Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

από τη στιγμή που η βεβαίωση αφορά στην ύπαρξη κτίσματος

 

 

Δηλαδη μπορει καποιος σε ενα ακινητο να ανεγειρει εναν τοιχο 4 μετρα υψους και να "κοψει" την θεα καποιου αλλου ,και να δοθει βεβαιωση του ν 4178?δεν νομιζω.θα κανω ερωτηση στο ΤΕΕ και  μολις εχω νεωτερα θα σας ενημερώσω.

Edited by EL111
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

ο ενδιαφερόμενος  θέλει από εμένα 11 βεβαιώσεις μηχανικού για 11 αγροτεμάχια. Από τη στιγμή που αυτά δεν έχουν δηλωθεί ακόμα στο κτηματολόγιο (πρόκειται να γίνει αυτόν το μήνα γι'αυτό χρειάζονται οι βεβαιώσεις) και δεν υπάρχουν κάποια τοπογραφικά με συντεταγμένες ΕΓΣΑ, πώς θα εντοπίσω 11 αγροτεμάχια με το γεωγραφικό εντοπισμό στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ? Έχετε να μου προτείνετε κάτι? Εάν δείτε τη συγκεκριμένη κτηματική περιοχή, θα καταλάβετε ότι δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη εάν μου τα υποδείξει ένα-ένα ο ιδιοκτήτης στο χάρτη....

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

να ενημερώσω ότι υπάρχει διευκρίνηση που και τα ερείπια τα δηλώνεις στο Ε9/ΕΝΦΙΑ ως ημιτελή. 

Θα μπορούσε εύκολα να δόσει βεβαίωση αδόμητου οικοπέδου αν δεν ήθελε να το επισκευάσει, αλλά με ένα σωστά συμπληρωμένο Ε9 θα υπήρχε πρόβλημα στη μεταβίβαση. Αυτό δεν το σκεφτήκαν καλά όταν φτιάχναν τον ΕΝΦΙΑ που λέει ότι και κτίσμα χωρίς στέγη θεωρείται κτίσμα. 

Ακριβώς την ΠΟΛ 1237 είχα κατά νου την οποία επισυνάπτει ο Δημήτρης με τις καλημέρες μου και +1.

Το ότι η εφορία προσπαθεί να μεγαλώσει τη φορολογική της ύλη δεν σημαίνει ότι ο πολίτης θα πρέπει σώνει και καλά να υπακούει στην κάθε @@λογία τους. Άλλο πράγμα είναι το ημιτελές κτίριο, άλλο πράγμα είναι το ερείπιο. Πως να το κάνουμε δεν είναι ίδια αυτά τα δύο. Άλλωστε το ορίζει η ΠΟΛ 1237 Ημιτελές θεωρείται ένα κτίσμα, το οποίο βρίσκεται μέχρι και το αντίστοιχο στάδιο αποπεράτωσης ανά κατηγορία, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στις οικείες υπουργικές αποφάσεις περί ΑΠΑΑ.  

 

η ΠΟΛ 1237/14 , για τον -  υποψηφιο μακαρίτη -  ΕΝΦΙΑ......οριζει τα εξης

 

Ημιτελές κτίσμα.

Ημιτελές θεωρείται ένα κτίσμα, το οποίο βρίσκεται μέχρι και το αντίστοιχο στάδιο αποπεράτωσης ανά κατηγορία, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στις οικείες υπουργικές αποφάσεις περί ΑΠΑΑ, και συγκεκριμένα για αποθήκη και θέση στάθμευσης (εντός ΑΠΑΑ), μέχρι και το στάδιο της ολοκλήρωσης των επιχρισμάτων, και για τα λοιπά κτίσματα (εντός ή εκτός ΑΠΑΑ), μέχρι και την τοποθέτηση των δαπέδων.

Κτίσμα, το οποίο ηλεκτροδοτείται με μη εργοταξιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, δεν θεωρείται ημιτελές, με εξαίρεση την πιο κάτω περίπτωση κτισμάτων με μερική έλλειψη στέγης ή μη λειτουργικών.

Επίσης, για τις ανάγκες επιβολής φόρου, ως ημιτελές αναγράφεται και το κτίσμα το οποίο έχει μερική έλλειψη στέγης ή άλλες ουσιώδεις βλάβες, που το καθιστούν μη λειτουργικό.

 

 

εδω εχουμε

- ολικη ελλειψη στεγης

-ουτε κουφωματα

- ουτε παραθυρα

 

απλά...4 ντουβαρια...αυτα δεν αποτελουν κτισματα

 

αλλά

[όπως ορθα ειπε ο παυλος]

 

εξαρταται απο τα σχεδιαζόμενα  ..."σχεδια   " :smile:

 

EL111

Γιατί και να σου απαντήσει τηλεφωνικά το ΤΕΕ ή οποιοδήποτε help desk (αν και νομίζω διέκοψε τη λειτουργία του) τι σημασία έχει; Μήπως υπάρχει γραπτή απάντηση με σφραγίδα και υπογραφή αρμόδιου οργάνου? Ουσιαστικά κατά την κρίση σου λειτουργείς.

manolis_tripsianis

Τι ακριβώς εννοείς όταν λες δεν υπάρχουν τοπογραφικά? Που ακριβώς θα στηριχθεί η βεβαίωση σου? Η κτηματική περιοχή που αναφέρεις τι ιδιαίτερο έχει?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

ο ενδιαφερόμενος  θέλει από εμένα 11 βεβαιώσεις μηχανικού για 11 αγροτεμάχια. Από τη στιγμή που αυτά δεν έχουν δηλωθεί ακόμα στο κτηματολογιο (πρόκειται να γίνει αυτόν το μήνα γι'αυτό χρειάζονται οι βεβαιώσεις) και δεν υπάρχουν κάποια τοπογραφικά με συντεταγμένες ΕΓΣΑ, πώς θα εντοπίσω 11 αγροτεμάχια με το γεωγραφικό εντοπισμό στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ? Έχετε να μου προτείνετε κάτι? Εάν δείτε τη συγκεκριμένη κτηματική περιοχή, θα καταλάβετε ότι δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη εάν μου τα υποδείξει ένα-ένα ο ιδιοκτήτης στο χάρτη....

 

Ευχαριστώ

 

(πρόκειται να γίνει αυτόν το μήνα γι'αυτό χρειάζονται οι βεβαιώσεις]

 

για το κτηματολογιο γιατι να θελει  βεβαιωσεις???

 

μάλλον εννοείς οτι δεν  εχει συμβόλαια...

 

και θελει να κανει δηλωση στο κτηματολογιο με βαση την χρησικτησια...

αρα θελει να δειξει τα ορια  των αγρων

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

μα στα εκτός σχεδίου η βεβαίωση πρέπει να συνοδεύεται από εξαρτημένο τοπογραφικό (εκτός μη άρτιων/οικοδομ.) , άρα θα πας εκεί να τα αποτυπώσεις και θα έρθει και ο ιδιοκτήτης , μετά σχετικά εύκολα θα κάνεις το εντοπισμό με τις συντεταγμένες

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, ίσως να απαντήθηκε αλλά η αναζήτηση δεν με βοήθησε.

Σε διαμέρισμα που είναι κατασκευασμένος μόνο ο φέρων οργανισμός, μπορεί να δοθεί βεβαίωση;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην μπορείς!!

φυσικά εξετάζεις-δηλώνεις αυθαιρεσίες  σύμφωνα με την εγκ 3

 

Γ. - Σε περίπτωση διαπίστωσης αυθαιρέτου ολοκληρωμένου φέροντα οργανισμού ή τμήματος κτιρίου με αυθαίρετο ολοκληρωμένο φέροντα οργανισμό χωρίς στοιχεία πλήρωσης και χωρίς εγκατεστημένη χρήση, για την υπαγωγή του στο ν. 4178/13 το ενιαίο ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται κατά τα οριζόμενα στις γενικές και ειδικές διατάξεις των άρθρων 18 και 19, εφαρμόζοντας το μικρότερο συντελεστή χρήσης για την άλλη κατοικία (3β=0,5).
Στην περίπτωση αυτή κατά την υποβολή αίτησης αποπεράτωσης η χρήση που θα εγκατασταθεί με την έκδοση της σχετικής άδειας θα είναι αποκλειστικά επιτρεπόμενη, σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους και περιορισμούς δόμησης στη θέση του ακινήτου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω βασικα. μα...δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες....

 

και τι τετραγωνικά θα βάλω που τα ζητάει η συμβολαιογράφος ;

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

μα δεν χρειάζεται να επισυνάψεις σχέδια !!

(τουλάχιστο αυτό ισχύει για Ο.Α και όχι για α.δ)

Στην α.δ επισυνάπτεις σχέδια θεωρημένα από Υ.δομ

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.