Chr1st0s Posted November 4, 2022 Share Posted November 4, 2022 @Αλέξανδρος ευχαριστώ για τη βοήθεια οπότε, τι μετράει σε σ.δ - σ.κ. για το χώρο κλιμακοστασίου και φρεατίου ανελκυστήρα; νοείται ως χώρος βοηθητικής χρήσης και δεν προσμετράται το 20%; ή νοείται όλο ως κτίριο για χρήση κατοικίας και συνεπώς για τα κοινόχρηστα κλιμακοστάσια/φρεάτια κλπ δε προσμετράται το 50% ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
zulumpo Posted November 4, 2022 Share Posted November 4, 2022 (edited) Καλησπέρα συνάδελφοι, Εάν σε γήπεδο ανεργεθεί υπόσκαφτο κτίριο αλλα και "κανονικό" μη υπόσκαφτο κτίριο σε άλλη θέση του γηπέδου. Θα εξακολουθεί να μετράει μόνο το 50% της επιφάνειας του υπόσκαφτου στο σ.δ. του γηπέδου;. Προσωπικά δεν βρήσκω τον λόγο γιατί όχι, εκτός και αν μου ξέφυγε κάποια διάταξη.. Edited November 4, 2022 by zulumpo Link to comment Share on other sites More sharing options...
simone-d Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος αν στην περίπτωση κατασκευής υποσκαφου κτιρίου σε οικοπεδο εκτος σχεδιου θα πρεπει να τηρηθεί η απόσταση των 15 μετρων από τα όρια του γηπέδου ? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αλέξανδρος Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 On 11/4/2022 at 7:04 PM, zulumpo said: Καλησπέρα συνάδελφοι, Εάν σε γήπεδο ανεργεθεί υπόσκαφτο κτίριο αλλα και "κανονικό" μη υπόσκαφτο κτίριο σε άλλη θέση του γηπέδου. Θα εξακολουθεί να μετράει μόνο το 50% της επιφάνειας του υπόσκαφτου στο σ.δ. του γηπέδου;. Προσωπικά δεν βρήσκω τον λόγο γιατί όχι, εκτός και αν μου ξέφυγε κάποια διάταξη.. Σωστά 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αλέξανδρος Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 6 hours ago, simone-d said: Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος αν στην περίπτωση κατασκευής υποσκαφου κτιρίου σε οικοπεδο εκτος σχεδιου θα πρεπει να τηρηθεί η απόσταση των 15 μετρων από τα όρια του γηπέδου ? Ευχαριστώ Δυστυχώς νομίζω πως πρέπει Link to comment Share on other sites More sharing options...
simone-d Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 Πώς μπορεί να το επιβεβαιώσει κανείς ? Σε ποια διάταξη-φεκ ? Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
melissa Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 (edited) Έγινε ερώτημα στην ΔΑΟΚΑ για το ίδιο θέμα, και η απάντηση δόθηκε με το εγγρ-1134/16. Το υπόσκαφο λοιπόν αποτελεί δομικό έργο και δεν περιλαμβάνεται στις κατασκευές που επιτρέπονται στους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου ή γηπέδου, όπως καθορίζονται στο αρθρ-17. Άρα, κρατάμε τις αποστάσεις μας από τα όρια. Edited November 6, 2022 by melissa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolosg Posted November 21, 2022 Share Posted November 21, 2022 καλημέρα, διάβασα το ποστ και αν δεν μου ξέφυγε κάτι δεν βρήκα την απάντηση στο ερώτημα, αν οι ημιυπαίθριοι χώροι υπολογίζονται και αυτοι με 50% όπως και η δόμηση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chr1st0s Posted November 21, 2022 Share Posted November 21, 2022 Ούτε για τα κλιμακοστάσια αυτοτελούς ιδιοκτησίας και φρεάτια ανελκυστήρων είναι σαφές αν αφαιρούνται από τη δόμηση ή αν προσμετρώνται κατα 50% Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolosg Posted November 24, 2022 Share Posted November 24, 2022 On 11/21/2022 at 10:34 AM, apostolosg said: καλημέρα, διάβασα το ποστ και αν δεν μου ξέφυγε κάτι δεν βρήκα την απάντηση στο ερώτημα, αν οι ημιυπαίθριοι χώροι υπολογίζονται και αυτοι με 50% όπως και η δόμηση? απαντάω στο ερώτημά μου μετά απο ερώτηση στην πολεοδομία και οι ημιυπαίθριοι χώροι υπολογίζονται με 50%..βασικα ότι μετράει και στην κάλυψη παει με 50%.. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts