Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α23] Διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση


Recommended Posts

Οκ, υπάρχουν ζώνες κοινοχρήστου χώρου οι οποίες καταλήφθηκαν (με διαγράμμιση), αντίστοιχα όμως αφέθηκαν ελεύθερες άλλες ζώνες, συνολικά μεγαλύτερου εμβαδού. Π.Χ. ο διάδρομος μετακινήθηκε προς τα κάτω, μια αποθήκη δεν φτιάχτηκε κτλ.

 

Στην ουσία έχουμε έναν πυρήνα (κοινοχρηστοι χώροι) και γύρω γύρω οριζόντιες ιδιοκτησίες. Το σχήμα του πυρήνα και των ιδιοκτησιών άλλαξε, τα τελικά τ.μ. κοινοχρήστων όμως όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αυξήθηκαν κιόλας...

 

Να πάω με μια "διαμερισμάτωση" για όλο τον όροφο ή να πιάσω μια μία τις αποθήκες?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, 

Σε ανάλογη περίπτωση , εχω υπογειο  στο οποιο εχει αποκλειστική χρηση ο Ιδιοκτητης του ακινητου. Μεσα σε αυτο στην αδεια υπαρχουν αποθηκες που ανηκουν σε ιδιοκτητες διαμερισματων. Στην κατασκευή οι ιδιες αποθηκες κατασκευαστηκαν σε αλλη θεση μεσα σε αυτό το υπογειο. Πως το χειριζομαι? Διαφορετική διαμερισμάτωση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by fstun
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σας,

 

έχω μια περίπτωση ισόγειας μονοκατοικίας σε οικόπεδο με σύσταση καθέτου (δηλ. η μονοκατοικία είναι ξεχωριστή κάθετη ιδιοκτησια), στην οποία πέρα των λοιπών υπερβάσεων δόμησης και κάλυψης που πραγματοποιήθηκαν, και τα οποία τα υπολόγισα, έχει γίνει και εντελώς διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση. Δηλ. αλλού η κουζίνα, αλλού το υπνοδωμάτιο και το καθιστικό. Συμφωνα με το άρθρο 23, παρ.9  "δεν συνιστά αυθαίρετη κατασκευή και απαλλάσεται..."

 

Τί γίνεται όμως με τις διαφορετικές όψεις του κτίσματος?

 

Γενικά, τις περισσότερες φορές που έχουμε εκταταμένη αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης, αλλάζουν παντελώς οι όψεις, ως προς τα ανοίγματα. Δεν υπάρχει παράβαση, ως προς την ενημέρωση των όψεων?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλημέρα. σε ένα γραφείο που επισκευτηκα, μερικής κατασκευής με άδεια του 1981, και αποπεράτωση με αναθεώρηση του 2002, είδα ότι ενώ στα σχέδια εμφανιζόταν σαν ενιαίος κενός χώρος στην πραγματικότητα κατασκευάστηκαν χωρίσματα από τοιχοποιία, και 2 wc. Αποτελεί παράβαση η δημιουργία των wc αφού άλλαξαν τα υδραλικά?

επίσης, ενώ στη κάτοψη του 2002 ένα μέρος του γραφείου φαίνεται ως ΗΥ χώρος, στο διάγραμμα κάλυψης έχει υπολογιστεί ολοκληρο το γραφείο κανονικά στο συντελεστή δόμησης. Είναι ένα από τα πολλά λάθη που έχει κάνει ο συγκεκριμένος μηχανικός σε αυτό το κτίριο. Μήπως να κάνω μια απλή ενημέρωση φακέλου για αλλαγές εσωτερικών διαρυθμίσεων? Θα νοικιαστεί για ιατρείο και θα έρθουν για άμεσο έλενχο. Για να δώσω την κάτοψη στο γιατρό και τη βεβαίωση πρέπει να δω αν χρειάζεται να κάνω την τακτοποίηση πρώτα.

Link to comment
Share on other sites

σε οριζόντια ιδιοκτησία εχω υπέρβαση δόμησης την οποία δήλωσα στο 4014..τώρα κάνω μεταφορά λόγω μη υποβολής σχεδιων..εχω επίσης αλλαγή θεσης μεταξυ υπνοδωματιου και κουζινας..πρεπει να το δηλώσω με αναλυτικό???(δεντο ειχα βάλει στο Ν.4014)Μπορώ να πατήσω στο αρθρο 23 παρ.9 που λεει για διαρρυθμίσεις????  Ειναι σωστό να το αμελήσω????

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σε όλους!! Έχω ένα διαμέρισμα στο οποίο έχει γίνει διαφορετική διαρρύθμιση, η οποία δεν επηρεάζει ούτε τα στατικά ούτε τα ηλεκτρομηχανολογικά (ένας εσωτερικός τοίχος δεν υπάρχει και η κουζίνα με το μπάνιο έχουν αλλάξει θέση). Απ'ότι είδα αυτό δεν αποτελεί παράβαση. Αλλά αφού το μπάνιο πήγε στη θέση της κουζίνας, υπάρχει αλλαγή στην όψη εκείνη, δηλαδή το άνοιγμα της εξώπορτας της κουζίνας έκλεισε και το άνοιγμα του παραθύρου της μίκρυνε. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Διάβασα ότι εμπίπτει στις αυθαιρεσίες μικρής κλίμακας όταν υπάρχει αλλαγή μέχρι 10% των διαστάσεων. Αν αυτή η αλλαγή είναι μεγαλύτερα? Και αν κλείσει εντελώς κάποιο άνοιγμα? Τότε πώς δηλώνεται?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να το υπάγεις στη ρύθμιση ν. 4178. Τις αλλαγές θα τις υπολογίσεις με αναλυτικό, ως μια λοιπή παράβαση.

Επειδή αναφέρεις ότι το ένα άνοιγμα έκλεισε, δεν έχει εφαρμογή η περίπτωση ε της κατηγορίας Γ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.