Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προθεσμίες μεταφοράς δηλώσεων του Ν.4014/11 στον Ν.4178/13


Recommended Posts

Kαλησπέρα σας.

 

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σεμια περιπτωση. Εχω μια υπάγωγη στον Ν.4014 με εξοφλημενο παραβολο και πρόστιμο, δηαλδη δεν ειχε μεινει εκκρεμοτητα. Χρειαζεται απο οτι καταλαβαινω να μεταφερθει στον 4178. Θα υπάρξει εξτρα πρόστιμο να πληρωθει απο τον πελατη;  Προθεσμια για τη μεταφορα ειναι εως 8/6 που ληγει ο νομος σωστα; Και θα πρεπει παλι να βγαλω αμοιβη μηχανικου, ειναι υποχρεωτικο;

 

Επίσης, σε περιπτωση που θελησω να βαλω καποια εξτρα αυθαιρεσια ειναι δυνατον; 

 

Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 857
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Kαλησπέρα σας.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σεμια περιπτωση. Εχω μια υπάγωγη στον Ν.4014 με εξοφλημενο παραβολο και πρόστιμο, δηαλδη δεν ειχε μεινει εκκρεμοτητα. Χρειαζεται απο οτι καταλαβαινω να μεταφερθει στον 4178. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ 4014 ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΥΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΝ ΟΧΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ 4178 Θα υπάρξει εξτρα πρόστιμο να πληρωθει απο τον πελατη;  ΟΧΙ ΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ (ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ, Η' ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ) Προθεσμια για τη μεταφορα ειναι εως 8/6 που ληγει ο νομος σωστα; ΣΩΣΤΑ Και θα πρεπει παλι να βγαλω αμοιβη μηχανικου, ειναι υποχρεωτικο; ΟΧΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙΣ ΑΜΟΙΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΖΗΤΗΣΕ "ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΟΥ - ΝΕΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ΑΠΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.

Επίσης, σε περιπτωση που θελησω να βαλω καποια εξτρα αυθαιρεσια ειναι δυνατον; ΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ 4178 ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΣ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ 4178, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 4178.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ξαναποστάρω και εδω γιατί μάλλον είναι το πιο κατάλληλο νήμα: Μετά την νέα παράταση ως και 23/7/17 (45 μέρες παράταση δηλαδή μετά την παράταση της 8/6/17) έχει ακουστεί κάτι άλλο για νέα παράταση ;

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής για τη μεταφορά δηλώσεων του 4014/11 στο 4178/13:

1. Σε περίπτωση αδυναμίας επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη (περίπτωση πώλησης ακινήτου ή θανάτου...) ώστε να πάρουμε Υ.Δ. εξουσιοδότησης μεταφοράς, σε δήλωση με υπολειπόμενα αρχεία προς ανέβασμα τι κάνετε; μεταφέρετε τη δήλωση ή όχι;

2. Σε περίπτωση άρνησης του ιδιοκτήτη σε ανάλογη περίπτωση (π.χ. δεν πληρώνω το 25ευρω...)

3. Σε περίπτωση ολοκληρωμένης υπαγωγής με όλα τα αρχεία ανεβασμένα; Ενημερώνετε τον ιδιοκτήτη αν θέλει να την μεταφέρει ή απλά θεωρείται ότι δεν χρειάζεται;

 

Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη εάν έχουν απαντηθεί ήδη οι ερωτήσεις και δεν τις βρήκα...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Να ρωτήσω και εγώ Αν έχει μεταφερθεί η δήλωση στο Ν 4178 αλλά δεν έχει πληρωθεί το παράβολο του ΤΕΕ μέχρι και την λήξη της προθεσμίας του Ν 4178 (αύριο 2/11/2017) μπορεί να γίνει μετά και να γίνει η ολοκληρωμένη υπαγωγή στο Ν 4178 και η υποβολή των αρχείων ? 

 

Υπάρχει στο καινούργιο νόμο παρόμοια διαδικασία μεταφοράς με πληρωμή ανάλογων παραβόλων για ΤΕΕ ? 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Το πρόστιμο θα μπορούσε να πληρωθεί αργότερα, το παράβολο πρέπει να πληρωθεί πριν τη λήξη. Τι ημερομηνία λήξης σου βγάζει για το παράβολο;

 

Σε συνάδελφο τοπογράφο που έκανε σήμερα μια διόρθωση σε δήλωση 4014 του έβγαλε συμπληρωματικό παράβολο με λήξη πληρωμής 23/10. Μάλιστα με ρώτησε αν είναι σκόπιμο να το πληρώσει απόψε online ή έστω αύριο και δεν ήξερα τι να του πω. Μάλλον όμως θα είναι ΟΚ να πληρωθεί μέχρι αύριο, ας γράφει ό,τι θέλει το σύστημα.

Edited by Alex99
Link to comment
Share on other sites

Έχει ημερομηνία 8/2/2017 , γιατί την μεταφορά την έχω κάνει εδώ και καιρό , αλλά τώρα βρήκα του ιδιοκτήτες να το πληρώσουν (το αμέλησαν και αυτοί και εγώ) 

 

Και εγώ αύριο θα πάω να τα πληρώσω όλα και ελπίζω να τα πάρω πίσω όταν τους βρω (είναι 5 με 6 δηλώσεις )  

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Έχω κάνει μια νέα υποβολή στον 4178. Πρόκειται για σταυλική άρα έχει μόνβο παράβολο. Αυτό θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι σήμερα? Αν όχι τι γινεται?Μεταφέρω τη δήλωση αναγκαστικά στον καινούριο ή θα μπορει να εξοφληθεί και μετά?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.