Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπόγεια (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

Ρε τι μπελά βρήκαμε με τα κ@@αυθαίρετα.

 

Λογίζεται ως 1 ΛΠ για την εν μέρει μη υλοποίησή του;

 

Νομίζω ναι, με αναλυτικό καθαίρεσης <15000 (ή με διαφορά αναλυτικών μάλλον)

 

 

σε οικοδομή που βάσει αδείας, έχει χώρο 30τμ τον οποίον στους υπολογισμούς δεν υπολογίζει στη δόμηση, τον ονομάζει αποθήκη στην κάτοψη (επίσης τον χαρακτηρίζει 'υπόγειο Β στάθμη' ) και δείχνει τη στάθμη δαπέδου 0,50μ χαμηλότερα από το δρόμο.

 

Δηλ. η άδεια βαφτίζει υπόγειο έναν χώρο που με τα ισχύοντα της εποχής του θα 'πρεπε να μετρήσει στη δόμηση; Εάν ναι, τότε εγώ δεν θα έβαζα μειωτικό ακόμη κι αν είναι στη σωστή στάθμη.

Edited by Meremeti
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με συγχωρείτε συνάδελφοι, η στάθμη δαπέδου όπως φαίνεται σε ενα σκαρίφημα της άδειας είναι 1,00μ κάτω απ το δρόμο, έκανα λάθος.

Και πάλι όμως η γκαρσονιέρα όπως είναι τώρα έχει ( εσωτερικά ) ύψος 2,90μ ενώ για να καλύπτει τις προδιαγραφές του ΓΟΚ 85 για  υπόγειο -η οικοδομή είναι του '90- θα έπρεπε η οροφή του να είναι εως 1,50μ πάνω απ τη στάθμη του εδάφους σωστά ? 

Χώρια που με την τωρινή κατάσταση το δάπεδο δεν ειναι σε καμία περίπτωση 1,00μ χαμηλότερα απ το δρόμο, ούτε 50cm δεν είναι, αν και δεν έχω μπει στη διαδικασία να αναζητήσω αστικές μηκοτομές κτλ μπας και βρω κάτι διαφορετικό.

 

Θα περιμένω και τις τομές απ την πολεοδομία, αλλά δύσκολο το βλέπω για μειωτικό συντελεστή.

Link to comment
Share on other sites

Αν μιλας για το παραπάνω (εκτός περιγράμματος) δυστυχώς συμφωνώ με το παραπάνω σκεπτικο σου

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ!!! Θα συνεχίσω να ρωτάω μέχρι να βρεθεί κάποιος που διαφωνεί  :smile:

 

Έλεγα να το κλείσω με τον 4178 μιας και έχει πληρώσει εφάπαξ το πρόστιμο, αλλά επειδή δεν του είχα χρεώσει τις αλλαγές στην επέκταση και θα του βγει επιπλέον πρόστιμο αν το διορθώσω, μάλλον συμφέρει να πάει με το 30% μειωτικό του νέου νόμου..

 

[Εντωμεταξύ και στην άδεια του συγκεκριμένου τα 'χει κάνει μαντάρα αυτός που την υπέγραψε (και είναι και "διάσημος" αρχιτέκτονας τρομάρα του)..

Έχει βγάλει αποθήκες και μηχανολογικά στην επέκταση, μετρώντας τα μόνο στην κάλυψη (ενώ μόνο garage επιτρέπονται) και το ίδιο έχει κάνει στο β' υπόγειο, όπου πάλι μόνο garage σε όλο το β' υπόγειο επιτρέπονται χωρίς να μετρούν στη δόμηση (άντε με το ζόρι και χώροι η/μ στα ειδικά κτίρια)].

Edited by Meremeti
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα! Υπόγεια αποθήκη που δεν φαίνεται στην άδεια πώς υπολογίζεται (ομοίως και σοφίτα)? Γνωστός από τοπική επιτροπή αυθαιρέτων μου είπε ως Υπέρβαση Δόμησης με μειωτικό συντελεστή. Είναι μεν χώρος που αντιστοιχεί σε τετραγωνικά (όπως άλλωστε και οι ημιυπαίθριοι, εξώστες κλπ), αλλά τετραγωνικά που δεν μετρούν στη δόμηση. Με τον τρόπο αυτό είτε είναι κατοικία, είτε αποθήκη βγαίνει ίδιο πρόστιμο. Αν τελικά το θεωρήσω ΥΔ με μειωτικό 0,50, μου φαίνεται λογικό να μην τα συμπεριλάβω στα τετραγωνικά για τον υπολογισμό του συντελεστή ΥΔ, εφόσον δεν είναι χώρος κύριας χρήσης που λέει το Παράρτημα Α. Συμφωνείτε?

 

ΥΔ με μειωτικό συντελεστή

 

Καλημέρα!

Παιδιά όντως έτσι τα δηλώνουμε αυτά;

Υπόγειο που δε φαίνεται καθόλου στην ΟΑ

αλλά έχει χρήση αποθήκης.

 

Αν είχε χρήση κατοικία, πάλι το ίδιο πρόστιμο

θα πλήρωνε με υπέρβαση δόμησης με μειωτικό συντελεστή....

 

Δεν μπορεί να πάει με αναλυτικό;

Link to comment
Share on other sites

με αναλυτικό μπορείς να δηλώσεις μόνο κατασκευές που δεν αντιστοιχίζονται σε επιφάνεια χώρου και τις συγκεκριμένες κατασκευες (Η.Χ, στέγαστρα κλπ) που αναφέρονται στο 18.5.β. Επίσης, αλλαγές χρήσης από ΒΧ σε ΒΧ και από Κ.Χ σε ΚΧ που έχουν συντελεστεί εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου, υπολογίζονται με αναλυτικό (18.5.β)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ. Οι κατασκευές της παρ. 5 του αρθρου 18 αναφέρονται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά. Υπόγειο με βοηθητική χρήση που δεν προσμετράτατε στον συντελεστή δόμησης πηγαίνει με αναλυτικό. Προσοχή στο παράρτημα του 4178 αναφέρει για υπερβάσεις δόμσησης χώρων κύριας χρήσης και τίποτε άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Όντως για κύρια χρήση αναφέρει το παράρτημα για το 5(1) και για το 5(2)...

 

 

όμως και στο Άρθρο 18, παρ. 5α, γράφει

 

Για τις παραβάσεις, οι οποίες δεν εμπίπτουν στις
κατηγορίες 1 έως και 12 του πίνακα του Παραρτήματος
Α΄ του παρόντος και δεν αντιστοιχίζονται σε επιφάνεια
χώρου (τ.μ.),.....
 
Εδώ υπάρχει conflict...!
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.