Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Για το 22% εννοώ οτι αυτό είναι το ποσοστό του ενός ιδιοκτήτη επί του οικοπέδου. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν μπορεί με την δήλωση που κάνει για διαμερισμάτωση της οριζόντιας ιδιοκτησίας του μπορεί στην ίδια δήλωση να βάλει και την επέκταση του καταστήματος του στον ακάλυπτο-κοινόχρηστο χώρο , έχοντας βέβαια και την συναίνεση του 60% των συνιδιοκτητών.

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος να απαντήσει στηριζόμενος κάπου στην παραπάνω ερώτηση να γίνει δηλαδή μία δήλωση για 1 παράβαση οριζόντιας ιδιοκτησία και επέκταση της σε     ακάλυπτο-κοινόχρηστο με ΥΔΚΧ , έχοντας και την συναίνεση των συνιδιοκτητών του οικοπέδου για το τμήμα του ακαλύπτου-κοινοχρήστου χώρου που επεκτάθηκε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γεια σας,

 

Σε πολυκατοικία με τρεις ιδιοκτήτες Χ , Ψ , Ζ με σύσταση οριζοντίου συνιδιοκτησίας υπάρχουν αυθαιρεσίες σε κάποιες Ο.Ι. Συγκεκριμένα αυθαιρεσίες υπάρχουν:

α) Στο διαμέρισμα Β' ορόφου . Ιδιοκτήτες κατά 50% έκαστος ο Χ κι ο Ψ.

β)Στο διαμέρισμα του Α' ορόφου. Ιδιοκτήτης είναι ο Ζ με ποσοστό 100%.

γ) Στον κοινόχρηστο χώρο (αυθαίρετη κατασκευή) που ανήκει με βάση τα χιλιοστά επί του οικοπέδου ως εξής: Χ 30% , Ψ 20% , Ζ 50%.

 

Μπορώ να υποβάλω ένα φάκελο για όλες τις αυθαιρεσίες;

Οι Χ , Ψ , Ζ είναι οι μοναδικοί συνιδιοκτήτες όλης της οικοδομής , συμφωνούν και ως προς το να υποβληθεί ένας φάκελος και ως προς το ποσό που θα πληρώσει ο καθένας.

Σημείωση: Και οι τρεις ιδιοκτήτες έχουν τους ίδιους συντελεστές υπολογισμού προστίμου (Άλλη κατοικία, κύρια και μοναδική κατοικία ΑΜΕΑ κλπ)

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

εγκ. 3 παρ.36

 

"...Παρ.1. Στις περιπτώσεις περισσότερων αυθαίρετων κτιρίων ή και αυτοτελών διηρημένων ιδιοκτησιών στο οικόπεδο/γήπεδο ο ιδιοκτήτης ή οι συνιδιοκτήτες μπορούν από κοινού να υποβάλλουν μία ή περισσότερες αιτήσεις υπαγωγής αυθαιρέτων στον ν.4178/13.."

 

 

Η -μια- ερμηνεια λεει οτι μπορουν ολοι για ολα...απο "κοινού"

 

Η -αλλη- ερμηνεια ειναι οτι  η εγκ. 3 εννοει   "ιδιοκτητης μιάς  ή περισσοτερων ΟΙ... ή συνιδιοκτητες σε μια  η περισσοτερες ΟΙ.... ολοι μαζι οι συγκυριοι  σε ΟΙ, μπορούν απο κοινού,,

οχι ο ιδιοκτητης του α' οροφου μαζι με τον ιδιοκτητη του ρετιρε...οι οποιοι ειναι  ιδιοκτητες ανεξαρτητων ΟΙ...

Εσυ αποφασιζεις...

 

Οσο για την κατασκευη στα κοινοχρηστα...[δεν λες τι εφτιαξαν] αφου ειναι σε κοινοχρηστο χωρο και την εκαναν ολοι μαζι...

την δηλωνουν ολοι μαζι σαν συνιδιοκτητες και πληρωνουν αναλογα με το ποσοστο συνιδιοκτησιας τους.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Για μένα πάντως είναι "εύκολο, συμφέρον και πρακτικό" ν' ακολουθώ πάντα τη λογική "ιδιοκτησία και δήλωση 4178" και "μια δήλωση για τους κοινόχρηστους χώρους" σε ακίνητο με πολλές οριζόντιες.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, ήθελα να με βοηθήσετε στην εξής σπαζοκεφαλιά. Σε τριώροφη οικοδομή με δύο ο.ι. ανά όροφο, η πελάτισσα μου θέλει να μεταβιβάσει το διαμέρισμα Α1 στο γιο της. Ωστόσο όλη η οικοδομή έχει μπει κατά 65 εκατοστά μέσα στο Δ, οπότε πρέπει να γίνει δήλωση στο 4178 για το διαμέρισμα ώστε να μπορώ μετά να δώσω βεβαίωση νομιμότητας. Όμως για να μεταβιβαστεί πρέπει να γίνει τροποποίηση της σύστασης αφού τα τετραγωνικά των διαμερισμάτων αλλάζουν και μάλιστα εις βάρος της απόστασης Δ. Μα για να γίνει τροποποίηση πρέπει να είναι όλα νόμιμα, και όπως καταλάβατε όλα τα διαμερίσματα έχουν μπει στο Δ, άρα για να γίνει μεταβίβαση ενός διαμερίσματος πρέπει να τακτοποιηθούν όοοοοολες οι οριζόντιες ιδιοκτησίες ???????

 

:shock:   :shock:   :shock:   :shock:   :shock:   :shock:   :shock:   :shock:   :shock:   :shock: 

 

(Υ.Γ.: αν μπορεί κάποιος να σβήσει το αντίστοιχο μήνυμά μου από το θέμα «[Α01] Απαγόρευση εμπράγματων δικαιοπραξιών»)

Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς επειδής το διαμέρισμα Α-1 έχει μπεί σε κοινόχρηστο χώρο (απόσταση Δ) θέλετε συναίνεση από όλους , ωστόσο έχω την εντύπωση ότι άμα γίνει τροποποίηση της σύστασης που θα αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το διαμέρισμα Α-1 θα χρειαστεί βεβαίωση μόνο για αυτό (βέβαια θα χρειαστεί φορολογικές ενημερότητες από όλους του ιδιοκτήτες για την υπογραφή του συμβολαίου και ένας να χρωστάει σε εφορία δεν προχωράει) έτσι θα προχωρήσεις με την τακτοποίηση μετα την τροποποίηση και μετά την πώληση

Link to comment
Share on other sites

σ'ευχαριστώ για την απάντηση, ωστόσο όλα τα διαμερίσματα έχουν μπει μέσα στην πλάγια απόσταση οπότε σε περίπτωση τροποποίησης σύστασης αυτή θα έπρεπε ν αφορά όλα τα διαμερίσματα, δηλαδή όλα τα διαμερίσματα τακτοποίηση και μετά τροποποίηση σύστασης. Μίλησα με το συμβολαιογράφο κ μου είπε θα το ψάξει.

Link to comment
Share on other sites

σε παρόμοια περίπτωση (κλείσιμο αέρινης στήλης ακαλύπτου) έγινε τροποποίηση σύστασης μόνο για το διαμέρισμα που θα μεταβιβαζόταν και δεν χρειάστηκε να τακτοποιηθούν οι υπόλοιποι..ρώτα και το συμ/φο σου αλλά εμάς πέρασε κανονικά και υποθηκοφυλακείο Αθήνας

η δυσκολία ήταν να συγκεντρωθούν όλοι με φορολογικές ενημερότητες για να υπογράψουν τη σύσταση...

Link to comment
Share on other sites

Σε μια πολυκατοικία με πολλούς συνιδιοκτήτες, θα ρυθμιστούν εσωτερικές αυθαιρεσίες δυο ισογείων καταστημάτων (με συναίνεση της συνέλευσης της πολυκατοικιας).

Μπορεί να γίνει με μια δήλωση και οι δυο τακτοποιήσεις ή θέλει δυο ξεχωριστές???

 Ο νόμος αναφέρει ότι μπορεί να γίνει "είτε με μία αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ή χρήσεων είτε με περισσότερες".

 

Εννοεί ότι μπορεί να γίνει με μια δήλωση αν ενταχθεί ολόκληρη η πολυκατοικία? ¨η και μόνο δυο οριζόντιες μπορούν να κάνουν κοινή δήλωση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.