Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα, έχω περίπτωση διαμερισμάτωσης ως μοναδική παράβαση αλλά ο φάκελος έχει χαθεί από την πολεοδομία. Πρόκειται για Ισόγειο κατάστημα πολυκατοικίας το οποίο χωρίστηκε σε δύο καταστήματα. Το κτίριο έχει άδεια και είναι εντός σχεδίου. Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση? Τι δικαιολογητικά θα ζητήσει το σύστημα? Χρειάζεται ανασύσταση φακέλου?

Link to comment
Share on other sites

αφού δεν έχεις σχέδια 

πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα!

 

υ.γ Αν είναι κατηγ 2  (προ του 83)

δεν χρειάζονται σχέδια 

Για την υπαγωγή υποβάλλονται μόνο τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων 1 έως 5, 7,10 και 11 του άρθρου 11 του παρόντος και αποτύπωση των κατόψεων του κτιρίου ή της ιδιοκτησίας και δεν απαιτούνται λοιπά στοιχεία και σχέδια.

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΑ ευχαριστώ για την απάντηση. Το κτίριο έχει άδεια του 1959 ωστόσο ο διαχωρισμός των χώρων έγινε πριν λίγους μήνες.... ο φάκελος της αδείας έχει χαθεί βέβαια...ωστόσο το κτίριο έχει 5 άδειες και στα χέρια μου έχω τα στελέχη των δύο εξ αυτών, που δεν αφορούν όμως το ισόγειο. Υποθέτω αν βρω το αντίστοιχο στέλεχος δε θα λέει π.χ. 1 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ? Επιπλέον τόσα χρόνια βγάζει άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος ως 1 κατάστημα...εννοείται θα ψάξω να την βρω και αυτήν την άδεια...

Link to comment
Share on other sites

προσοχή Roukat νομίζω ότι η διαμερισμάτωση ΠΡΕΠΕΙ να έχει γίνει πριν τις 28.7.11 (μόνο Κατ. 3 νομίζω μπαίνει μετά την ημερομηνία αυτή)

Link to comment
Share on other sites

Θελω μια μικρη βοηθεια-αποψη στην περιπτωση διαφορετικης διαμερισματωσης οροφου που εχω σε οικοδομη του 1977-1978 κατασκευης

Ανεβαζω σχεδιο με κυκλωμενα με κοκκινο τα σημεια που εμφανιζεται το προβλημα.

 

Στη μεν περιπτωση με τον κοκκινο κυκλο κατω στο σαλονι, ο τοιχος ειναι μετατοπισμενος "προσωπο" με τον τοιχο του κλιμακοστασιου κι επειτα, μεσα στο σαλονι του αριστερου διαμερισματος (που ειναι αυτο που με ενδιαφερει) και στη συμβολη hall με σαλονι του διπλανου διαμερισματος κανει το σπασιματακι των 20εκ περιπου, μιας και υπαρχει και κολωνα εκει.

Βασει του ξυλοτυπου που επισης ελαβα, υπαρχει δοκος που τρεχει απο τα τοιχεια του κλιμακοστασιου εως και την κολωνα αυτη, με αποτελεσμα ο τοιχος να παταει κατω απο το δοκαρι και ετσι θεωρητικα δικαιολογω την παλαιοτητα της διαμερισματωσης.

 

Στη δε περιπτωση με το μεγαλο κοκκινο κυκλο ψηλα στο σχεδιο, ο ομορος τοιχος του δωματιου με το διπλα διαμερισμα φερεται να ειναι μετατοπισμενος κατα 15-20εκ περιπου εις βαρος του διαμερισματος του διπλα και επ ωφελεια ημων. Παλι βασει ξυλοτυπου φερεται να τρεχει δοκος εκει, κατω απο την οποια παταει και ο ομορος τοιχος. Η δοκος φερεται να εχει μετατοπιστει εκ κατασκευης κατα αυτα τα 15-20εκ, γι αυτο και η αντιστοιχη μετατοπιση του τοιχου.

 

Ολα αυτα που ανεφερα ανωτερω συνιστουν Κατηγορια 2 στη διαμερισματωση ή θα τη βαζατε Κατηγορια 4 μιας και δε θα ειχατε επαρκη στοιχεια τεκμηριωσης της παλαιοτητος της?

 

Ευχαριστω εκ των προτερων

post-47080-0-35751000-1424942435_thumb.jpg

Edited by Inzaghi
Link to comment
Share on other sites

οριζόντιες ιδιοκτησίες έχει(προφανώς)?. Αλλαγη Η/Μ θεωρώ δεν έχεις αν είναι οι χώροι όπως στην άδεια και απλά έχεις μια μικρή(πολύ μικρή)>2% όμως, μετατόπιση ενός τοίχου(εδώ οι φίλοι Μηχανολόγοι ας απαντήσουν).Θεωρώ μεγαλύτερο το πρόβλημα άν υπάρχουν ΟΙ ότι πρέπει να τροποιηθούν.Καλά κάνεις και το δηλώνεις σαν διαμερισμάτωση βέβαια εφόσον εμπλέκονται διαφορετικοί ιδιοκτήτες αλλά είναι καλυμμένος ο ιδιοκτήτης σου αν οι ΟΙ είναι βάση αδείας? 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Το θεμα μου δεν ειναι η ΟΙ

Η συσταση της ΟΙ δεν αλλαζει σε ενδεχομενες τροποποιησεις των σχεδιων.

Θεωρει ο συμβολαιογραφος πως οι τροποποιησεις εγιναν κατοπιν συστασεως και δε φερει ευθυνη

 

Το θεμα μου δεν ειναι αν ειναι διαμερισματωση η οχι αλλα αν μπορω να τεκμηριωσω παλαιοτητα απο το ΦΟ βασει οσων περιεγραψα ανωτερω

Link to comment
Share on other sites

όχι δεν μπορείς να αποδείξεις την χρονολογία αυθαιρεσίας αλλά ούτε και αυτοί,και πως μπορείς να αποδείξεις οτι δεν έγινε μετά τις 28-7-11?.Ορίστε έλυσες το πρόβλημα αφού πήρες επιβεβαίωση και από κάποιον άλλο?άλλο ο φέρων οργανισμός και άλλο η τοιχοποία αν θες να σου κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου.Καμιά φορά δεν χρειάζεται να περιπλέκουμε τα πράματα και να το τραβάμε στα άκρα γτ χάνουμε το δάσος και κοιτάμε τα δέντρα φίλε μου!

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Κάνε ένα τσεκάρισμα μέσω Ε9 τα τμ της κατοικίας συμπίπτουν με την εμβαδόμετρηση με βάση την υφιστάμενη κατάσταση. Αν όχι ζήτα να αλλαχτεί το Ε9 ως προς τα σωστά τμ και αυτομάτως έχεις αποδεικτικό παλαιότητος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.