Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Ρε παιδες δεν εχετε καταλαβει μαλλον την περιπτωση και γραφετε οτι να ναι...

 

Τα σχεδια της οικοδομικης αδειας δειχνουν ΕΝΑ διαμερισμα το οποιο αντιστοιχει και στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

 

Για ποια διαμερισματωση μιλαμε?

 

Θα προχωρησει κανονικα απλα θα βγαλει ΔΥΟ βεβαιωσεις για τις ΔΥΟ οριζοντιες ιδιοκτησιες που περιγραφονται στα συμβολαια, ενω ταυτοχρονα με το συμβολαιο της αγορας (ή οτι αφορα τελοσπαντων η περιπτωση) θα γινει και μονομερης τροποποιηση της συστασης (κατα 99% επιτρεπεται χωρις συναινεση αλλα θα το ξεκαθαριζει και ο κανονισμος) οπου τα δυο διαμερισματα θα γινουν πια ΕΝΑ. Κανει μετα και μια διορθωτικη στο Ε9 και ΤΕΛΟΣ....

 

Ο υποθηκοφυλακας δεν ειναι καθολου μαλακας να ζητησει ΔΥΟ βεβαιωσεις αφου ειναι ΔΥΟ ξεχωριστες οριζοντιες ιδιοκτησιες. Προφανως και καποτε υπηρχε διαχωριστικος τοιχος ο οποιος γκρεμιστηκε και δεν μπηκε κανενας στον κοπο να ασχοληθει με την χαρτουρα που απαιτειται για να ειναι σωστο το διαμερισμα στο ιδιοκτησιακο του. Τα βρισκουν μπροστα τους τωρα λοιπον....καλλιο αργα παρα ποτε...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε διαμέρισμα,

Διαμερισμάτωση = 1 παράβαση

τζάκι, διαφορετικά ανοίγματα = άλλη μία παράβαση ?  σύνολο 2 παραβάσεις ?

ή μία λοιπή παράβαση και για τα δύο ?

Edited by psycho
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς. 

Η διαμερισμάτωση όταν συνυπάρχουν και άλλες λοιπές παραβάσεις, θα καταχωρηθεί ως μια ξεχωριστή λοιπή παράβαση. Συνολικά στην περίπτωση σου θα έχεις δυο λοιπές παραβάσεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

"Άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσιν".

 

 

 

 

 

...........

Θα προχωρησει κανονικα απλα θα βγαλει ΔΥΟ βεβαιωσεις για τις ΔΥΟ οριζοντιες ιδιοκτησιες που περιγραφονται στα συμβολαια,

......

 

Και ποιός μηχανικός θα εκδώσει αυτές τις δύο βεβαιώσεις;;;;;;; 

Αφού αυτά που θα του προσκομιστούν (π.χ. έγγραφα, σχέδια κ.λπ.) ΔΕΝ θα συμφωνούν με το αποτέλεσμα της αυτοψίας του;;;;;;

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

 

Άρα δύο 500άρικα ? Ξαναρωτώ γιατί συνάδελφοι τα βάζουν σε μία λοιπή παράβαση και τα δύο, δηλ. ένα 500άρικο. (μην ασχολείσαι :smile:

2 λοιπές παραβάσεις. 1000 ευρώ.

 

Παραθέτω απόσπασμα από τις οδηγίες χρήσης του ΤΕΕ:

16. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ

Με βάση την παρ. 10 του άρθρου 23 Ν. 4178/2013, στην περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης πληρώνονται 500 ευρώ πρόστιμο και όχι παράβολο.

Όταν η διαμερισμάτωση είναι η μοναδική παράβαση, επιλέγετε το αντίστοιχο πεδίο του ΦΚ και κατά την υποβολή της δήλωσης εκδίδεται μόνο η πληρωμή του τέλους ανταπόδοσης. Μετά την εξόφλησή του, η εντολή πληρωμής του προστίμου θα εμφανιστεί κατά την προώθηση σε «Υπαγωγή».  

Σε περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης μαζί με άλλες αυθαιρεσίες, καταβάλλεται το παράβολο που αντιστοιχεί στις υπόλοιπες αυθαιρεσίες και το πρόστιμο των 500 ευρώ για την διαμερισμάτωση, προστίθεται στο συνολικό πρόστιμο.

Για να γίνει αυτό, η διαμερισμάτωση δηλώνεται ως 1 λοιπή παράβαση, χωρίς να κάνετε αναλυτικό προϋπολογισμό. Μπορείτε να δηλώσετε σε χωριστό ΦΚ τη λοιπή παράβαση της Διαμερισμάτωσης, αναγράφοντας στην περιγραφή του "ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ".

Η διαμερισμάτωση αφορά το σύνολο του ορόφου, οπότε μπορεί να γίνει μια δήλωση από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη. Εάν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των ιδιοκτητών, μπορεί να δοθεί βεβαίωση μεταβίβασης και για άλλη ιδιοκτησία. Στη περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να εκδώσετε χωριστή βεβαίωση, αναφέροντας στη τεχνική περιγραφή τον α/α της δήλωσης αυθαιρέτου που ρυθμίστηκε η διαμερισμάτωση.

 

βλ. και Εγκύκλιο 3 του ΥΠΕΚΑ (1/10/2013), Παράρτημα 1, Διευκρινίσεις κατ’ άρθρο  α/α 62.

62)   Παρ.  10  :  Καταβάλλεται  παράβολο  500  ευρώ  ανά  όροφο  και  την  αίτηση  υποβάλλει 
οποιοσδήποτε ενδιαφερόµενος ιδιοκτήτης διαµερίσµατος. Σε περίπτωση που η αποτύπωση 
του ορόφου έχει γίνει µε τη συναίνεση των λοιπών ιδιοκτητών διαµερισµάτων του ορόφου η 
υπαγωγή καλύπτει και αυτούς. 
Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σε υπογεια αποθήκη η οποία έχει τακτοποιηθει με τον ν 3843 ως προς την κύρια χρηση, ο πελατης χώρισε τον χώρο σε 2 διαμερίσματα,πως μπορώ να το τακτοποιήσω αυτο?

ως διαμερισμάτωση?στην πολεοδομία που ρώτησα μου λένε ότι πρεπει να ξανακάνω αλλαγή χρήσης απο κυρια χρήση σε κύρια χρήση,θα γίνουν 2 δηλώσεις μια για τον κάθε χώρο?

ή 1 δήλωση που απλα θα βαλω διαφορετικη διαμερισματωση?

Link to comment
Share on other sites

Δες αν οικονομικα σε συμφερει να θεωρησεις περαιωμενη τη δηλωση του Ν.3843 και σε ΧΚΧ πλεον να δηλωσεις διαφορετικη διαμερισματωση μοναχα.

Σε περιπτωση που συμφερει καλυτερα, τακτοποιησε εκ νεου αλλαγη χρησης ΚΑΙ διαφορετικη διαμερισματωση ως μια λοιπη πολεοδομικη παραβαση και συμψηφισε το προστιμο με το παλαιοτερο καταβληθεν με το Ν.3843

Link to comment
Share on other sites

1 δήλωση όσον αφορά την διαμερισμάτωση.Οριζόντιες έχουν γίνει? Αν έχεις τακτοποιηση με 3843 δεν είναι ξανά αλλαγή χρήσης όπως λέει και ο φίλος Inzaghi δες ι συμφέρει την τσέπη 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.