Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

To YΠΕΚΑ τον έχει φυλαγμένο τον π@@ό του. Επίσημα σου λέει κακώς δηλώθηκαν, άλλωστε στο σύστημα έπρεπε να υποβληθούν οι ιδιοκτήτες και τα ποσοστά συνιδιοκτησίας και μάλιστα έως το 100%. Άλλο τώρα εάν ανεπίσημα έλεγαν δηλώστε εσείς και βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ! Είπαν όσοι τα δήλωσαν έτσι στον 4014(κακώς μεν αλλά σύμφωνοι ότι δεν ήταν ξεκάθαρο κτλ) ΘΑ ΔΟΥΜΕ πως θα το τακτοποιήσουμε...Θα βγει διευκρίνιση , θεία επιφοίτηση κάτι τέτοιο τέλος πάντων , μία από αυτές τις μέρες μαζί με το μετρό της Θεσσαλονίκης..

Link to comment
Share on other sites

Μπα, μάλλον μαζί με τη ............Δευτέρα Παρουσία θα βγει!!!!

Link to comment
Share on other sites

απο: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=246262&catid=3

 

Περίπου 120.000 συνιδιοκτήτες ακινήτων θα βρουν λύση. Πλέον μπορούν να αποκτήσουν πλήρη κυριότητα του κτίσματος που τους αντιστοιχεί μέσω της κάθετης περιουσίας. Το μέτρο θα ισχύσει είτε για αυθαίρετα είτε για νόμιμα ακίνητα.

Αν και απαγορευόταν από το 1992 εντούτοις στήθηκαν χιλιάδες συνεταιρισμοί κυρίως παραθαλάσσιοι χωρίς καμία κάθετη σύσταση των περιουσιών.
Αποτέλεσμα να υπάρχουν περίπου 120.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που ουσιαστικά δεν μπορούν να κάνουν καμία πράξη με το ακίνητό τους (μεταβίβαση κλπ).
Ο νόμος για τα αυθαίρετα όμως δίνει λύσει, επιτρέπει τον καθορισμό κάθετης περιουσίας, αρκεί τα ακίνητα να έχουν χτιστεί μέχρι 28/6/2011.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” με προεδρικό διάταγμα θα οριστούν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες σε εκτός σχεδίου περιοχές θα γίνει διάσπαση των όγκων των κτηρίων ώστε να καθοριστεί ο τρόπος για τη σύσταση της κάθετης περιουσίας.

Link to comment
Share on other sites

......στρίβειν δια του αρραβώνος..... αλλά "...γάμος" δύσκολα!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!

 

ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΕΞ' ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ!!!!

 

ΥΓ: Βέβαια λεφτά για να προχωρήσεις στη λύση αυτή δεν θα έχεις (κύριε ιδιοκτήτη) και κατά πάσα πιθανότητα σε περιπτώσεις "Καλλικράτειας" κλπ δεν πρόκειται να βρεις όχι το 100% ή το 65%, αλλά ούτε το 10-20% ... ΑΛΛΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

 

Μπήκα στα "νέα", αλλά έχουν κλειδωμένα τα σχόλια....

Link to comment
Share on other sites

Καλά, πήγαινε στην Καλλικράτεια,

βρες και τους 30 που έχουν από 3%-5% στα 12 στρέμματα,

να τους πάμε για προσύμφωνο.

Και εγώ μετά θα κεράσω και στους 31 (με τον μηχανικό μέσα) μία μπύρα στο Οβελεστήριο "Βεργίνα" στον Λόφο.

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

Και για τις δηλώσεις που μεταφέρθηκαν στο νέο νόμο, πλήρωσαν παράβολα, κάποιοι εξόφλησαν και κάποιοι πληρώνουν δόσεις και δεν έκαναν προσύμφωνο γιατί ΔΕΝ το απαιτούσε ο νόμος 4014 τι θα κάνουν; ΤΙΠΟΤΑ δεν πρόκειται να κάνουν. Δεν παίζονται οι άνθρωποι!!!

    Εδώ μάλλον υπάγεται η περίπτωση μου (?) και εξηγούμαι    :    Σε οικόπεδο ενός ιδιοκτήτη , έγινε τακτοποίηση με 4014  (πληρώθηκε όλο το πρόστιμο ,  και βρίσκεται   σε οριστική υπαγωγή )    ,  σε συγκρότημα κατοικιών χωρίς να υπάρχει κάθετη ,    για τον λόγο της δημιουργίας αυτής της κάθετης . Η δήλωση ήταν μια ,  μιας και ο ιδιοκτήτης ένας , ο ίδιος ο ένας πλήρωσε όλα τα πρόστιμα , ο ίδιος έκανε τις υπερβάσεις σε όλα τα κτίρια του ,  και δεν υπήρχε κάθετη στο οικόπεδο. ( σωστα ?)  

              Τώρα που υπάρχει κάθετη , ο ίδιος ,  ως ιδιοκτήτης   του κτιρίου  8 ( που είναι πλέον τμήμα  κάθετης )   ζητεί βεβαίωση για  μεταβίβαση  .    Δίνουμε πλέον απευθείας βεβαίωση 4178  ,   χωρίς να μεταφέρουμε όλη την τακτοποίηση που αφορά όλα τα  κτίρια (?) ,  η μεταβιβάζουμε όλη την τακτοποίηση σε 4178 και δίνουμε μόνο για το κτίριο 8 βεβαίωση ?

            Ζητώ συγγνώμη αν έχει απαντηθεί άλλου αλλά σε αυτό  τον κυκεώνα ερωτοαπαντησεων δεν μπόρεσα να βρω απάντηση στο ερώτημα μου .

             Ευχαριστώ προκαταβολικά . 

Edited by George Nikolopoulos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.