Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Έχω Οικοδομή με Ισόγειο Κατάστημα και 4 Ορόφους με οικοδομική Άδεια του 1976

Ζητείται Βεβαίωση για ένα Διαμέρισμα του Δ Ορόφου.85 τ.μ. με χιλιοστά 25 (25/1000)

 

Κατά την αυτοψία παρατηρείται  υπέρβαση Ύψους όλων των ορόφων κατά 0.30 μ (αντί για 2.70μ είναι 3.00 ο καθένας). Τα ισόγεια καταστήματα κατά 0.10 μ πιο χαμηλά (από 5.10μ σε 5.00 κατά την αυτοψία)

 

Τελικά έχουμε τα εξής δεδομένα

{Επιτρεπόμενο τότε βάσει ΓΟΚ 73 ((ν*3,30)+2) = (5*3,30)+2 = 18,50μ (υπολογισμός διαβάζοντας σήμερα τον ΓΟΚ 73)}

 

Αναγραφόμενο Μέγιστο ύψος Τομής Αδείας 16.90μ.

Αναγραφόμενο ύψος τομής Αδείας κάθε Ορόφου πλην Ισογείου 2.70μ.

Μετρούμενο δια κλιμακόμετρου ΜΟΝΟ, καθαρό ύψος Τομής και Όψης 3.00μ

Αναγραφόμενο μέγιστο ύψος πραγματοποιούμενο Αδείας δεν εμφανίζεται στο τοπογραφικό δεδομένου ότι δ. κάλυψης δεν υπάρχει. Παρά μόνο στους όρους δόμησης αναγράφεται Τομ.Υψους: H Λεκανοπ. + 40% προσαύξηση.

Μέγιστο ύψος Αυτοψίας 18.00 μ (διαφορά 1.10μ = (4*0,30)-0.10μ)

Επιτρεπόμενο περιοχής σήμερα βάσει ΝΟΚ 22.75μ (για σ.δ. 1.80)

Το 20% του 22.75 είναι 22.75*0,20= 4.55μ

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1. Το διαμέρισμα θα ενταχθεί στον 4178 χωρίς υπέρβαση δόμησης συγκρίνοντας το 30 cm υπέρβασης ύψους του μεμονωμένου Διαμερίσματος που εξετάζω

με το 455cm, άρα < 20%, άρα συντελεστής υπερβάσεων 0.20 ή υπεισέρχονται με κάποιο τρόπο και τα χιλιοστά 25/1000 όπως κάπου γίνεται αναφορά στον νόμο (με τα χιλιοστά που τους αναλογούν) ;

 

2. Αποφασίζει κανείς να κρατήσει το αναγραφόμενο σε κάθε στάθμη εσωτερικά ΄Υψος Ορόφου και τις αναγραφόμενες αριστερά στάθμες και όχι τα μετρούμενα με το κλιμακόμετρο στην Τομή και την Όψη ; (το 2,70μ δηλαδή και όχι το 3.00 μ)

 

3. Φαίνεται ότι η οικοδομή είχε περιθώριο πολεοδομικά να πάρει ύψος, αλλά βάσει της τομής (max 16.90m) παραμένει χαμηλότερα στην Άδεια. Παρόλα αυτά αποφασίζει ο μηχανικός να εντάξει το διαμέρισμα με υπέρβαση ύψους ;

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επανερχομαι για λιγο στο θεμα με την ΥΥ ολοκληρης πολυκατοικιας ανευ συστασης οριζοντιου ιδιοκτησιας που εξεθεσα πιο πριν, με ΥΥ 1,95 μ συνολικα.

 

Ειπαμε πως θα χρεωθει σε ενα επιπεδο, αυτο που θεωρητικα ανυψωνεται περαν του οριου των εγκεκριμενων 7,5μ υψους.

Καθε μια απο τις 3 πλακες εχει εμβαδον 186,17 τ.μ. καθαρο και 21,90 τ.μ. Η/Χ ανοικτους κανονικα.

Μονον ο ενδιαμεσος οροφος εχει κλεισμενο τον ενα Η/Χ εμβαδου 5,60 τ.μ. ο οποιος και τακτοποιειται με ΥΔ

 

1. Την ΥΥ θα τη θεσω ΜΟΝΟ στα 186,17 τ.μ. του δομημενου εμβαδου ή θα λαβουν ΥΥ και τα 21,90 τ.μ. των Η/Χ?

 

2. Τα 5,60 τ.μ. του κλεισμενου Η/Χ που βρισκονται στο 2ο επιπεδο και -θεωρητικα παντοτε- βρισκονται μεσα στο περιγραμμα των εγκεκριμενων 7,50μ θα λαβουν ΥΥ? Δηλαδη, ΥΥ θα λαβει το εμβαδον του τελευταιου οροφου ή αυτο με τη μεγαλυτερη καλυψη?

Link to comment
Share on other sites

#1397 Kertez

Αν εντάξεις διαμέρισμα, πρέπει να συγκρίνεις την ΥΥ του διαμερίσματος με το Επ.Υ που αντιστοιχεί σε αυτό. Αν πχ αντισοιχούν 3,45μ. μέγιστο ύψος στον όροφό σου, διαιρείς 30/345.

Αν υπάρχουν διαστάσεις στα σχέδια τις ακολουθείς, εκτός αν είναι πασιφανές ότι κάποιες έχουν γίνει λάθος εκ παραδρομής (να είναι δλδ 5.90 με το χάρακα και 6.90 η διάσταση πχ), το οποίο το διασταυρώνεις με τα υπόλοιπα σχέδια, και το τεκμηριώνεις.

 

Όταν λες η οικοδομή είχε περιθώριο να πάρει ύψος τι εννοείς; Αν είχαν δικαίωμα 18 και βγάλανε άδεια για 17, έπρεπε να χτίσουν 17. Αν παρόλα αυτά χτίσανε 18, είναι υπέρβαση. Δεν αποφασίζει ο μηχναικός τι είναι αυθαίρετο και τι δεν είναι. Όλες οι διαφορές ανάμεσα στα σχέδια και το κτίριο είναι εν δυνάμει αυθαιρεσίες. Από εκεί και πέρα ανάλογα την ισχύουσα νομοθεσία (χρονιά αυθαιρεσία ή νεώτερη) ελέγχουμε τι μπορούσε να κατασκευαστεί χωρίς να περάσουμε από την πολεοδομία. Φυσικά τα αναφέρουμε όλα στην ΤΕ. (1,2,3,4....10 αυθαίρετα, 11,12,13,14....20 διαφορές που δεν χρειάζονταν άδεια)

Link to comment
Share on other sites

Εχει κανεις καμια ιδεα για το πως διαολο θα βαλω στον αναλυτικο ΥΥ μιας στεγης που απο 1,20μ εγκεκριμενη σηκωθηκε αλλο 1,50μ και πηγε στο 2,70μ περιπου?

Μη βατη στεγη, δεν τιθεται θεμα ΥΔ

 

Πηγα να βαλω ολη τη στεγη στον αναλυτικο σα να κατασκευαστηκε εκ νεου αλλα μου βγαζει τρελα νουμερα, ειναι και 250 τ.μ. στεγη....

 

Τι ακριβως να βαλω στον αναλυτικο?

Link to comment
Share on other sites

Και που το στηρίζεις ότι, πρέπει αυτή την ΥΥ, για τον 4178, να τη βάλεις με αναλυτικό;;;;;

Προφανώς και το θεωρώ λάθος.

Με αναλυτικό προϋπολογισμό υπολογίζουμε "αλλαγές - τροποποιήσεις - διαφορετική διαμόρφωση κ.λπ. της στέγης" χωρίς όμως αυτές να επιφέρουν ταυτοχρόνως και ΥΥ.

Η γνώμη μου είναι ότι, πρέπει να πας με ΥΥ χωρίς ΥΔ για όλα τα τ.μ. που υπερβαίνουν το εγκεκριμένο ύψος του ακινήτου.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Η ΥΥ χωρίς ΥΔ αφορά νομιμως υφισταμενους χώρους της άδειας, είτε κυρίας είτε βοηθητικης χρήσης οι οποίοι έχουν ανυψωθει συγκριτικά με την ΟΑ

 

Η δική μου περίπτωση αφορά τριωροφη οικοδομή ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΙ η οποία εξετάζεται εν τω συνολω της και έχει ΗΔΗ 2,20 μ. υπέρβαση ύψους (σηκώθηκε το ημιυπόγειο στο επίπεδο του διαμορφωμένου εδάφους και κάθε όροφος πήρε και 0,10 μ. επιπλέον) οπότε ήδη έχω "τιμωρησει" την οικοδομή με 6.000€ πρόστιμο που αφορά την ΥΥ (των τετραγωνικων του τελευταίου επιπέδου που θεωρητικά προεξεχει από τα εγκεκριμένα 7,5 μ.) σε ποσοστό >20% των επιτρεπομενων του οικοπέδου.

 

Θεωρείτε ότι αυτή η παράβαση που έχω ήδη συμπεριλάβει στη δήλωση μου με καλύπτει να πω ότι η συνολική ΥΥ είναι όση της ανωδομης (2,20 μ.) πλέον της στέγης (άλλο 1,55 μ.) με δεδομένο ότι χωρίς ΥΔ και για τα ίδια τετραγωνικά ΚΧ το ποσοστό της ΥΥ παραμένει στη μέγιστη τιμή >20% και δε διαφοροποιειται το πρόστιμο καθόλου?

 

Ή ότι θα έπρεπε να βγάλω νέο φύλλο καταγραφής με νέα υπέρβαση ύψους >20% μόνο για τη στέγη?

 

Θεωρώ ότι η ΥΥ είναι ενιαία δεδομένου ότι κοιτάμε την οικοδομή άνευ ΟΙ εν τω συνολω ως μια ιδιοκτησία, οπότε στην ήδη τοποθετημένη ΥΥ μπορεί να προστεθεί και η ΥΥ στέγης χωρίς να μεταβαλει το πρόστιμο.

 

Προσωπικά έβαλα σε αναλυτικό τα περιμετρικά τοιχαλακια που τη σηκωσανε και τη στέγη εξ ολοκλήρου ως αυθαιρετη θεωρώντας την αυθαιρετη μιας και δεν κατασκευαστηκε όπως προέβλεπε η ΟΑ.

 

Απόψεις?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έβαζα μια ΥΥ ολόκληρης της οικοδομής χωρίς ΥΔ*. Μια υπέρβαση ύψους έχεις, άσχετα από τους λόγους που προκαλείται (σήκωμα ημιυπόγειου + στέγη). 

 

*Δεν ξέρω αυτό με το σήκωμα ημιυπόγειου μήπως προκαλεί και ΥΔ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.