Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Η σύσταση επέχει γενικώς και θέση δήλωσης συναίνεσης;

 

Έχω περίπτωση όπου η αρχική σύσταση είναι συμβατή με τα σχέδια της άδειας και μετά συνέταξαν τροποποιητική με μεγαλύτερα διαμερίσματα εις βάρος κοινοχρήστων (π.χ. φάγανε λίγο από το κλιμακοστάσιο, μπροστά από το ασανσέρ). Τώρα οι συνιδιοκτήτες είναι στα μαχαίρια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τροποποιητική ως de facto συναίνεση για τις ανάγκες του Ν. 4178;

 

η τροποποιητικη πραξη ειναι συμβολαιογραφικη,  εχει μεταγραφει

και επεχει θεση  αλλαγης των σχεδιων της ΟΑ,  αυθαιρετα μεν αλλα αφου περιγραφεται σε συμβολαιο

 

 επιτρεπει την τακτοποιηση χωρις συναινεση.

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Άλλο η σύσταση και άλλο η συναίνεση, η μεταξύ τους σχέση είναι ότι στην σύσταση αναφέρεται το ποσοστό για την λήψη αποφάσεων των συνιδιοκτητών ώστε  να θεωρηθεί ότι επιτυγχάνεται  συναίνεση.

Το ποσοστό αυτό, εφόσον υπάρχει πρόβλεψη για ενισχυμένη πλειοψηφία, εγώ το βρίσκω γραμμένο συνήθως στον κανονισμό, δεν το έχω δει ποτέ να αναφέρεται σε σύσταση (εκτός αν το λες επειδή αυτά συχνά πάνε "πακέτο")

 

 

 επιτρεπει την τακτοποιηση χωρις συναινεση.

 

Άψογα! Ευχαριστώ Δημήτρη για άλλη μια φορά  :smile:

Link to comment
Share on other sites

Το ποσοστό αυτό, εφόσον υπάρχει πρόβλεψη για ενισχυμένη πλειοψηφία, εγώ το βρίσκω γραμμένο συνήθως στον κανονισμό, δεν το έχω δει ποτέ να αναφέρεται σε σύσταση (εκτός αν το λες επειδή αυτά συχνά πάνε "πακέτο")

 

Ε!  φυσικά ως σύσταση δεν εννοούμε μόνο τον πίνακα χιλιοστών ......

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε πολυκατοικία του 73, υπάρχει σύσταση Ο.Ι αλλά δεν έχει γίνει ποτέ συνέλευση. Ειναι μια παλια οικογενειακή πολυκατοικία, οπου ένας ιδιοκτητης έχει πάνω από το 50%. Ο ιδιοκτητης - πελάτης μου Β εχει ένα 15% και έχει χτίσει στο διάδρομο. Με ενημέρωσε ότι ο Α (με το 50%) ειναι θετικός και δίνει άνετα τη συναίνεση του για οποιαδήοτε ρυθμιση. Ολα οκ. Ομως δεν κάνουν ποτε συνέλευση και ουτε προκειται να κάνουν.

Ειμαι καλλυμένη με την συναίνεση του Α?

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς είσαι, αφού "μαζεύονται" πάνω από 501 χιλιοστά (αρκεί βεβαίως όλα αναλυτικά ν' αναφερθούν στη δήλωση συναίνεσης και ταυτοχρόνως ο κανονισμός του ακινήτου να μην ορίζει διαφορετικά).

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή τι γραφω στην δήλωση συναίνεσης?εγώ  ο τάδε έχω το 50 % και συναινώ...?Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα?Πρέπει να διαβάσω και τη σύσταση?

Edited by maranti
Link to comment
Share on other sites

Τελευταία είχα μια τέτοια υπόθεση, στην υπεύθυνη δήλωση της οποίας συμπλήρωσα το κείμενο που παραθέτω στη συνέχεια:


 


"...........Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις(3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, εγώ ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΝΑΥΘΑΙΡΕΤΑΚΙΑΣ του Βασιλείου και της Ειρήνης, συνιδιοκτήτης του ακινήτου επί της οδού ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ 91 - 11111 ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΠΟΛΗ και ειδικότερα της οριζόντιας ιδιοκτησίας, οροφοδιαμερίσματος του Γ' ορόφου (Γ1), με ποσοστό συνιδιοκτησίας 201‰ και της οριζόντιας ιδιοκτησίας, αποθήκης του υπογείου (3), με ποσοστό συνιδιοκτησίας 3‰ με το 100% της πλήρους κυριότητας αυτών, δηλώνω ότι, συναινώ όπως, ο ΜΙΧΑΗΛ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ του Παναγιώτη και της Μαρίας και η ΜΑΡΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΠΟΥΛΟΥ του Εμμανουήλ και της Άννας  συνιδιοκτήτες του ακινήτου επί της οδού Μικράς Ασίας 91 - 11111 Αυθαιρετούπολη και ειδικότερα, αφενός μεν, της οριζόντιας ιδιοκτησίας, οροφοδιαμερίσματος του Ε' ορόφου (Ε1) & ιδιόχρηστου χώρου τμήματος του δώματος & δύο θέσεων στάθμευσης στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου (ΘΣ5, ΘΣ6), με ποσοστό συνιδιοκτησίας 228‰ και με το 50% της πλήρους κυριότητας αυτού έκαστος εξ αυτών, αφετέρου δε, της οριζόντιας ιδιοκτησίας, αποθήκη του υπογείου (υπ. αριθμ. 5) με ποσοστό συνιδιοκτησίας 3‰ και με το 50% της πλήρους κυριότητας αυτής έκαστος εξ αυτών,προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με τη ρύθμιση των αυθαίρετων κατασκευών στην οριζόντια ιδιοκτησία τους (ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ), όπως αυτές περιγράφονται στο κεφάλαιο Α’ του Ν.4178/2013".

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφοι τα φώτα σας...

Σε πολυκατοικία με 3 διαμερίσματα ανά όροφο κλήθηκα να τακτοποιήσω τα 2 εξ' αυτών ενός ορόφου.

Το πρόβλημα είναι πως το ένα έχει μεγαλώσει παίρνοντας και επιπρόσθετα μέρος του διπλανού του (διαμερισματοποίηση) και μετακινώντας το δεύτερο εκτός νομίμου περιγράμματος (ΥΔ+ΥΔ). Το δεύτερο διαμέρισμα΄όμως έχει τα ίδια τετραγωνικά σε σχέση με την άδεια.

Πως θα αντιμετωπίζατε μια τέτοια περίπτωση?Πως κατανέμονται οι παραβάσεις σε κάθε διαμέρισμα?

Το πρώτο μεν έχει μεγαλώσει αλλά εντός περιγράμματος και το δεύτερο πρακτικά έχει ίδια τετραγωνικά αλλά έχει βγει εκτός περιγράμματος..

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

το ένα κέρδισε επιφάνεια έναντι του όμορου, άρα έχουμε διαμερισμάτωση.

Στο δεύτερο διαμέρισμα, που έχασε επιφάνεια εξαιτίας του πρώτου διαμερίσματος, λες ότι βγήκε εκτός περιγράμματος?

Εννοείς ότι καταλαμβάνει κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας?

Αν ναι έχεις ΥΔ για το δεύτερο διαμέρισμα και απαιτείται συναίνεση για την τακτοποίηση.

Δεν έχει καμία σημασία αν λογιστικά η προσθαφαίρεση εμβαδών δίνει το αρχικό εμβαδόν του διαμερίσματος. Θα λάβεις ως υπέρβαση το τμήμα ή τα τμήματα απου εξέχουν εκτός περιγράμματος διαμερίσματος.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δηλαδή θεωρείς πως τις αυθαιρεσίες τις "φορτώνεται" το δεύτερο διαμέρισμα.

Να ρωτήσω κάτι. Αν πήγαινες δηλαδή να δώσεις βεβαίωση νομιμότητας σε ένα διαμέρισμα (εν προκειμένω στο δεύτερο) πως θα καταλάβαινες πως έχει μετακινηθεί εκτός περιγράμματος? Μετράς εσωτερικά το διαμέρισμα και αν η υπάρχουσα κατάσταση είναι ίδια με την άδεια δίνεις...

Στην συγκεκριμένη περίπτωση επειδή ασχολούμαι και με τα 2 βρήκα αυτό το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.