Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Μεταφορά δηλώσεων] από τον 4014 στον 4178-διαδικασία,ερωτήσεις,πληροφόρηση.


Recommended Posts

Συγνωμη εάν εχει ξανασυζητηθει , αλλα δεν μπορεσα να βρω κατι παρομοιο και μενα πρωτη φορα μου συμβαινει

Σε δηλωση του 4014 κατα τη μεταφορα αλλαζει το παραβολο απο 500 σε 1000 . υποθετω οτι αλλαξα τα τμ καποιου η/χ απο τη αρχικη υποβολη και μετα και περασαμε τα 50 τμ. Ωστοσω εχει πληρωθει προστιμο πλεον των 5000 . αν κανω την μεταφορα θα ζητησει νεο παράβολο;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα

Από μεταφορά δήλωσης Ν. 4014/11 που ήταν σε οριστική υπαγωγή χωρίς ανεβασμένα σχέδια ,  σε υπόγειο χώρο που είχε ρυθμιστεί κατά τμήμα του ως ΥΔΚΧ σε ημιτελή διόροφη κατοικία , με ΟΑ, εντός σχεδίου, ο ιδιοκτήτης επιθυμεί μείωση των μ2 που είχαν δηλωθεί και μετατροπή τμήματος των μ2 από ΚΧ σε ΒΧ (οι γνωστοί λόγοι ΕΝΦΙΑ και για να παραμείνει ΚΑΤΗΓ 4, γιατί η υπέρβαση δόμησης στο σύνολο της ήταν >40% )

Πρέπει να χρεωθεί επιπλέον 1 πολεοδ παράβαση για "κατεδάφιση" ???  Και τι δικαιολογητικά θα ανεβούν στο σύστημα που ζητάει το άρθρο 23, παρ. 4 ??? Αφού ουσιαστικά τα μ2 που δηλώθηκαν δεν ήταν υλοποιημένα ως χώρος ΚΧ και ο χώρος επανέρχεται στην προβλεπόμενη κατάσταση από την ΟΑ. (=ΒΧ), κατά τμήμα του βέβαια. 

Η ρύθμιση σου δίνει το δικαίωμα από αναστολή επιπλέον προστίμων για διατήρηση και από την υποχρέωση επαναφοράς στην νομιμότητα για το διάστημα που προβλέπει ο νόμος (οριστική/30 χρόνια). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς στο μέλλον να επαναφέρεις το κτίριο στην νομιμότητα.

Δεν χρεώνεις νέα παράβαση όμως.... τώρα που είσαι οκ, πας στην ΥΔΟΜ και βγάζεις την ανάλογη άδεια για μερική συμμόρφωση. Δεν πληρώνεις πρόστιμα, αλλά καταθέτεις την τακτοποίηση και την αλλαγή που θες να κάνεις.

 

Ως προς την κατηγορία 4, δεν ξέρω όμως αν μπορείς να την πάρεις, αν έχεις ήδη μεταφέρεις. "Λογικά" θα μπορείς να μεταφέρεις την δήλωση ανοιχτή, προς έκδοση οικοδομικής άδειας, να συμμορφώσεις ότι θες και να ελέγξεις την κατηγορία σου μετά. Λέγοντας "λογικά" όμως, εννοώ ότι δεν το έχω δει κάπου γραμμένο.

Υπόθεση κάνω, θεωρώντας ότι δύο αυθαίρετα, ένα με 50τ.μ. από την αρχή και ένα με 100τ.μ. που το 2ο συμορφώνει τα 50τ.μ., θα έπρεπε να μπαίνουν στην ίδια κατηγορία, γιατί θίγουν το πολεοδομικό περιβάλλον κατά 50τ.μ. και τα 2.

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που κάνεις μεταφορά δήλωσης και ο 4014 βγήκε αντισυνταγματικός, κανονικά δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει τι έχει δηλωθεί εκεί. Επιπλέον αφού δηλώθηκε ως ημιτελές, σημαίνει ότι δεν είχε λάβει χώρα η εγκατάσταση της χρήσης, αλλά προοριζόταν για Κ.Χ.. Διαφορετικά μπορείς να πεις ότι έγινε εκτίμηση προς το δυσμενέστερο διότι τα υπόγεια όλοι τα κάνουν κατοικία και τώρα γίνεται η διόρθωση ή τροποποίηση. Πώς γίνεται τροποποίηση/διόρθωση συμβολαίου ένα πράμα. Η ημιτελής διώροφη κατοικία σήμερα είναι αποπερατωμένη? Ή θεωρείς ότι δεν θα γίνει η διαμόρφωση ως Κ.Χ. άρα ούτε και επαναφέρεις χρήση αφού δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη. Γιατί ας πούμε σημερα δεν είναι αποπερατωμένη και πας για άδεια αποπεράτωσης τι θα πεις ότι η Κ.Χ. δεν είναι αποπερατωμένη αλλά τακτοποιήθηκε ως Κ.Χ.? το πιθανότερο είναι να σου πουν πριτς! θα το αφήσεις αποθήκη, ό,τι λέει η άδεια! Με δεδομένο ότι αφού η αποπεράτωση γίνεται μετά το '11 άρα η εγκατάσταση των αυθαιρέτων χρήσεων είναι και αυτές μετά το '11. Νομίζω δεν έχεις κανένα πρόβλημα, φυσικά δεν βάζεις παράβαση. Εκτός και αν έχει γίνει η αποπεράτωση οπότε με μια ενδεχομένως 48ωρη για τις εργασίες αποξήλωσης ίσως των στοιχείων που προσδιορίζουν τη χρήση ή κάτι τέτοιο το πολύ μια ΕΕΜΚ ή καλύτερα ''ΕΕ 'επισκευής΄ αυθαιρέτου''(?) είσαι καλυμμένος.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά με υγεία και ασφάλιση!!....

Ευχ jedi. Yannis και Ιάμβλιχος για τις απαντήσεις σας. Με βοηθήσατε

 

Η οικοδομή δεν είναι αποπερατωμένη.

Τώρα θα πάω για τελική θεώρηση. (ΟΑ του 2005 που έληξε όπως μου είπαν από ΥΔΟΜ πρόσφατα). Λείπουν δάπεδα, εσωτερικά κουφώματα, κουζίνα μόνον. Θα πάω για θεώρηση με βεβαίωση μηχανικού και με τη δήλωση του 4178..

Την ερώτηση την απηύθηνα στο forum γιατί στην ΥΔΟΜ μου ανέφεραν κάτι τέτοιο με επιπλέον παράβαση για "κατεδάφιση"  , Αυτό μου το ανέφερε ο ένας υπάλληλος. Ο άλλος υπάλληλος μου είπε δεν χρειάζεται τίποτα, αφού επαναφέρεις την κατάσταση στα δεδομένα της ΟΑ. Αλλά η ΥΔΟΜ είναι αυτή που θα ελέγξει τη  δήλωση 4178 για να μου δώσουν την τελική θεώρηση....., οπότε με μπέρδεψαν.

 

Γιατί jedi. Yannis λες ότι δεν θα ανήκω στην κατηγορία 4, αφού μετά τη μείωση των μ2 έχω ΥΔ<40% και ΥΚ<20%   ??? Τη δήλωση την έχω μεταφέρει και την έχω προς "ρύθμιση", "όχι προς έκδοση ΟΑ".

 

Αν και δεν είναι σχετικό το νήμα, θεωρείτε ότι πρέπει να κλείσει και το ΙΚΑ και την  εφορία  ο ιδιοκτήτης για την τελική θεώρηση ???

Link to comment
Share on other sites

Μετά την μείωση είσαι κατηγορία 4, αλλά δεν ξέρω σίγουρα ότι έτσι αντιμετωπίζεται (εννοόντας αν πρέπει να πάρεις την κατηγορία με βάση την πρώτη αυοψία ή με τα τ.μ. μετά την άδεια). Δεν το λέει πουθενά (δεν το έχουν προβλέψει/διευκρινήσει ποτέ), αλλά πιθανότατα και εγώ 4 να το έβαζα.

Εφόσον είσαι ημιτελής δεν ασχολείσαι με ΙΚΑ, νομίζω η εφορία έχει καταργηθεί. Επίσης στα 10 χρόνια τυχόν ΙΚΑ παραγράφονται (πετάνε και οι ίδιοι τα αρχεία τους).

Link to comment
Share on other sites

Μετά την μείωση είσαι κατηγορία 4, αλλά δεν ξέρω σίγουρα ότι έτσι αντιμετωπίζεται (εννοόντας αν πρέπει να πάρεις την κατηγορία με βάση την πρώτη αυοψία ή με τα τ.μ. μετά την άδεια). Δεν το λέει πουθενά (δεν το έχουν προβλέψει/διευκρινήσει ποτέ), αλλά πιθανότατα και εγώ 4 να το έβαζα.

Εφόσον είσαι ημιτελής δεν ασχολείσαι με ΙΚΑ, νομίζω η εφορία έχει καταργηθεί. Επίσης στα 10 χρόνια τυχόν ΙΚΑ παραγράφονται (πετάνε και οι ίδιοι τα αρχεία τους).

ευχ πολύ.

Καλή χρονιά! 

Οταν κλείσω ΙΚΑ θα ενημερώσω forum διαδικασία 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Σε δήλωση του 4014 είχα βαλει 49 τμ και πλήρωσε παράβολο 500 ευρω (μιας και έιχε πληρώσει ήδη ο ιδιοκτήτης παλαιότερα μεγάλο ποσό το οποίο υπερκάλυπτε το πρόστιμο που προέκυπτε με 4014). Στην πορεία άλλαξα τα τμ σε 51 και έτσι ο πελάτης μου πλήρωσε μονο 500 ευρω ενω αν είχα δηλώσει απο την αρχή 51 θα πλήρωνε 1000. Σε μεταφορά τώρα της δήλωσης που πλέον φαίνεται 51τμ με 500 ευρω παράβολο ζητείται νέο παράβολο ή κάποια διαφορά? αν κατάλαβα απο άλλα post όχι. Και σε αυτήν την περίπτωση τι πληρώνει ο πελάτης ως τέλος ανταπόδοσης 25 ευρώ μιας και είναι πάνω απο 50 τμ η κατοικία  ή 15 ευρώ αφού είχε πληρώσει παράβολο 500 ευρώ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι, θα σου ζητήσει extra παράβολο 500 ευρώ και ανταποδοτικό τέλος 25 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Με το γράμμα του νόμου αυτό πρέπει να κάνει. Απλά νομίζω ότι δεν είναι τόσο έξυπνο. Αν κάποιος το έχει επιχειρήσει και ξέρει ας μου απαντήσει να ξέρω και εγώ τι ακριβώς να πω στον πελάτη. Να σημειωθεί ότι του είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι αυτό το κολπάκι μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ αλλά το είχε ακούσει από άλλους και επέμενε να κάνουμε έτσι την δήλωση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.