Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπερβάσεις κάλυψης, δόμησης, ύψους (γενικά)


Recommended Posts

Υποθέτω αυτό που έγινε είναι ότι κάποιο διαμερισμα μεγάλωσε εις βάρος του φωταγωγου κατά 0,20x 4,00.

Βάζεις υπέρβαση δόμησης τα 0,8τ.μ. (και κάλυψης αν ο φωταγωγός δεν μέτρησε σε κάλυψη)

Προσοχή απαιτείται συναίνεση! Εκτός αν η σημερινή κατάσταση του φωταγωγού φαίνεται στην κάτοψη της σύστασης ΟΙ - πώλησης του διαμερίσματος 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε οικόπεδο με ισόγεια οικία με παλιά άδεια (εντός ζώνης οικισμού) κατασκευάστηκε ένα αυθαίρετο δυώροφο κτίριο σε επαφή με την οικία αλλά εκτός του περιγράμματός της.

 

Σήμερα δεν υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης άδειας ( καταργήθηκε η ζώνη οικισμού).

Η δήλωση είναι εκ μεταφοράς από 4014/11, όπου έχει υπολογιστεί το πρόστιμο για αυθαίρετη προσθήκη σε οικία με άδεια. Μετά τη μεταφορά δεν το άλλαξα αυτό, αφήνοντας τα ποσοστά υπέρβασης τα ίδια, εξοφλήθηκε το πρόστιμο, έγινε οριστική υπαγωγή και υπέβαλα και τα ερχεία.

 

Θα υπάρξει πρόβλημα σε μελλοντικό έλεγχο; Θάπρεπε, να αναψηλαφίσω τη δήλωση;

Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα ποιό είναι το πρόβλημα που προέκυψε.

Στο ακίνητο υπάρχει οικοδομική άδεια για την παλιά οικία που λες.

Εσύ τακτοποίησες ενα διώροφο που βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο.

Ορθώς έβαλες "με άδεια"

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρόβλημα είναι η ρητή υποχρέωση που βάζει ο 4178/13 να συγκρίνονται τα πολεοδομικά μεγέθη του αυθαιρέτου με τα ισχύοντα σήμερα για το συγκεκριμένο οικόπεδο (που σήμερα δεν υπάρχουν, αφού δεν χτίζεται)  κι όχι με τα της παλιάς αδείας.

Link to comment
Share on other sites

Λέει συγκρίνονται με τα επιτρεπόμενα σήμερα στην περιοχή του ακινήτου ανεξάρτητα αν το δικό σου είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Δες τι ισχύει στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο σήμερα. Είναι εκτός σχεδίου? Αν ναι βλέπεις εκτός σχεδίου δόμηση εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο στην περιοχή σου.

Link to comment
Share on other sites

Άρα θα πρέπει να ξανανοίξω τη δήλωση και να διορθώσω τα ποσοστά των υπερβάσεων? Γιατί κράτησα εκείνα του 4014/11 της παλιάς αδείας, που είναι σαφώς ευμενέστερα από τα εκτός σχεδίου που ισχύουν τώρα.Περιπλέκεται πολύ το πράγμα...Αν τ' αφήσω ως έχει τι συνέπειες υπάρχουν σε μελλοντικό έλεγχο?

Link to comment
Share on other sites

Σε δηλώσεις από μεταφορά από 4014 αν δεν αλλάξεις τα τμ των υπερβάσεων ή τον αριθμό των λοιπών παραβάσεων, ότι άλλο και αν αλλάξεις δεν επανυπολογίζει το πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Άλλαξα μόνο τα μέτρα ανοιχτού Η/Χ που στον 4178/13 πάνε με αναλυτικό και τίποτε άλλο. Στον επανυπολογισμό έβγαλε μικρότερο πρόστιμο, το οποίο και υιοθέτησα. Ναί αλλά με τις υπερβάσεις του  4014/11. Τώρα βρίσκομαι, όπως και νάχει στον 4178/13 και αντιμετωπίζω το πρόβλημα, που είπαμε πιο πάνω. Μπορεί να επανέλθει η δήλωση στα αρχικά μεγέθη του 4014/11? Δεν έχω δει κάπου ,πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.