Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσίευση Χθες, 11:19

Ο σωστός δε ορισμός θα μπορούσε να είναι αυτός:

 

Διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου, έχεις όταν σε έναν οποιονδήποτε όροφο υφίσταται ένα διαμέρισμα (που έχει διαχωριστεί σε περισσότερα) ή τουλάχιστον δύο διαμερίσματα κι αυτά έχουν σήμερα διαφορετικά τ.μ. το καθένα, από αυτά που φαίνονται να έχουν στα εγκεκριμένα σχέδια της ΟΑ. Δηλαδή, κάποιο ή κάποια εξ αυτών να "πήρε" ή να "έχασε" τ.μ. "κατά" ή "υπέρ" των άλλων. Σε καμία άλλη περίπτωση.

 

 Πολυ σωστα.

Κι αν μου επιτρεπει ο φιλτατος  ιασονας να προσθεσω τις εξης σκεψεις,

 

Χωρος που φαινεται στην αδεια σαν ενας, και μεταβιβασθηκε  με συμβολαια σαν δυο ανεξαρτητες ΟΙ...αυτο ειναι διαμερισματωση, στηριζομενη στα συμβολαια και τακτοποιειται ειτε με ειτε χωρις την συναινεση του άλλου.

Χωροι,  με άλλο εμβαδον στην αδεια  που μεταβιβασθηκαν με συμβολαια με διαφορετικο  εμβαδον ...ειναι διαμερισματωση, ομοιως  στηριζομενη σε συμβολαιο.

 

Δυο συνεχομενοι χωροι με σωστο εμβαδον και σωστα  τμ. στα  συμβολαια  και στην συσταση ΟΙ, αν "συνενωθουν" προς κοινη εκμεταλλευση με καθαιρεση της μεσοτοιχιας..[συνηθως καταστήματα] .δεν ειναι διαμερισματωση.

Χωροι με ιδιο εμβαδον στην  αδεια και στα συμβόλαια, αλλά με  διαφορετικα εμβαδα κατα την κατασκευή,  δεν  φαινεται  να  ειναι διαμερισματωση, αφου δεν υποστηριζονται απο συμβολαιο, απλά το ενα  εχει καταλαβει "παρανομα" ενα τμημα του αλλου.

 

Παρολα αυτα, ο νομος δεν ομιλει περι συστασης   ΟΙ και συμβολαιων  -αλλα  μονον περι

"διαφορετικης διαμερισματωσης σε σχεση με αυτη που φαινεται στην αδεια"-

χωρις να εξειδικευει ή να θετει αλλες προυποθεσεις για   την εννοια της "διαφορετικής"

 

οπότε  θα μπορουσε  να θεωρηθει διαμερισματωση  και αυτη η περιπτωση......οπότε γινεται μεν η τακτοποίηση

 

αλλα  ειναι ερευνητεον  αν μπορει να γινει μεταβιβαση, αν δεν εχει προηγηθει τροποποιηση της συστασης

 

 

Σημείωση:

Το "πάρε - δώσε" τ.μ. ενός ή περισσότερων διαμερισμάτων με τ.μ. κοινόχρηστων χώρων, του αυτού ορόφου ΔΕΝ είναι παράβαση διαφορετικής διαμερισμάτωσης, αλλά ΥΔΚΧ.

[για αυτο  εχει γινει πολυ συζητηση...θεωρω και εγω οτι  ειναι ΥΔΚΧ...αλλα υπαρχουν αντιθετες  αποψεις και-νομιζω-και απαντηση απο το HD  οτι δεν ειναι ΥΔΚΧ]

 

Eπίσης το "πάρε - δώσε" τ.μ. ενός διαμερίσματος ενός ορόφου με τ.μ. άλλου ή άλλων διαμερισμάτων άλλου ορόφου ΔΕΝ είναι παράβαση διαφορετικής διαμερισματωσης  [πολυ σωστα]

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Χμ για την ΥΔΚΧ κοινοχρήστων οι οποίοι έχουν μετρήσει στην δόμηση και απλά η ΟΙ τους περιλαμβάνει αυθαίρετα θα διαφωνήσω και πάλι  είναι προσωπική άποψη

Συμφωνώ, με την ίδια λογική δηλ. οτι οι "καταπατημένοι" χώροι έχουν ήδη μετρήσει στην δόμηση...

 

Γενικά όμως πιστεύω ότι είναι μπέρδεμα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, να ρωτήσω και εγώ μια περίπτωση αν και από ότι διαβάζω έχει συζητηθεί το θέμα της διαμερισμάτωσης εκτενώς....

Υπάρχει μια οικοδομή με άδεια του '81. Στον δεύτερο όροφο η άδεια δείχνει 2 διαμερίσματα στην πράξη είναι ένα ενιαίο(δεν έγινε ποτέ η μεσοτοιχία). 

Οι διαφορές ως πρός τη άδεια είναι: 

- κάποια εξωτερικά κουφώματα καταργήθηκαν (στην ουσία δεν έγιναν ποτέ) κάποια έγιναν μετατοπισμένα ως προς τα εγκεκριμένα και κάποια αντι για μπαλκονόποτρες έγιναν παράθυρο.

- στην κύρια όψη του ενιαίου πλέον διαμερίσματος, δυο τμήματα των τοίχων τραβήχτηκαν προς τα μέσα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν 2 η.χ. μέσα στο περίγραμμα της οικοδομης, (1,20τ.μ και 1,10τ.μ) 

-έγιναν κάποιες μικρές εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

 

Υπάρχει συμβόλαιο σύστασης Ο.Ι που αναφέρει 2 διαμερίσματα του ιδιου ιδιοκτήτη όπως και η άδεια. Επίσης στην εφορία κτηματολόγιο δηλώνονται 2 διαμερίσματα.

Δεν έχει ρεύμα όμως ο δεύτερος όροφος και ο πελάτης θέλει πριν ρευματοδοτηθεί να κάνει κάτι ώστε να φανεί ότι είναι ένα ενιαίο διαμέρισμα και όχι 2 διαμερίσματα.

 

Η αρχική σκέψη ήταν ΕΕΜΚ αλλά μετά την αυτοψία που έκανα...

Με τον 4178 μπορώ να βάλω ένα φύλλο καταγραφής που να έχει τικαρισμένη την διαμερισμάτωση και 1 λοιπή παράβαση στο ίδιο φύλλο για τους ανοικτούς η.χ και τις αλλάγές στα κουφώματα??

Η κατηγορία που θα δηλώσω ποια είναι??Η παλαιότητα των παραβάσεων και της διαμερισμάτωσης από ότι βλέπω δεν παίζει ρόλο στον υπολογισμό προστίμου...

 

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη..

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

Κατασκευη φωταγωγων με μικροτερες διαστασεις απο τις εγκεκριμενες, σε αδεια του 1977, που ομως οι φωταγωγοι εχουν μετρησει στη δομηση, τακτοποιειται ως ΥΔ η ως διαμερισματωση?

Κλινω προς ΥΔ

Link to comment
Share on other sites

Κατασκευη φωταγωγων με μικροτερες διαστασεις απο τις εγκεκριμενες, σε αδεια του 1977, που ομως οι φωταγωγοι εχουν μετρησει στη δομηση, τακτοποιειται ως ΥΔ η ως διαμερισματωση?

Κλινω προς ΥΔ

προφανως εννοεις

"κατασκευη φωταγωγων με μικροτερες διαστασεις...λογω επεκτασης   διπλανου διαμερισματος..."

 

- αν η επεκταση φαινεται στο συμβολαιο δεν θες συναινεση....άλλως απαιτειται συναινεση...

 

-ή  ΥΔΚΧ

- ή οπως εσυ κρινεις....

 

[όπως πιο πανω εχει αναλυτικα  αναφερθει]....

Link to comment
Share on other sites

H απορία που έχω πάντα είναι η εξής :

Αν μια μετακίνηση μεσότοιχου διαμερισμάτων αντί "διαμερισμάτωσης" την βάλω ΥΔ  τι πρόβλημα μπορεί να υπάρξει ?

Ειδικά αν αυτός που "μεγαλώνει" είναι ιδιοκτήτης βάσει Ορ.Ιδ/σιας  του επίμαχου τμήματος .

Link to comment
Share on other sites

Υποτίθεται πως εάν κάποια τροποποίηση σε σχέση με το εγκεκριμένο περίγραμμα της ιδιοκτησίας αφορά τμήμα που έχει προσμετρήσει στο Σ.Δ. της οικοδομικής άδειας, τότε η παράβαση υπολογίζεται με αναλυτικό προυπολογισμό και όχι με Υ.Δ.

Αυτό τουλάχιστον είχε αναφερθεί κατ' επανάληψη από το help desk.

Μια "παρέκκλιση" των παραπάνω αποτελεί η παράβαση της διαμερισμάτωσης που αντιμετωπίζεται ως ιδιαίτερη περίπτωση.

 

Προσωπική μου άποψη πως δεν προκύπτει κάποιο "πρόβλημα" αλλά ενδεχομένως να υπάρχει θέμα ως προς την ορθότητα υπολογισμού του προστίμου.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

1 λοιπή παράβαση για τις αλλαγές στα κουφώματα (+ ότι άλλο μπορεί να πάει σαν λοιπή) και μία δεύτερη λοιπή παράβαση την διαμερισμάτωση.

 

Για την κατηγορία έχεις κατ.1 για πριν το '75, κατ.2 για πριν το '83, ή κατ.4 για μετά το '83. Η κατ.5 αποκλείεται επειδή προφανώς έχεις οικοδομική άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.