Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ 450.000 μικρές επιχειρήσεις - Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα η υποβολή των δηλώσεων


Engineer

Recommended Posts

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι: προφανώς στη δήλωση του οικον. έτους 2015 που αφορά τα εισοδήματα του 2014 θα μας θεωρούν με το παλαιό καθεστώς (με Φ.Π.Α.), σωστά? Οπότε ότι ισχύσει θα είναι από 2015. Εφόσον ισχύουν τα τεκμήρια για κάποιον που η δουλειά του έχει πέσει κατακόρυφα (και θα πέσει κι άλλο λόγω εκλογών διότι ο κόσμος είναι επιφυλακτικός την περίοδο αυτή) με Φ.Π.Α. ή χωρίς το εισόδημα θα είναι έτσι κι αλλιώς χαμηλό (εμένα προσωπικά μου είχε βγει και ζημιά τα τελευταία 2 χρόνια). Οπότε αφού θα πρέπει να πληρώσω ένα σεβαστό ποσό την Εφορία λόγω τεκμηρίου και τέλος επιτηδεύματος, γιατί να μην είμαι τουλάχιστον απαλλαγμένη από Φ.Π.Α.? Το θέμα θα ήταν αγαπητοί συνάδελφοι να ίσχυε το αφορολόγητο των 12.000. Βέβαια γραφεία με σταθερή δουλειά ίσως δεν τα συμφέρει να το κάνουν. Είναι μια εξατομικευμένα ευνοϊκή ρύθμιση..  

Link to comment
Share on other sites

Εσύ στο παράδειγμα σου λες 10,000 * 0,23 ΦΠΑ θα πάρω και 10,000*0,23 ΦΠΑ θα δώσω άρα είμαι μία η άλλη. Και σε ρωτάω που τα βρίσκεις τα 2300 ΦΠΑ έξοδα ?

 

Μαζι μιλαμε, αλλα δεν καταλαβαινομαστε.

Εχω εσοδα 10.000Ε καθαρα.

Εισπρατω 2300Ε ΦΠΑ και ειμαι υποχρεωμενος να το αποδοσω στο κρατος.

Που ειδες τα 2300Ε ΦΠΑ εξοδων?

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται να πας ο ίδιος στην ΔΟΫ που ανήκεις και να συμπληρώσεις ένα έντυπο Μ2 το οποίο σου δίνουν εκεί. Θα πρέπει να έχεις μαζί και το βιβλίο απόδειξης παροχής υπηρεσιών (ή ότι διατηρεί ο καθένας κατά περίπτωση). Είναι μέχρι και τη Δευτέρα, αλλά φημολογείται ότι θα λάβει παράταση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.