Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Όχι, δεν αποδίδουμε ΦΕΜ ούτε περνάμε από το σύστημα αμοιβών.

 

Θα παρακαλούσα να συμπληρώσετε και την ειδικότητά σας στο προφίλ σας εφόσον είστε συνάδερφος μηχανικός.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

σε αγροτεμαχιο υπαρχει μια αγροτικη αποθηκη,35τμ, αυθαιρετη,κτισμενη το 2005, στην οποια δεν υπαρχει στεγη και κουφωματα ,πλην ομως οι τοιχοι ειναι σε πολυ καλη κατασταση.Αν και δεν θεωρειται κτισμα,εν τουτοις κατα την γνωμη μου ειναι αυθαιρετη κατασκευη ,για τον απλουστατο λογο οτι αν καποιος σημερα ανεγειρει χωρις αδεια
τεσερις τοιχους και υπαρξει καταγγελια ,η πολεοδομια θα το χαρακτηρισει αυθαιρετο ,και θα επιβαλει προστιμα ,αφου υπολογισει τα προστιμα με αναλυτικο προυπολογισμο.
Εξαλου πως ειναι δυνατον τεσερις τοιχοι υψους 4μ να μην θεωρουνται αυθαιρετοι,οταν ενας τοιχος περιφραξης υψους πχ 2μ χωρις οικοδομικη αδεια ειναι αυθαιρετος.
Σκεφτομαι λοιπον να το τακτοποιησω υπολογιζοντας το προστιμο με αναλυτικο προυπολογισμο,που σιγουρα δεν θα ξεπερναει τις 15000 ο προυπολογισμος,αρα με ενα πεντακοσαρικο θα τακτοποιηθη.
Στη συνεχεια θα βγαλω αδεια επισκευης (κατασκευη στεγης-τοποθετηση κουφωματων)
Υπαρχει κατι που δεν βλεπω και που θα σταθει εμποδιο στην ολη διαδικασια?

To μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.
yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

η βεβαιωση για αδομητο εχει συγκεκριμενο λεκτικο. οτι δεν υπαρχει κτισμα. οπως μονος σου ειπες δεν ειναι κτισμα κατι τετοιο. 

ομως εσυ εχεις μια λογικη δηλαδη οτι για να εφτιαχνες 4 τοιχους θα ηθελες αδεια δομησης. αρα τοτε πρεπει να τακτοποιηθει. τοτε συνεχισε με τακτοποιηση.

Link to comment
Share on other sites

και, να συμπληρωσω στα ανω πολυ ορθα, οτι

 

ακομα  και σε μη αρτιο και μη οικοδοησιμο,

δικαιουσαι  αδεια για μια αποθηκη μεχρι 50  τμ.

για φυλαξη εργαλειων, λιπασματων κλπ.

με το Δ 270

Link to comment
Share on other sites

Ο 4178 δεν είχε ποτέ σχέση με την πολεοδομική νομοθεσία κατά την αυστηρή της έννοια.

Συνεπώς, από τη στιγμή που η βεβαίωση αφορά στην ύπαρξη κτίσματος και επειδή μια κατασκευή από τέσσερις τοίχους δίχως στέγη δεν αποτελεί κτίσμα, προσωπικά θα έδινα τη βεβαίωση με λεπτομερή περιγραφή στα σχόλια της δήλωσης για το τι υπάρχει σήμερα κατασκευασμένο.

Η αλήθεια είναι πως η κατασκευή των τεσσάρων τοίχων  θα χαρακτηριστεί αυθαίρετη από ενδεχόμενη αυτοψία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει άμεση σχέση με τις βεβαιώσεις του 4178 τουλάχιστον προς το παρόν.

 

Το θέμα θα μεταφερθεί στο σωστό νήμα περί βεβαιώσεων του 4178.

Link to comment
Share on other sites

Είναι η ίδια λογική της μεταβίβασης κτιρίου με μεγαλύτερες διαστάσεις και επιφάνεια εντός όμως των ορίων ανοχής που υπογράφονται στη βεβαίωση. Σε ένα τέτοιο κτίριο αν μετρούσε η πολεοδομία πάλι θα κατέγραφε αυθαιρεσία. Για την βεβαίωση μεταβίβασης όμως καλυπτόμαστε.

Ασκεπές ερείπιο, ούτε η εφορία στο Ε9 δεν το θέλει.  :mrgreen:

Για το αν σκοπεύει ο συνάδελφος αργότερα να προβεί σε κάποια άδεια αποπεράτωσης όπως αναφέρει στο #1582 τότε αλλάζει το θέμα ως προς το σκοπό και τη σημασία της δήλωσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ασκεπές ερείπιο, ούτε η εφορία στο Ε9 δεν το θέλει.  :mrgreen:

 

να ενημερώσω ότι υπάρχει διευκρίνηση που και τα ερείπια τα δηλώνεις στο Ε9/ΕΝΦΙΑ ως ημιτελή. 

Θα μπορούσε εύκολα να δόσει βεβαίωση αδόμητου οικοπέδου αν δεν ήθελε να το επισκευάσει, αλλά με ένα σωστά συμπληρωμένο Ε9 θα υπήρχε πρόβλημα στη μεταβίβαση. Αυτό δεν το σκεφτήκαν καλά όταν φτιάχναν τον ΕΝΦΙΑ που λέει ότι και κτίσμα χωρίς στέγη θεωρείται κτίσμα. 

Link to comment
Share on other sites

η ΠΟΛ 1237/14 , για τον -  υποψηφιο μακαρίτη -  ΕΝΦΙΑ......οριζει τα εξης

 

Ημιτελές κτίσμα.
Ημιτελές θεωρείται ένα κτίσμα, το οποίο βρίσκεται μέχρι και το αντίστοιχο στάδιο αποπεράτωσης ανά κατηγορία, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στις οικείες υπουργικές αποφάσεις περί ΑΠΑΑ, και συγκεκριμένα για αποθήκη και θέση στάθμευσης (εντός ΑΠΑΑ), μέχρι και το στάδιο της ολοκλήρωσης των επιχρισμάτων, και για τα λοιπά κτίσματα (εντός ή εκτός ΑΠΑΑ), μέχρι και την τοποθέτηση των δαπέδων.
Κτίσμα, το οποίο ηλεκτροδοτείται με μη εργοταξιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, δεν θεωρείται ημιτελές, με εξαίρεση την πιο κάτω περίπτωση κτισμάτων με μερική έλλειψη στέγης ή μη λειτουργικών.

Επίσης, για τις ανάγκες επιβολής φόρου, ως ημιτελές αναγράφεται και το κτίσμα το οποίο έχει μερική έλλειψη στέγης ή άλλες ουσιώδεις βλάβες, που το καθιστούν μη λειτουργικό.

 

 

εδω εχουμε

- ολικη ελλειψη στεγης

-ουτε κουφωματα

- ουτε παραθυρα

 

απλά...4 ντουβαρια...αυτα δεν αποτελουν κτισματα

 

αλλά

[όπως ορθα ειπε ο παυλος]

 

εξαρταται απο τα σχεδιαζόμενα  ..."σχεδια   " :smile:

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.