Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ας πάμε στην περίπτωση ιδιώτη τώρα και συγκεκριμένα σε ρύθμιση αυθαιρέτου με τον 4178. Κόβω Απόδειξη Π.Υ. με ολόκληρο το ποσό (αμοιβή + παρακράτηση +ΦΠΑ 16% (μειωμένος σε νησί)) και αποδίδω εγώ τον παρακρατούμενο φόρο στην εφορία εντός 2 μηνών αν δεν κάνω λάθος. Σωστά?

Δεύτερον: Δεν ασχολούμαι με ΦΕΜ?

Ο ιδιώτης δεν παρακρατεί φόρο και δεν αποδίδει τίποτε . Ουτε εσύ μπορείς να αποδώσεις παρακρτατημένο φόρο με βάση τη φορολογική νομθεσία . Να αποδώσεις προκαταβλητέο φυσικά μπορείς και επιβάλλεται .

Δημοσιεύτηκε

Ο ιδιώτης δεν παρακρατεί φόρο και δεν αποδίδει τίποτε . Ουτε εσύ μπορείς να αποδώσεις παρακρτατημένο φόρο με βάση τη φορολογική νομθεσία . Να αποδώσεις προκαταβλητέο φυσικά μπορείς και επιβάλλεται .

Ναι αλλά υπάρχει αντίφαση. Δείτε εδώ. http://www.michanikos.gr/topic/38304-%CE%A0%CF%8E%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82/page-2

Τελικά ισχύει ότι ΦΕΜ 10% δίνουμε στις συναλλαγές μας με ιδιώτες και παρακράτηση 20% σε συναλλαγές με εταιρείες και νομικά πρόσωπα? Αν όχι τι ισχύει?

Δημοσιεύτηκε

ΦΕΜ 10% αποδίδουμε στην εφορία κατά την έκδοση οικοδομικών αδειών είτε είναι ιδιώτης είτε είναι επιτηδευματίας - εταιρεία. Το 20% παρακρατείται μόνο από επιτηδευματία - εταιρεία, σε οποιαδήποτε παροχή υπηρεσιών που δεν πέρασε από πολεοδομία και το αποδίδει αυτός στην εφορία. Δεν είμαι σίγουρη αν εξακολουθεί να ισχύει το πάνω από 300€ με τον ΦΠΑ. Αυτά ξέρω εγώ. 

Δημοσιεύτηκε

Ναι αλλά υπάρχει αντίφαση. Δείτε εδώ. http://www.michanikos.gr/topic/38304-Πώς-θα-γίνεται-η-παρακράτηση-φόρου-για-τεχνικές/page-2

Τελικά ισχύει ότι ΦΕΜ 10% δίνουμε στις συναλλαγές μας με ιδιώτες και παρακράτηση 20% σε συναλλαγές με εταιρείες και νομικά πρόσωπα? Αν όχι τι ισχύει?

ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΗ .

Δημοσιεύτηκε

Αρα σε περιπτωσεις τακτοποιησης του 4178, δεν εχει ΦΕΜ, αφού η πολεοδομια δεν παιζει..

N. 4172/2013

Δημοσιεύτηκε

N. 4172/2013

και με τον προηγούμενο φορολογικό νόμο , τον ΚΝ 2238/94 , ίσχυαν τα ίδια ακριβώς για την περίπτωση του προκαταβλητέτου φόρου των μηχανικών.

• 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Ερωτημα περι παρακρατησης φορου.

ΤΠΥ ανω των 300Ε που εκδοθηκε Ιανουαριο του 2015.

Ποτε αποδιδεται η παρακρατηση?

Μπορει να αποδωθει αμεσα?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.