει μια δήλωση και να γλυτώσουν τα παράβολα?

 

2. Αν γίνει μια δήλωση μπορώ ενώ υπάρχουν διαφορετικές ιδιοκτησίες οι οποίες πρέπει να καταγράφονται σε διαφορετικά φύλλα καταγραφής να συμψηφίσω τις παραβάσεις ή τον αναλυτικό? ή πρέπει αναγκαστικά το κάθε φύλλο να είναι ξεχωριστό ανά ιδιοκτησία? (εννοείται στα κοινόχρηστα ότι γίνεται)

 

3. Το ύψος μπορώ να το δηλώσω όλο στην οικοδομή και όχι τον κάθε όροφο ξεχωριστά και να το χρεώσω στο τελευταίο ή στο υπόγειο?

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις μια αίτηση για το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων, είτε να κάνεις μία αίτηση ανά οριζόντια ιδιοκτησία.

 

Δεν διευκρινίζεις καθαρά το ιδιοκτησιακό, η αίτηση γίνεται στο όνομα του ψιλού κυρίου, θα πρέπει λογικά να υπογράψουν και οι 2 αδερφές. Αν έχεις αυθαιρεσίες σε κοινόχρηστα πάρε και συναινέσεις.

 

Για ποσοστό αναπηρίας ισχύουν οι μειώσεις του άρθρου 17, ενώ για το ύψος μετράς κάθε όροφο και ανάλογα βάζεις υπέρβαση.

 

Γενικά δε βλέπω πρόβλημα να κάνεις μία (κοινή) αίτηση για όλο το ακίνητο, αν έχεις διαβάσει παρεμφερεή μηνύματα υπάρχει ένας προβληματισμός σε τέτοιες περιπτώσεις για το πως θα πρέπει να υπολογίσεις τους συντελεστές υπέρβασης...

Link to comment
Share on other sites

1, Άρα όταν έχω διάφορους συνιδιοκτήτες σε ένα κτίριο, με διάφορες ΟΙ ο καθένας μπορώ να κάνω μια δήλωση με διαφορετικά φύλλα καταγραφής?

Οι αδελφές δεν έχουν όλες τις ιδιοκτησίες με ποσοστό, έχουν και μια ΟΙ η καθεμία εξ' ολοκλήρου.

 

2. Αν κάνω μια αίτηση και έχει η κάθε μια παραβάσεις αναλυτικού στην ΟΙ όπου δεν είναι συνιδιοκτήτριες μπορώ να κάνω έναν αναλυτικό για όλα, όπως και αν έχουν παραβάσεις κατηγορίας 3, μπορώ να βάλω σε ένα φύλλο καταγραφής με κατηγορία 3 τις παραβάσεις όλες μαζί?

 

Οκ για ποσοστά αναπηρίας και ύψος, Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

1. Δεν υπάρχει πρόβλημα και βάσει του άρθρου 11 να γίνει μία δήλωση για όλα.

 

2. Είναι αυτό που είπα πιο πάνω για τα προβλήματα σχετικά με τις κοινές δηλώσεις. Πουθενά στο νόμο δε λέει τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, δηλ. αν θα πρέπει να κάνεις 1 αναλυτικό για όλες τις ιδιοκτησίες, ή ένα αναλυτικό για κάθε μία.

Άρα εσυ αποφασίζεις. Για τις παραβάσεις της κατ.3 προσωπικά νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα αφού εξ' ορισμού όσες και να βάλεις πάλι 500 ευρώ θα σου βγάλει.

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα τριώροφο κτίριο (Ισόγειο, Α' όροφος ,Β' όροφος) με Ο.Α. και εξάντληση του συντελεστή το 1983 εκδόθηκε μία νέα οικοδομική άδεια το 2007 για μεταλλική πέργκολα στο δώμα.

Φυσικά η πέργκολα έγινε κανονικός όροφος. Στο κτίριο υπάρχει σύσταση ιδιοκτησιών που ορίζει τα ποσοστά του κάθε ορόφου μέχρι την εξάντληση δόμησης δηλαδή για το ισόγειο, τον Α΄και τον Β'όροφο.

Τα αυθαίρετα μ² του δώματος με τι ποσοστό συγκυριότητας πρέπει να τα συγκρίνω (<50% της επιτρεπόμενης δόμησης ή 50% έως 100% της επιτρεπόμενης δόμησης) αφού το δώμα δεν έχει ποσοστό στο οικόπεδο;

επειδή έχω μπλοκάρει μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;

Link to comment
Share on other sites

οι γνώμες που επικρατούν μέχρι στιγμής είναι:

α) συγκρίνεις με το σημερινό Σ.Δ του οικοπέδου

β) Θεωρείς μηδέν χιλιοστά στον παρανομαστή και έτσι προκύπτει μέγιστος συντελεστής επιβάρυνσης.

Προσωπικά θα εφάρμοζα την πρόταση (α).

Αν ο αυθαίρετος χώρος καταπατά κοινόχρηστο δώμα απαιτείται συναίνεση των συνιδιοκτητών προκειμένου να προβεί σε δήλωση υπαγωγής.

Link to comment
Share on other sites

Παιρνω εγκεκριμενα σχεδια απο οικοδομικη αδεια του 1968 για να μελετησω ενα διαμερισματακι, εκ των 5 του οροφου.

Οι εξωτερικες διαστασεις της περιμετρου της οικοδομης (σε κατοψη και τοπογραφικο) δε συμπιπτουν με το αθροισμα των εσωτερικων, συν τα παχη των τοιχων.

Παραδειγμα : η οπισθια οψη εχει εξωτερικη διασταση 13,40μ και αθροιζοντας τα εσωτερικα προκυπτει 13,30μ

Οι διαστασεις που θα θεωρησω εγω ως εγκεκριμενες για το διαμερισμα μου θα ειναι οι εσωτερικες καθε χωρου (τα αθροισματα αυτων) η οι εξωτερικες?

Οι αποκλισεις ειναι μικρες, της ταξεως των 5-10εκ, απλα για τη μεγαλυτερη ακριβεια της τακτοποιησης και της εμβαδομετρησης ρωταω

Την καλημερα μου!

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θα επέλεγα τις εξωτερικές διαστάσεις  που αν φαίνονται επίσης στο τοπογραφικό και το σκαρίφημα της αδειας είναι πιο ισχυρο στοιχειο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.