Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Είναι εγκύκλιος του ΝΟΚ? Μπορείς να μου το στείλεις σε παρακαλώ δεν το βρίσκω στην αναζήτηση στο διαδίκτυο. Το στέλεχος Ιάσονα  αναφέρει μόνο πόσους ορόφους  θα έχει η οικοδομή και στο οπισθόφυλλο τίποτα.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 496
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στο "πινακάκι" των στατιστικών στοιχείων του στελέχους, στήλες "κατοικίες" και "καταστήματα" αναφέρει τίποτα;;;;

Mήπως από εκεί προκύπτει αυτό που θέλεις;;;;

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Αυτό εννοούσα Ιάσονα οπισθόφυλλο. Αν είχε κάτι καλά θα ήταν. Α, την εγκύκλιο 3 του 4178 ? Είπα και γω έχει ο Νοκ εγκ.3!

Αυτό τι σημαίνει? ο γοκ 85 ορίζει ελεύθερο ύψος ισογείου καταστήματος? μεχρι στιγμής δεν το έχω βρει κάπου. Θεωρώ ότι από αυτό θα διαπιστώσω αν θα το εντάξω ή όχι. Αφού ο γοκ 55 ορίζει 4μ και εγώ έχω λιγότερο και αυτό δεν έχει αναιρεθεί, άρα ισχύει. Η λογική σειρά θα ήταν μερική ανασύσταση (ως αποθήκη θα περνούσε με βάση τα παραπάνω) και ρύθμιση με 4178 ή άδεια νομιμοποίησης ως κατάστημα.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Από παραρτημα 1Α της εγκυκλίου  3 του 4178έχουμε :  ΄΄Μετά τα παραπάνω και δεδοµένου ότι οι οικοδοµικές άδειες εκδίδονται και οφείλουν να υλοποιούνται µε ακρίβεια οι εγκεκριµένες µελέτες τους, επισηµαίνουµε ότι ο εντοπισµός των αυθαιρέτων κατασκευών ή των αυθαιρέτων αλλαγών χρήσης δεν γίνεται µε βάση τα εγκεκριµένα µεγέθη των οικοδοµικών αδειών, αλλά µε τις εγκεκριµένες µελέτες τους.

2) Ως προς την κύρια χρήση χώρου για την υπαγωγή αυθαίρετης κατασκευής στο ν. 4178/13 λαµβάνεται υπόψη η εγκατεστηµένη προ 28-7-2011 κύρια χρήση, ανεξαρτήτως αν το ύψος του χώρου είναι µικρότερο από το οριζόµενο από τις ισχύουσες διατάξεις (σημ.: σε μένα είναι το αντίθετο, με γοκ 73 ισόγειο κατάστημα πρέπει 2,70μ, ο γοκ 85 δεν βρήκα να προσδιορίζει), διότι τα ύψη που ορίζουν κάθε φορά οι Οικοδοµικοί Κανονισµοί αφορούν σε νόµιµα κτίρια και µόνον.

 

ΣΤ. - ∆ Ι Ε Υ Κ Ρ Ι Ν Ι Σ Ε Ι Σ Κ Α ΤΑ Ρ Θ Ρ Ο

ΑΡΘΡΟ 1
1) Παρ. 1 : Η διαπίστωση ύπαρξης αυθαιρέτων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης γίνεται κατ’ εφαρµογή των άρθρων 5 παρ. 2 και 22 παρ. 3 του ν. 1577/1985 «Γενικός Οικοδοµικός Κανονισµός.» ( ΦΕΚ 210 Α’), ο οποίος ίσχυε στις 28-7-2011 και όχι κατά τις διατάξεις του µεταγενέστερου ν. 4067/12 «Νέος Οικοδοµικός Κανονισµός» ( ΦΕΚ 79 Α’).

 

-------------------------------

Για να συνοψίσω. Έχω ισόγειο χώρο με ελεύθερο ύψος 3,50μ. Δεν υπάρχει κάτοψη. χτίστηκε με γοκ55, όπου για να θεωρείται κατάστημα πρέπει να έχει ελεύθερο ύψος 4,0μ. 

Όλα είναι τόσο μπερδεμένα. Θεωρείται αυθαιρεσία τελικά που πρέπει να τακτοποοιηθεί? ΄΄∆εν επιτρέπεται να µεταβάλλονται η σύµφωνα µε την οικοδοµική άδεια χρήση του κτιρίου ή µέρους αυτού χωρίς σχετική άδεια,  εφόσον η µεταβολή αυτή θίγει τις ισχύουσες πολεοδοµικές διατάξεις΄΄

Έχει 3,50μ. ύψος - ο γοκ 73 ορίζει ισόγεια καταστήματα στα 2,70μ. Οι ισχύουσες διατάξεις σημαίνει του γοκ 85? αν ο γοκ 85 δεν ορίζει ελυθερο ύψος ισόγειων καταστημάτων παραμένει σε ισχύ το 2,70? Και αν ναι αυτόματα μου νομιμοποιεί το καταάστημα που έχει 3,50 και όχι 4 έπρεπε  βασει γοκ 55 για να θεωρείται καταστημα? Αυτό λες ΚΑΝΑ και georgegaleos παραθέτοντάς μου την εγκύκλιο 3 ως ''λύση''?

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας:

Σε ακίνητο έχουν εξαιρεθεί απο τη κατεδάφιση 18 τμ βασει του Ν.720/77.

Ο πελάτης έχει αντίγραφο της Βεβαίωσης (οχι το πρωτότυπο) και επίσης βεβαίωση απο την αρμοδια πολεοδομια οτι ειναι καταγεγραμμένος στο αρχειο καταχώρησης του Ν. 720/77 με τον ιδιο αριθμο που έχει και στη βεβαιωση. Ομως ο συγκεκριμένος φάκελος δεν έχει βρεθεί.

Στην πραγματικότητα εχει φτιάξει και αλλα τμ περαν των 20 τμ και δεν ξερουμε ακριβως που είναι αυτα.

Τι κάνουμε; δηλώνουμε ολα ή εξαιρουμε τα 20 τμ που εχουν τακτοποιηθεί;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Εάν διαθέτω σχέδια εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ (από το 1968) μπορώ να τα θεωρήσω ως νόμιμη κατάσταση για ένα ξενοδοχείο για την υπαγωγή στον Ν 4178?

 

Σχέδια οικοδομικής άδειας δεν υπάρχουν και ο φάκελος είναι χαμένος στην ΥΔΟΜ.

 

Ευχαριστώ

 

 

 

Παρακαλώ να γίνεται έλεγχος για αντίστοιχες ερωτήσεις πριν το άνοιγμα νέου θέματος.

ΤΟ ερώτημα μεταφέρθηκε στο αντίστοιχο θέμα
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
akius

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

αν υπάρχει έστω και το στέλεχος
απλά όλα αυτά τα σχέδια του ΕΟΤ  να
συσχετιστούν και να αποτελέσουν τη βάση για τον
φάκελο ανασύστασης Ο.Α που σύμφωνα με το νόμο
4178 προαπαιτείται για την υποβολή δήλωσης

Link to comment
Share on other sites

Στελέχη υπάρχουν 2, ένα για το ισόγειο και ένα για τον όροφο αλλά έχουν εκδοθεί το 1962 ώς κατοικία.Ο λοιπός φάκελος χαμένος.

 

Τα σχέδια του ΕΟΤ εμφανίζονται το 1965 θεωρημένα με διαμόρφωση ξενοδοχείου.  Άγνωστο αν μεταξύ 62 και 65 έγινε κάτι άλλο ή αν η αρχική άδεια είχε την  διαρρύθμιση του ξενοδοχείου αλλά τίτλο κατοικία.

 

Ευχαριστώ για την απάντηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.