Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α20] Συμψηφισμός καταβληθέντων προστίμων


Recommended Posts

Οι οφειλές  προς το ΙΚΑ δεν αποτελούν ειδικό πρόστιμο αυθαιρέτου, ούτε πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης και δεν θα εισαχθούν στα προς συμψηφισμό ποσά. Σχετικά με την αναστολή επιβολής κυρώσεων και  είσπραξης προστίμων δες στο άρθρο 24.

Link to comment
Share on other sites

Περιπτωσάρα!!:

Πρόκειται να γίνει ένταξη στο Ν.4178/13 δύο οριζόντιων ιδιοκτησιών (υπόγεια με αλλαγή χρήσης απο βχ σε κχ) και ταυτόχρονα απένταξη από το Ν.3843/10 με συμψηφισμό των καταβληθέντων. Η μία υπόθεση του Ν.3843/10 είναι περαιωμένη και η άλλη απεραίωτη (χωρίς να είναι εξοφλημένες όλες οι δόσεις του προστίμου). Και στους δύο φακέλους του αρχείου της πολεοδομίας έχουν πληρωθεί 2 παράβολα των 350€ και όχι ένα όπως προέβλεπε ο νόμος. Ο περαιωμένος έχει εξοφλήσει το πρόστιμο εφάπαξ χωρίς να συμψηφίσει το δεύτερο παράβολο των 350€. Το ερώτημα είναι τι κάνω εγώ με τις παλαιότερες πληρωμές. Οι υπάλληλοι της πολεοδομίας ισχυρίζονται πως πρώτη φορά τους τυχαίνει κάτι τέτοιο και γενικά δεν έχουν άποψη σχετικά με το τι πρέπει να κάνω. Εγώ ξέρω πως τα παράβολα πάνε στο κράτος και το υπόλοιπο πρόστιμο στο πράσινο ταμείο. Πιστεύετε πως μπορώ να συμψηφίσω και τα 2 παράβολα σε κάθε υπόθεση από τη στιγμή που υπάρχουν επίσημα στους φακέλους του αρχείου της πολεοδομίας??

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα συμψηφιζα και τα δυο παράβολα, εφόσον αποδεδειγμένα αφορούν το υπό τακτοποίηση αυθαιρετο..

Link to comment
Share on other sites

Ναι οι ιδιοκτήτες έκαναν 2 δηλώσεις πληρώνοντας συνολικά 4 παράβολα. Το ό,τι αφορούν το ίδιο αυθαίρετο λογικά αποδεικνύεται από το γεγονός ότι βρίσκονται και τα δύο παράβολα στον αντίστοιχο φάκελο της πολεοδομίας για την κάθε υπόθεση, Στην αρχή οι ιδιοκτήτες μου είχαν δώσει φωτοτυπίες των παραβόλων κι επειδή δεν μπορούσα να βασιστώ σε αυτές πήγα και τσέκαρα στους φακέλους και ήταν όντως και τα δύο εκεί. Το μόνο μου κώλυμα είναι ότι τα παράβολα δεν πάνε στο ίδιο ταμείο με το υπόλοιπο πρόστιμο. Αν το προσπεράσω αυτό τότε κι εγώ σκέφτομαι να τα συμψηφίσω και τα δύο..

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορείς να συμψηφίσεις και τα δύο παράβολα που εκ παραδρομής καταβλήθηκαν τότε (και που εκ του νόμου δεν επιστρέφονταν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.