nik Δημοσιεύτηκε December 8, 2015 at 11:38 πμ Δημοσιεύτηκε December 8, 2015 at 11:38 πμ Τον ΕΝΦΙΑ δεν τον γλυτώνεις λογικά ό,τι και να κάνεις, ΤΕΚ ή απλό ενοίκιο. Άρα αν έχεις ενοίκιο έχεις φόρο περίπου 10% ? Αν κάνεις πάλι εταιρία, φτιάξεις ΤΕΚ, θα πρέπει : 1) Να πληρώνεις λογιστή 2) Έναρξη στην εφορία και στον ΟΑΕΕ 3) Τέλος επιτυδεύματος κάθε χρόνο ! 4) Διαρκή συντήρηση του ακινήτου σου αφού πλέον είναι επιχείρηση και ο πελάτης έχει απιτήσεις. Και ο φόρος είναι 26% ? Τι γλυτώνεις δηλαδή εκτός από τα τεκμήρια ? Μόνο αυτά.
Elounda Δημοσιεύτηκε December 8, 2015 at 03:33 μμ Δημοσιεύτηκε December 8, 2015 at 03:33 μμ (edited) Υ.Γ. Νομίζω ότι κάνεις λάθος που κρίνεις κάποιον υπουργό από το πρώην επάγγελμα του και όχι από την απόδοση του . Αλλωστε είναι γενικά παραδεκτό , ότι οι δύο ωραίες κυρίες που ήταν στο υπουργείο τα τελευταία χρόνια , τα έχουν πάει εξαιρετικά . Δεν την κρίνω για το πρώην επάγγελμα τους κρίνω για αυτά που έχουν κάνει και αυτά που δεν έκαναν.Βήματα γίνονται αλλά αργά γιατί φταίει η νομοθεσία μας δυστυχώς.Ο παραλληλισμός μοντέλου-υπουργού μπορεί να ήταν άτυχος? (άμα είχες την Βασούλα πχ θα την εβρισκες συμαπθητική?) Edited December 9, 2015 at 02:54 μμ by Elounda
dimitris GM Δημοσιεύτηκε December 8, 2015 at 05:55 μμ Δημοσιεύτηκε December 8, 2015 at 05:55 μμ (edited) Δυστυχως, τα τελευταια χρονια, νομοθετούν σχετικοι και ασχετοι, όπως ναναι, αναλογα με "αιτηματα" ή "συμφεροντα" ή όπως [δεν] "καταλαβαινουν", με αποτελεσμα να διορθωνουν/τροποποιουν/αναιρουν τα σχετικα νομοθετηματα. Αν θυμαστε, πόσες κωδικοποιησεις καναμε στον 4014, αφου μαζι με τις τροποποιησεις, εβαζαν και ενα-δυο αρθρα σαν ανεξαρτητη προσθηκη... Τα ιδια εκαναν με τον 1337/83...που εδω και 30 χρονια, τροποποιειται συνεχως , αλλα στην κωδικοποιησή του φαινονται ολες οι αλλαγες Προ διετιας, .. Με τον ν . 4269/14 καταργησαν τα πρωτα αρθρα, [τα αρθρα 2, 3, 5, 6 και 7] με αποτελεσμα να απαιτειται ξεχωριστη ερευνα για τα "καταργηθεντα" αρθρα με τον νεο νομο Τα ιδια εκαναν και στα τουριστικα Ειχαν τον βασικο νομο 2160/93 ...πανω σε αυτον γινονταν οι τροποποιησεις και υπηρχε βεβαιη ενημερωση. Καταργησαν ενα σωρα άρθρα του με τον 4179/13...μετα καταργησαν και μερικα αρθρα του 4179/13 με τον 4276/14 εφεραν και τον 4305/14, ton 4308/14 και τον 4336/15 Οποιος θελει να ενημερωθει θα πρεπει να δουλεψει πανω σε 3-4 νομους... . Edited December 8, 2015 at 06:20 μμ by dimitris GM
nik Δημοσιεύτηκε December 8, 2015 at 06:07 μμ Δημοσιεύτηκε December 8, 2015 at 06:07 μμ Βασικά δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα. Θέλετε τα διαμερίσματα της Αθήνας να γίνουν τουριστική ενοικίαση ? Πως ακριβώς ? Με ίδρυση επιχείρησης ? Και χωρίς συναίνεση των υπόλοιπων κατοίκων ?
BAS Δημοσιεύτηκε December 9, 2015 at 08:11 πμ Δημοσιεύτηκε December 9, 2015 at 08:11 πμ To Σύνταγμα προστατεύει την ιδιοκτησία και επιτρέπει την χρήση της κατά το δοκούν , εφ΄ όσον δεν προσβάλλει την δημόσια αιδώ και δεν χρησιμοποιείται για εγκληματικές δραστηριότητες .
nik Δημοσιεύτηκε December 9, 2015 at 08:53 πμ Δημοσιεύτηκε December 9, 2015 at 08:53 πμ Και ? Σε αυτά που γράφω πάνω δεν απαντάς. Άδεια θα βγάλεις ? Εφορία θα κάνεις έναρξη ? Συναίνεση των υπολοίπων θα πάρεις ? Έχει και άλλα άρθρα το σύνταγμα που προστατεύει και άλλα πράγματα όχι μόνο την ιδιοκτησία σου.
BAS Δημοσιεύτηκε December 9, 2015 at 10:18 μμ Δημοσιεύτηκε December 9, 2015 at 10:18 μμ Αδεια όχι . Εφορία ναί . Θα κάνεις αστική μίσθωση 1 μέρας . Συναίνεση αν δεν ενοχλώ γιατί ? Παίρνουμε συναίνεση σε ποιόν θα νοικιάσουμε το σπίτι μας ? Στην τελική υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης .
BAS Δημοσιεύτηκε December 11, 2015 at 11:54 πμ Δημοσιεύτηκε December 11, 2015 at 11:54 πμ Μετά από προσπάθεια να επικοινωνήσω μιας εβδομάδας με το Τουρισμό Στερεάς όπου δεν σηκώνουν τηλέφωνα , ζήτησα σήμερα από τον τηλεφωνητή του υπουργείου να με συνδέσει με κάποιον για νομικές πληροφορίες . Η κυρία που με συνέδεσε ήταν πολύ εξυπηρετική και έτσι έχουμε τα εξής . Διαμερίσματα δεν νοικιάζονται ως ΤΕΚ . Διπλο- η Τρίπλο κατοικίες ακόμα και αν έχουν ανεξάρτητες εισόδους , νοικιάζονται ως μία κατοικία . Γνωρίζουν ότι το μνημόνιο κατάργησε τον περιορισμό των 30 ημερών , αλλά θεωρούν ότι οι μισθώσεις αυτές δεν είναι αστικές . Εγώ είπα ότι μια χαρά νοικιάζεται ένα επιπλωμένο διαμέρισμα . Αλλωστε της λέω δεν έχει παροχές ξενοδοχείου . Μου είπε ναι ,αλλά σεντόνια πετσέτες τα φέρνουν οι ενοικιαστές ? Πιθανόν της λέω , πιθανόν και όχι . Οπως καταλαβαίνεται άλλο ένα μπάχαλο ψήφισαν όπου εμείς θα πρέπει να κοντραριζόμαστε με τους υπαλλήλους , πάνω στις ασάφειες των κυβερνώντων . Εγώ πάντως θεωρώ ότι αν κάποιος δηλώσει αστική μίσθωση , δεν έχει κανένα πρόβλημα , αφού φορολογικά θα είναι εντάξει .
Elounda Δημοσιεύτηκε December 12, 2015 at 04:24 μμ Δημοσιεύτηκε December 12, 2015 at 04:24 μμ (edited) Μετά από προσπάθεια να επικοινωνήσω μιας εβδομάδας με το Τουρισμό Στερεάς όπου δεν σηκώνουν τηλέφωνα , ζήτησα σήμερα από τον τηλεφωνητή του υπουργείου να με συνδέσει με κάποιον για νομικές πληροφορίες . Η κυρία που με συνέδεσε ήταν πολύ εξυπηρετική και έτσι έχουμε τα εξής . Διαμερίσματα δεν νοικιάζονται ως ΤΕΚ . Διπλο- η Τρίπλο κατοικίες ακόμα και αν έχουν ανεξάρτητες εισόδους , νοικιάζονται ως μία κατοικία . Γνωρίζουν ότι το μνημόνιο κατάργησε τον περιορισμό των 30 ημερών , αλλά θεωρούν ότι οι μισθώσεις αυτές δεν είναι αστικές . Εγώ είπα ότι μια χαρά νοικιάζεται ένα επιπλωμένο διαμέρισμα . Αλλωστε της λέω δεν έχει παροχές ξενοδοχείου . Μου είπε ναι ,αλλά σεντόνια πετσέτες τα φέρνουν οι ενοικιαστές ? Πιθανόν της λέω , πιθανόν και όχι . Οπως καταλαβαίνεται άλλο ένα μπάχαλο ψήφισαν όπου εμείς θα πρέπει να κοντραριζόμαστε με τους υπαλλήλους , πάνω στις ασάφειες των κυβερνώντων . Εγώ πάντως θεωρώ ότι αν κάποιος δηλώσει αστική μίσθωση , δεν έχει κανένα πρόβλημα , αφού φορολογικά θα είναι εντάξει . Τα 'ιδια μου έκαναν όπως σου προανέφερα.Ο νόμος λέει μονοκατοικίες).Έτσι έβγαλα ένα τριώροφο σαν 1 έπεαυλη και βολεύτηκε ο ιδιοκτήτης Edited December 12, 2015 at 04:26 μμ by Elounda
BAS Δημοσιεύτηκε December 13, 2015 at 11:48 πμ Δημοσιεύτηκε December 13, 2015 at 11:48 πμ Εμένα οι δικοί μου επειδή είναι Αθήνα και δεν έχουν τουριστική περίοδο όπως στην Κρήτη , δεν έχει νόημα να γίνουν ΤΕΚ και θα κάνουν αστικές μισθώσεις . Αλλωστε τα λεφτά θα τους δίνει η εταιρεία του εξωτερικού .
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα